Varmare och ljusare dagar innebär ofta mer utevistelse för våra hästar, men även mer insekter och sol. En flughuva skyddar mot irriterande flugor, mygg, knott och liknande.

Den blir också en barriär mot stark sol, damm och andra luftburna partiklar. Med dagens enorma utbud av olika stilar, färger och UV-skydd, kan det kännas svårt att hitta lämplig modell för just din häst.

Att tänka på inför valet av flughuva:

En god passform förhindrar skav och att huvan glider fel, men hästen blir också mindre benägen att försöka ta av sig huvan om den sitter bekvämt. Materialet bör andas och vara lite elastiskt för att följa hästens rörelser. Sömmarna bör vara mjuka och gärna polstrade för att undvika skav vid långvarigt bruk. Flughuvans viktigaste funktion är att skydda hästens känsliga ögon. Det är därför viktigt att välja en modell som hindrar även de minsta insekterna från att komma in, utan att ligga emot ögat eller ögonfransarna. En bra huva bör även skydda mot stark sol. De som är mycket besvärade av insekter eller sol kan med fördel ha en heltäckande huva med öron och nosdel. Medan en häst som är rädd om öronen ofta trivs bättre i en huva utan öron.

16 produkt(er)
Ladda fler produkter
Inga fler produkter att ladda. Har nått slutet på listan!