Moms visas:
TRANBÄR Torkade 200g EKO TRANBÄR Torkade 200g EKO

TRANBÄR Torkade 200g EKO

En torkad klassiker!

Näring Tranbären innehåller antioxidanten Proantocyanidin även kallade PAC. Det finns studier som visar på att PAC försvårar för vissa bakterier att fästa på kroppens slemhinnor och bidrar därigenom bl. a till urinvägarnas hälsa.
Tranbär innehåller även antioxidanter kända som Polyfenoler. Tillsammans med Protantocyanidin kan dessa antioxidanter oskadliggöra fria syreradikaler och skydda kroppens celler
 

Tranbär (Vaccinium macrocarpon) är rika på antioxidanter och en riktig superfrukt!

Tranbären kan ätas som de är, en handfull varje dag. De kan också ätas som snacks, blandas i müsli, smoothies eller användas i matlagning t ex i sallader. Superfruits Tranbär har sötats med äppeljuice för att kunna torkas och avnjutas. Tranbär sötade med äppeljuice har lägre GI än Tranbär sötade med vanligt socker.Superfruits Tranbär är certifierade enligt EUs regelverk förordning 834/2007

Tranbär (Vaccinium oxycoccos L.)

Tranbäret är ett välkänt bär både i skogen och i handeln. De ingår i familjen ljungväxter i släktet skogsbär. Tranbären växer på den norra delen av halvklotet i sura myrar och mossar och gillar lägre temperaturer. Risbuskarna är låga och kryper fram med tjocka gröna blad längs marken. Blommorna är mörk-rosa och pollineras av honungsbin. Själva bäret utvecklas från vita små knoppar till runda, röda och avlånga bär som är något större än lingon. Tranbären mognar först på hösten och smakar syrligt. Just därför används bären med fördel i saft, gelé och likörer, som är sötade eller som snacks. Men man skall dock se upp med sockret då det inte är ovanligt att torkade tranbär innehåller upp till 55% tillsatt socker. Då är det bättre om tranbären är sötade med annan fruktjuice som ger ett lägre Glykemiskt index.

Tranbär har blivit en stor kommersiell framgång i Nordamerika och Kanada. Där odlas de på stora fält som blöttläggs och när bären är mogna så fylls fälten med vatten och bären lossnar och flyter upp till ytan. Sedan kan man enkelt samla ihop dem för vidare beredning. Att manuellt plocka bären är inte särskilt ekonomiskt.

Näring
Tranbären innehåller antioxidanten Proantocyanidin även kallade PAC. Det finns studier som visar på att PAC försvårar för vissa bakterier att fästa på kroppens slemhinnor. Tranbär innehåller även antioxidanter kända som Polyfenoler.

Tranbären har ett ORAC-värde på 95 ?molTE/g vilket kan jämföras med Acai som har uppmätt värde 184 ?molTE/g. Det forskas regelbundet på tranbären och deras positiva egenskaper och det lilla röda bäret har sedan länge nått statusen Superfrukt.Ingredienser: 74% Tranbär (Vaccinium macrocarpon L.), Äppeljuice, Solrosolja.

Certifiering: Enligt EUs regelverk förordning 834/2007

Förvaring: Förvaras mörkt och svalt. Öppnad förpackning förvaras bäst i kylskåp.

Näringsdeklaration per 100g

Kcal/Kj 340/1428
Protein 1g
Kolhydrater 82g
socker 67g
Kostfiber 7g
Fett 2g
mättade 0g
Vitamin A 12,6mcg (1,5% RDI)
Vitamin C 0mg  (0% RDI)
Järn 1,2mg (13% RDI)
Kalcium 39mg  (5% RDI)
Natrium 380mg *
* RDI har ej fastställts  


Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
251769


Produkter

Övrigt

Handla

Information


Moms visas: