5/5

2:ans Nyponpulver: Det Överlägsna Valet - Nummer 1 Bland Våra Variationer

Nyponen i T&A 2:ans Nyponpulver innehåller en mångfald av fibrer, mineraler, spårämnen och betakaroten. Dessa samarbetar för att bevara din övergripande hälsa. Den lösliga fibern pektin främjar en sund tarmfunktion och hjälper till att upprätthålla normal aktivitet för ledhälsan.. Det unika T&A 2:ans Nyponpulvret är noga utformat för att bevara sin naturliga form. Genom att inkludera en generös mängd av fruktens yttre skal, har en högre koncentration av antioxidanter, galaktolipider och C-vitamin skapats. Resultatet? En ännu mer näringstät produkt.

Det är inte bara näringsfördelarna som gör T&A 2:ans Nyponpulver speciellt. Den behagliga smaken och doften gör konsumtionen till en njutbar stund. Så om du söker en produkt som ger både mineraler och vitaminer, samt enastående smakupplevelse, behöver du inte leta längre.

Rekommenderad minidos av nyponpulver: 5-6g/dag= ca 1 matsked eller ca 3 teskedar.

(1tsk=2 5 g)
Hälsodos: en ½ matsked 2 x per dag eller en tesked 3x per dag gärna på fil mysli eller upprört i lite juice mjölk Proviva el. vatten. Tips! du kan också skaka pulvret i en shaker.


Varmvatten rekommenderas inte då det kan vara relativt med hur varm det kan vara då vissa ämnen i nyponet kan ta skada.
När det gäller kosttillskott är det alltid bättre att sprida ut intaget på flera gånger per dag istället för att ta allt på en gång. Om du är rökare kan du behöva flerdubbla ditt intag.

Minidos är livsmedelsverkets rekommendation för att slippa brister.
Hälsodos är den del forskare rekommenderar för ett bättre antioxidantskydd.

Viktigt: Nyponpulver tål ej uppvärmning.

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för små barn.

Nyponpulvret är inte bara användbart för människor, utan det kan också användas till hundar, katter och hästar.

Det näringsrika innehållet i nyponpulvret kan vara fördelaktigt för våra fyrbenta vänner och bidra till deras hälsa och välbefinnande på flera sätt.

 DOSERING HUND

Rek. dygnsdos hund/katt:
<15 kg = 1 tsk/dag (2 5 g)
15-30 kg = 2 tsk/dag (5 g)
30> kg = 3 tsk/dag (7 5 g)

 DOSERING HÄST

Rek. dygnsdos häst:

Till normalt aktiv häst: 5 g / 100 kg häst.
Till tävlande häst: 10 g / 100 kg häst

 (10 gram= ca 15 ml/1msk/3tsk)

Kunders egna berättelser som använder vårt nypon

Hej ! Jag har ätit 2 ans finpulveriserade nyponpulver i 2.5 år, jag blandar 1msk pulver med vatten och dricker detta varje morgon, smakar dessutom gott ! Hade plågats av Artros i tårna på höger fot i några år tills jag fick nys om detta nyponpulver av en väninna. Kunde tidigare inte ha vissa skor på mig på grund av värken, och det gjorde vansinnigt ont om jag råkade stöta i foten i något. Efter ha ätit nyponpulvret i några veckor försvann det onda. På köpet får jag i mig en massa nyttigheter, har inte varit förkyld sedan jag började med nyponpulvret. Jag är jättenöjd och rekommenderar det till alla som har ledbesvär/ Gisela i Förslöv.

*************

Har använt ert 2:ans nyponpulver i ca ett år. Tack vare det har värken o stelheten i fingrar o händer minskat markant. Känner direkt om jag hoppat över pulvret i några dagar.

Birgitta, Eskilstuna

*************

Meddelande: För snart två år sen var jag till doktorn för mina onda knän.

Hade svårt att gå, särskilt i trappor.Fick cortisonsprutor i knälederna. Om det inte hjälpte kunde jag få nya knäleder. Det lindrade lite i två månader. Då fick jag tips om nyponpulver.

Letade på nätet ,av en slump blev det timotejandersens nypon nr:2 som jag nu vet är det bästa. Han gav mej tips om MSM (svavel) det har jag ätit i ett år. Nypon i snart två år. Blir bara bättre för varje dag. NU är jag mjuk och smidig i hela kroppen. För två månader sen började jag dansa igen utan att få ont i knäna.

Mvh

Inge i Borlänge

Hej

Har ett Ridcenter med ett 40 tal hästar.

Använder alltid Nypon tillsammans med Glukosamin vid t.ex. korsbandskador efter att jag har varit hos veterinären.

Jag har märkt att läkningstiden halveras. 

Mycket nöjd med resultatet.

Mvh Eva-Marie i Räng (Höllviken) 

*************

Hej!

Har ätit nyponpulver i snart ett år. Mitt knä som jag haft ont i nått år är faktiskt mycket bättre:-) Faktiskt hela min kropp känns mycket mjukare och rörligare!!! Rekommenderar alla jag känner att börja äta nyponpulver.

Hälsningar från Wilgra i Ö-vik

*************

Jag har problem med artros i axlarna. Sedan jag började med nyponpulver

är jag mycket mindre stel och har mindre värk. Nyponpulver är helt klart en toppen-produkt!

Claes i GöteborgFör några år sedan fick jag tipset av en kompis att äta nyponpulver mot värken i mitt skadade knä. Under de senaste åren har jag ätit nyponpulver dagligen och mitt knä har klarat sig utan värk. Det som verkligen får mig att känna att nyponpulver hjälper mot värken är när jag under en period hade slut på nyponpulvret, då kom värken tillbaka. Så nu ser jag till att alltid äta nyponpulver varje dag.

Ingmari från Västerfärnebo

*************

Jag är 55 år och har alltid tränat mycket sedan ungdomen har sedan 40års åldern efter lite problem med värk i händer och nacke troligtvis artros. Har familj och dessutom två Islandshästar som ska ridas och skötas :-). Då mitt liv är rätt hektiskt hela tiden behöver jag en bra grund att stå på och då kommer nyponen

in som stärker immunförsvaret och håller min leder i form.

Mina hästar får också nypon för att hållas mjuka och fina , denna är lite stel som sin matte :-) . Jag har dessutom en rid kamrat vars häst har Spatt och han får gurkmeja och nypon vilket förbättrat honom avsevärt. Jag äter nypon pulver nr 2 i min fil

varje morgon och är jätte nöjd :-)). / Inga-Lill   Enskede

 

Hej!

Jag har ätit nypon i snart 7 månader och mår mycket bättre!

Innan  nyponen var jag tvungen att ta smärtstillande tabletter som Iprem och Alvedon flera gånger om dagen mot min värk i kroppen. Nu behöver jag inte detta och det är otroligt skönt. Kroppen känns rörligare och smidigare och jag har börjat träna lite. 

MVH/Ann-Britt  Södra Sandy

*************

Hej!

Vi är ett par i övre medelåldern (jag 68 och maken 84).

Sedan våren 2012 åt jag (Mona) nyponkapslar. En bekant tipsade mig då om att köpa nyponpulver istället. Fick ett par hekto av honom och när dessa var slut så tänkte jag att jag får väl ta och beställa då. Stannade vid tanken. Efter ett par veckor började jag känna mig trött och håglös. Pratade med maken om detta och då kom jag på att kanske är det nyponen. Beställde genast en omgång från er och bara på ett par dagar så var jag mitt gamla vanliga jag igen, d v s full av energi. Detta märkte maken (Evert) som var van vid att röra på sig men nu kände i det närmaste olust bara vid tanken på att ta en "vända". När han startade sin dagliga promenad ville han vända efter ett tiotal meter. Efter att han också började med nyponpulvret så kan han idag promenera en timma utan några som helst problem, spänsten i steget är tillbaka, ja han har t o m börjat arbeta med att hjälpa sonsonen med att kontakta kunder per telefon. Hur många snart 85-åringar gör detta? Nu ser han fram emot att få ta ut mc:n från vintervilan och åter sätta sig på den för att ta sig till sitt älskade Norrland och Norge.

Tack för en bra produkt!  Vänliga hälsningar

Mona och Evert/ Landvetter

Har nu ätit 2:ans Finpulveriserade Nyponpulver från Timotej & Andersen en tid och min artros smärta är nästan borta, men inte nog med det, har knappt varit förkyld sen jag började äta Nyponpulvret. Både min man och jag äter detta dagligen och mår prima.

Karin/VallentunaMin 9,5 åriga boxer tik Wilma har fått nyponpulver sedan hon var ca 4 år, vi tränade och tävlade mycket och jag kände att hon behövde ha lite tillskott. Läste då om nyponpulver och bestämde mig för att prova. Hon har hållit sig väldigt pigg och fin under alla år! När hon var ca 7år så fick hon problem med artros i ett framben och jag provade att ge henne Aktiv Häst, eter ca 2 veckor haltade hon absolut inte alls. Eftersom det finns nyponpulver i Aktiv Häst så beslutade jag mig för att sluta med vanligt nyponpulver tyckte det var onödigt att ge henne både och men efter en tid tyckte jag att hon blev trött och hängig började då återigen med nyponpulver och hon blev den pigga galna hund igen som jag var van vid! Kommer aldrig att sluta med nyponpulver!  Mvh Åsa  från  Hanaskog

*************

Hej!

Min man och jag har använt nyponpulver under flera år. Min man har problem med en höft och jag med ett knä. 

Eftersom vi spelar mycket golf blev ju detta ett problem. Goda vänner gav oss tipset om nyponpulver och sedan vi börjat använda detta så har smärtan försvunnit, lite stelhet hänger kvar, men kommer vi igång och gå minskar även den. Nu spelar vi golf flera gånger i veckan och njuter av livet.

Mvh Bitte/ Stenungsund

*************

Hej! 

Har ätit Nyponpulver i ca 2år och värken i fingrarna är borta och som bonus har jag inte blivit förkyld.

Mvh Thomas/Skövde

*************

 

Har sedan några år haft problem med ett knä. Trodde först att det var menisken, men efter kontroll hos ortopedläkare konstaterades att det handlar om artrit. Vet av erfarenhet att antiinflammatoriska läkemedel inte är något för mig, då jag får besvär med magen. Har hästägare i släkten och fick tips om nyponpulver. De hade använt det med framgång. Tänkte att det kan vara värt att prova. Märkte efter några veckor en klar förbättring. Kör idag med en matsked nyponpulver i filmjölken varje morgon. Är så gott som besvärsfri. Märker dock en klar försämring av mina besvär om jag glömt att fylla på förrådet av nyponpulver så att det blir glapp i konsumtionen. Rekommenderas!

Nils från Frösön

*************

Har gett nyponpulver till vår häst som har haft stela och svullna leder, speciellt på morgonen.

Märkte rätt snabbt att både "knäppandet" och svullnaden i lederna försvann. Kan verkligen rekommendera andra att prova, dessutom är ju nyponpulvret en helt naturlig produkt.

Hälsningar från   Siv i Vålberg

*************

Hej,

Jag och min man, vi har nu ätit 2:ans nyponpulver ett tag. Vi startade med 1 msk morgon och kväll och har nu gått ner till 1 msk per dag.

Tidigare vaknade jag med ont i ryggen och knäna. Nu går jag upp utan att känna något. Fantastiskt.

Jag har också börjat ge vår hund en tsk om dagen.

Hälsningar  Margaretha/Skanör

*************

Tack vare nyponpulver i yoghurten varje morgon har jag nästan helt sluppit värken i mina leder och rör mig lättare. Dessutom är jag sällan förkyld numera.    Pia /Jonsered

*************

"Vi använder 2:ans nyponpulver hela familjen och är supernöjda med det. Vi håller oss pigga och smidiga, både tvåbenta och fyrbenta familjemedlemmar!"

Maria /Stockholm

*************

Efter en cellgiftsbehandling fick jag pga. efterbehandlingen problem med lederna. Fick nyponpulver av en väninna som hon införskaffat hos er. Märkte efter några veckors användning att värken minskade. Gjorde nu en egen beställning och ser fram emot resultatet.

Sanna från Helsingborg.

*************

Jag köpte först nypon till min mor för ledproblem här är hennes kommentar.

 "Jag har haft ont i mina leder, främst benen i flera år. Nu har jag ätit nyponpulver

 i ca en månad och det känns redan bättre" Berit i Kungshamn.

 MVH

 Roger Grebbestad

*************

Hej,  

En fredag strax innan jul -12 gick jag in hos T & A i Vellinge. Vi hade varit förkylda hela familjen i omgångar under hösten. Jag fick rekommenderat finmalda nypon och startade med en dos så snart jag kom hem. Nästa kväll var vi på fest och jag kände när vi gick dit, att någonting hade hänt. Jag kände en riktig kick både fysiskt och mentalt! Nu har jag bättre energi både morgon och kväll. Jag och maken har fortsatt med nyponet och mår riktigt bra!

Camilla, Vellinge

*************

Har ätit nyponpulver sedan flera år tillbaka, båda mina knän är korsbandsopererade samt meniskopererad i det högra. Jag skulle inte kunna fungera och kunna rida mina hästar om det inte var för nyponpulvret. Dessutom har två av mina kollegor prövat på nyponpulver, den ena mannen hade en axelåkomma som gjorde att han inte kunde lyfta upp armen. Efter en veckas ätande av nypon fungerade axeln till 95 % igen. Den andra kollegan hade en armbågsskada/problem, han blev mycket bättre kort efter att han börjat med nyponpulver. Det funkar verkligen.

Mvh Helen från Mariefred

*************

Min familj har nu använt 2:ans nyponpulver dagligen under något år

och mina envisa luftrörskatarrer har nu blivit mycket bättre.

Min sons ledvärk försvinner när han äter nyponen.

Nu tänker jag prova nyponen på min åldriga hund som känner av sina leder.

Vi vågar inte sluta.

  Birgitta A.  Hudiksvall

*************

Har tills för ca 2 månader sedan ätit nyponpulver från T & A med goda resultat, är dock inte så glad för smaken av nyponen så jag gjorde ett uppehåll när pulvret tog slut i december.

Vilket misstag det var, jag fick ganska snabbt tillbaka mina gamla besvär med värk i muskler och leder och trötthet, så nu har jag köpt en ny påse och märker snabbt vilken bra effekt det har för mej, 

Nu kommer jag aldrig mer att göra uppehåll! 

Anette Trelleborg

Jag är inne på min andra omgång med 2:ans nyponpulver... och den här gången är den mer finpulveriserad. Den fungerar också bättre på min psoriasis nu. Tar det tillsammans med msm och besvären har minskat rejält.

Hälsningar Ann-Kristin   Gävle

*************

Nyponpulver har varit rena mirakelkuren för mig min fru och våra hundar.

Vi lär vara en trogen kund !  Hasse Lidköping !

*************

 Har sedan 6 år tillbaka ätit nyponpulver varje morron och

 kväll. Hade problem med knäartros och tack vare nyponpulvret så kunde jag fortsätta med orientering. Det har också hjälpt många seniorer i Friskis o Svettis.

Torsten i Foppaland.

*************

Vad skulle vi ta oss till utan detta underbara pulver?? Min fru var den som började använda Nyponpulver för cirka 5 år se`n. När hon upptäckte efter en tid att värk i leder försvann och att hon överlag mådde mycket bättre, så beslöt jag att också prova på. Jag har nu i drygt 2 år intagit Nyponpulver morgon och kväll. Och det har verkligen gjort susen. Min artros och annan form av värk som jag lidit av sedan flera år har förbättrats. Plus att jag känner att allmäntillståndet är helt annat än tidigare. Med andra ord så har vi blivit helt beroende av detta Undermedel, som gör att vi minskat på receptbelagda mediciner . Har vi bara TILLGÅNG TILL NYPONPULVER så klarar vi alla problem på ett bättre sätt.

Med tacksamma hälsningar från ett kylslaget ALVESTA

Roland

Hej!

 Det började för ca 4,5 år sedan med att min häst med mild artros inte visade rörelsestörning längre när han ätit nyponpulver i drygt en månad. Jag som har en högerhöft med artros och hade smärta när jag ofta gick i trappor tänkte att jag också måste prova. Jag och min man äter nu sedan ca 3,5 år tillbaka er 2:ans nyponpulver på yoghurten varje morgon och jag har också varit smärtfri sedan dess. Dessutom så är det "gott".

Ulla /Hägersten

*************

Jag har tagit ert nypontillskott i knappt ett år. Efter några månader

 försvann knäppningar i mitt ena knä som jag fått flera år tidigare då

 jag överansträngt knät. Jag trodde inte att de skulle kunna gå bort så

 jag blev mycket överraskad över det. Sedan jag började ta nyponpulvret

 har jag inte varit förkyld en enda gång, vid perioder av mycket

 förkylning och influensa har jag försökt att komma ihåg att ta lite

 extra mycket. Även min sambo tar nypontillskottet, han har inte heller

 varit förkyld under den här tiden. Han känner sig också mycket

 piggare. Vi är mycket nöjda med detta medel eftersom vi inte vill ta

 syntetiska tillskott som kan vara belastande för kroppens inre organ.

 

 Mvh,

 Gunilla i Vrena

*************

Den förste som fick nypon hos oss var vår gamle häst som hade ont i lederna, speciellt vid viss väderlek. Efter några veckors användning blev han mycket rörligare och stegen fick ny spänst. Man märkte tydligt på gamle herren att han mådde mycket bättre. Nästa på rad blev åsnan som fick patellaupphakning och stel gång. Nypon i kombination med korrigering av hovarna har gett oss en mycket gladare långöra. Så nu får alla nypon här, hästar som människor. Jag har börjat ta det pga ledbandsinflammation. En oväntad positiv bieffekt är att min förkylning den här gången blev mycket mildare än det brukar vara. Trots att jag bara ätit nypon i ett par veckor. Här kommer vi att fortsätta med det, både fyrbenta och tvåbenta. 

Andrea 

*************

Köpte 2.ans nypon till mitt äldre sto som varit trött och håglös i vinter.

Bara några dagar efter att jag börjat med nypon märkte jag en positiv förändring.

Hon är nu mycket piggare och gladare. Busar lite igen och dessutom blivit mjukare och finare i steget.

Känns som om hon blivit ung igen!

Detta tänker jag fortsätta med!  

Insänt av: Camilla, Hällefors

 

Jag har nu använt 2:ans nyponpulver i snart 2 månader,jag känner mej lättare i kroppen och har lättare att gå.Mina knä hoppas jag ska bli bättre efter hand,de är inte riktigt okej än,jag har en gammal skada,men jag tuggar vidare på mitt pulver. 

Hälsningar Kerstin i Lund

*************

Hej !

Driver en gård utanför Kalmar med verksamhet för små och stora.

Erbjuder "enkel ridning i sakta mak" och våra hästar tillhör "den äldre generationen". =)

Tack vare att våra hästar får nypon har vi ett gäng glada gamla hästar - vi har sluppit

patellaupphakningar (vilket tidigare var ett stort problem för en av våra tinkrar).

De har lättare att hålla muskelform och tidigare stelhet i leder har försvunnit.

Har även märkt att mindre inflammationer o gallor läker ut av sig själva - FANTASTISKT !

Alla våra hästar får nypon, vissa som daglig dos i kraftfoder, andra som lite "godis" efter jobb -och vi märker skillnad.

Vi kommer absolut fortsätta med nypon - det är en fantastisk produkt ! Tack !

 Anna/Kalmar

*************

Min ponny som börjar bli till åren började bli stel och "knackig", letade då efter ett kosttillskott som kunde hjälpa honom att hålla sig smidig och fräsch. Han åt redan gurkmeja som jag beställde ifrån er, så när valet föll på att prova ge honom nypon så blev även det ifrån er.

Och nog funkade det allt! Han blev mycket mjukare och smidigare, även piggare och fick bättre allmäntillstånd!

Provat att sluta ge honom någon gång eftersom det trots allt kostar några kronor, men ser rätt omgående skillnad så blivit att börja igen illa kvickt. Det är absolut värt pengarna! Både jag och min ponny är supernöjda, hoppas att han med nyponets hjälp håller sig fräsch och pigg länge!

Petra från Nykvarn 

Jag känner mig piggare och magen tycks hålla sig i bättre trim efter en månads intag av nyponpulvret. 

Rolf från Arboga

*************

Jag köpte en påse nyponpulver från er i september 2012. Jag fick rekommendation av en bekant. Hon åt det på grund av artros i knäleden och tyckte, att hon blivit bättre. Jag har ätit 1 msk dagligen från september och tycker att mina besvär inte har blivit sämre, utan jag håller mig pigg och rörlig. Jag har mycket energi och arbetslust och känner mig mycket rörlig. Det verkar som nyponpulvret har gjort gott och mina leder är mycket mjukare än tidigare.

Hälsningar Barbro från Myggenäs

*************

Jag har ätit nyponpulver nr. två som jag köper hos Timotej & Andersen i två års tid. Innan jag började med nyponpulvret hade jag ont i ryggen, var stel i nacken samt väldigt trött. Efter några veckors användning märkte jag en märkbar skillnad mot tidigare. Stelheten och ryggsmärtan hade minskat väsentligt. Nu två år senare har jag inte alls ont i ryggen eller är stel i nacken. Som bonus på det hela är jag även mycket mycket piggare jämfört med tidigare. Dessutom har jag även färre infektioner än innan../ Madelene från Skanör

*************

 

Hej

 Sen vi för ca 6 månader sen började med 2:ans nyponpulver, som jag och min sambo blandar i en härlig fruktsmoothie varje morgon, har vi blivit av med div. småkrämpor och känner oss mycket piggare. Vi har klarat oss från förkylningar i vinter och kan träna som vanligt.

Jan-Ove och Monica från Heby

*************

För 5 år sedan bör jade jag som aktiv jägare få problem med knäna efter en lång jaktdag.Jag började då med nypon Nr2 och efter det vågar jag inte sluta!

Alf från Motala

*************

Hej! 

jag har nu användt nyponpulvret bara en vecka och märker redan skillnad. Blank och fin i pälsen mjuk och smidig i kroppen. Rekomenderas varmt!

Jenny från Västerhaninge

 

Hej

Köpte nypon 2 till både mig o hästen redan hösten 2012, hästen ett 16 år gammal ardenner sto, pigg och glad men knäpper om lederna så jag tänkte att lite nypon skulle va bra för henne. Själv är jag 53, full far för det mesta, hundar 2 stycken och så ardennern då som rids aktivt. Har dock artros i båda knäna och rätt ont ibland. Så, nyponet kom, hästen fick det dagligen och knäppandes minskade, själv åt jag det oxå aktivt och tyckte det hjälpte. Pulvret till min häst tog slut och själv så blev jag slarvig att ta det efter ett tag.

Nu i slutet av januari, fick jag väldigt ont igen i knäna, kanske kylan gjorde det värre, i alla fall så tog jag fram pulvret igen och började ta det, efter 2 dagar känner jag knappt av knäna, så nu slut på slarv och beställt hem mer till min ardenner:)

Tack för en jättebra produkt

Lena från  Skebobruk

*************Har nu använt ert nyponpulver i tre veckor för min höftledsartros och har inte varit så här bra på över ett år, smärtan har gett med sig till ca 80 %!! Ett smärre mirakel eftersom jag harprovat med allehanda mediciner inklusive glukosamin utan någon effekt. Jagvill verkligen rekommendera alla med artrosbesvär att prova. Inga biverkningar alls och massor med vitaminer, mineraler och antioxidanter på

köpet. Är så glad att jag fick detta tips av en väninna som själv har blivit hjälpt och märker en försämring så fort hon slutar med pulvret. Själv använder jag 2:an och blandar ut med kallt vatten. Helt ok smak.

Med vänlig hälsning

Ingrid/Höllviken

*************

Jag vill tala om vad glad jag är att jag har börjat med nyponpulver till mig själv och till mina 2 islandshästar.

Var rekommenderad av en väninna att börja med nypon då jag har väldigt jobbigt med ledvärk. Jag har ätit pulvret  i drygt 3 veckor och märker redan skillnad, jag har mindre ont och framför allt så har jag lättare att röra mig, är mjukare i lederna.

En av mina islänningar är 21 år och har haft en ganska jobbig sjukdomsbild det sista året, så han har varit väldigt stel och verkat lite  "deppig" så det har varit svårt att få igång honom igen, men nu ser jag en stor skillnad han är betydligt gladare och MYCKET mjukare, han tycker livet är kul igen.

 Han har fått riktiga "hästdoser" av nyponpulvret och det kommer jag att fortsätta med. Nu kan jag tillsammans med mina hästar fortsätta att njuta av härliga ridturer.  

Tack för det och för en utomordentlig service.

//Ann-Sofie från Haninge

 

Min bästa erfarenhet är att första leden på händernas fingrar inte svullnar på vintern längre. 

En bra konsekvens av detta är att ringarna passar året runt!

Mina hästar, som också äter nypon i kombination med Hyaluronsyra, förefaller vara mjukare i sina leder.

Dessutom är nyponet gott!

Hälsningar//Maria från Lindome

*************

 

Både min fru min son och jag själv upplever att nyponpulver 2 hjälper mot värk i leder och muskler.

Även en god vän sa att han är mycket bättre med sin artros tack vara nyponpulver.

Trogen kund sen flera år.

Nils  från Hunnebostrand

*************

Har använt nyponpulver i två månader.Har haft problem med kramp i benen på natten, nu känner jag inte av något längre.

Min fru har haft ont i armbågen och den smärtan är borta.

Mvh Jarl o Mona  från Karlskrona
Vi har en blandrastik som nu är 7 år och hon har i några år haft besvär med sitt ena bakben. Det har blivit många veterinärbesök där de har konstaterat att de besvär hon har kommer av det har bildats artros i hennes bakben och hon har  behandlats med medicin m.m. men det har inte blivit bättre. I våras var det riktigt illa och vi var förtvivlade. Då fick vi upplysning om att pröva med att ge henne nyponpulver.

Idag är hon inne på sin andra påse och hon haltar minimalt och orkar med mer fysiskt arbete. Så vi ser just på framtiden och hoppas att vi får ha vår hund hos oss i många år till.

Tack även för er fina service.

MVH/Petter Junsele

*************

Under många år har vi dragits med långa och besvärliga förkylningar.

Sedan några år tillbaka har vi börjat att dagligen ta en dos med nyponpulver.

Detta har medfört en oerhörd förbättring av vårt hälsotillstånd. 

Jag är numera nästan aldrig förkyld. För min fru har det inneburit att

om hon någon gång blir förkyld så blir det inte så mycket och går relativt snabbt över.

Fantastiskt !

Med vänlig hälsning

Göran i Jönköping

*************

Har använt nypon under en kortare tid men känner mig redan mycket piggare. Även min hund får för att stärka hans immunförsvar, är atopiker. 

Marianne i Ytterby

*************

Måste ha mina nypon till frukost varje morgon.

Annars vill kanske inte mina armbågar att jag hoppar

runt och busar så mycket.

H/ Porter  

Christer i Södertälje

*************

Mitt 22 åriga halvblodsto har blivit mycket hjälp med nypon. Förra hösten snubblade hon på var tionde steg och jag trodde att det skulle bli hennes sista sommar. Men jag började ge henne nypon och till in stora förundran har hon helt slutat snubbla. Provade ett tag utan i våras men märkte genast skillnad, inte att hon snubblade precis men hon blev stelare i steget. Så numera rekommenderar jag alla jag känner att ge hästarna nypon.

Så man kan gott säga att tack vare att jag gett min häst nypon har jag kvar min fina Amaryllis utan dyra veterinärkostnader. Min veterinär rekommenderar också nypon till min ponny som har haft en infektion. För att höja c-vitaminet så järnupptaget blir bättre.

Mvh Agneta, Båstad

*************

 

Hej!

Min erfarenhet av nyponpulvret är mycket positiv! Jag har fibromyalgi och storkonsument av värktabletter innan jag började med nyponpulvret.

Nu har jag halverat min tablettkonsumtion och mår mycket bättre. Jag kan bara rekommendera alla som har värk att prova nypon!

Mvh Christina, Laholm

*************

Hej

Jag har två hästar, ett äldre sto och en avkomma till henne på 8 år. Den gamla hästen har sedan jag köpte henne för femton år sen haft ständigt återkommande inflammationer i främst kotlederna fram. Har ridit och tränat på bästa tänkbara sätt, anlitat kiropraktorer, lindat benen osv osv. Började efter ett par år att ge henne glukosamin i olika former och det hjälpte ganska bra. Den yngre hästen har under period efter grundutbildningen varit ovillig vid ridning och annan träning. Vid sex års ålder fick även hon kotledsinflammation fram, vilket dock blev bra efter någon behandling. Började med nypon under ännu en "ovillig" period och märkte stor förändring direkt i hästens vilja att röra sig och prestera. Har sedan dess gett båda hästarna nypon regelbundet och har slutat med glukosamin till den gamla hästen. Båda hästarna är pigga och fräscha idag och äter glatt sina nypon varje dag. 

Helena i Blekinge

*************

Vi har en Jämthundstik som vid ca 5 års ålder började halta och hade problem när hon skulle röra sig. Vetrinären kollade hennes leder och sa att hon hade troligtvis atros i lederna, så de röntgade henne, och då visade det sig att hon hade svår atros i höfter och axlar.

Vi fick utskrivet något slags tillägg till maten och så skulle hon få en smärtstillande tablett varje dag. När vi läste om alla biverkningarna som denna tablett kunde ge så gav vi upp denna behandling och då vi hört och läst om nyponpulver i olika tidningar så började vi ge henne detta.

Nu märker vi inte av att hon har ont och hon haltar inte, möjligtvis om hon hoppar från högre höjder så kan hon halta lite med det försvinner väldigt snabbt. Hon är nu sex år gammal. 

Fantastiskt att tre små skopor morgon och kväll kan verka så bra.

Någon biverkning har vi inte kunnat finna.

Vi är väldigt glada över hennes tillfrisknande och vi tror att hon själv också är glad även om hon inte vet varför hon mår bättre.

Ros-Marie , Nyhamnsläge

*************

Hej!

Fick tipset från vår ena equiterapeut att prova nyponpulver på två 

hästar som vi haft svårt få lägga på sig muskler.

Gick in på T&A å beställde för att iaf prova. Tyckte väl att det lät 

för bra för att vara sant men...

Effekten syntes innan de ens ätit upp en påse! Helt otroligt, och jag 

som tvivlat så.

De två åt nypon hela vintern, och en period gick den ena av dem inte 

alls, men ändå såg han ut som en bodybuilder! Nu i sommar har de gått 

mest på bete och har då inte fått nypon överhuvudtaget. Det syns kan 

jag säga! De är inte alls muskulösa längre... Ska ta hem dem här i 

dagarna och börja träna så smått igen, och då kommer nyponsäcken fram 

igen, var så säker! Kommer nog aldrig träna en häst utan tillskott av 

nypon mera.

Maria Carlsson, Sysslebäck

*************

 

Provade nyponpulver för mina knän's skull, men blev väldigt positivt överraskad då det hade större effekt på resten av kroppen och själen.

Har aldrig varit så pigg på både morgon och kväll, och förkylningar är nu ett minne blott !

Kan verkligen rekomenderas om man känner sig allmänt trött på eftermiddageno ch har svårt att komma upp ur sängen på morgonen

Hans från  Kvissleby

 

Av en händelse läste jag om nyponen från Chiles bergsluttningar.

Då hade jag ätit Glucosamin utan vettigt resultat ett bra tag. Jag var allmänt stel, ont i nacke,axel, och höfter.

Ja ja, det hör kanske till när man kommer upp i åren, men varför inte testa. Så jag skickade efter.

2 dagar tog det!! Jag kanske hade tur men..

Jag har inte haft ont någonstans sen dess, det är helt ofattbart underbart.

Nu har jag pratat mig varm om nyponen till alla och jag hoppas att fler kan bli hjälpta.

2 nya nyponfrälsta har jag genom mig iallafall, och själv kommer jag aldrig att sluta med det.

Jag drar mig inte för att ge det till mina hästar,hundar eller katten om det skulle behövas, har ju bara positiva erfarenheter genom mig själv.

Katten ja, han kommer som ett skott när jag äter youghurt med nypon i, så han får smaka lite.

Personligen vill jag ha den mellangrova varianten.

Mvh

Elisabeth, Vislanda

*************

Hej!

Jag vill berätta hur er nypon har hjälpt mig och min man. Vi har tagit grovmalet nypon till frukost blandat i fil eller yoghurt och även Emin MSM varje morgon sedan ett halvår tillbaka. Min man har psoriasis och det har blivit mycket bättre när han använt både MSM och nypon. När nypon tog slut så blev hans psoriasis värre. Jag själv lider av värkande leder och nypon tillsammans med MSM har hjälpt mig så att jag kunnat röra på mig mycket mer och har ingen ledvärk. Jag har börjat gå på danskurser och läger och kunnat dansa 6 timmar om dagen utan problem. Jag märker även att jag återhämtar mig mycket snabbt om jag tillfälligt får ont i musklerna av dansen. Det går över på mindre än en dag och jag orkar mycket mer. Både min man och jag har fått mycket mer energi och är piggare och gladare idag än vi var innan vi började använda era produkter. Tack för att ni har så fin och snabb service via webbutiken. Vi har bara goda erfarenheter av er och produkterna!

Med vänliga hälsningar

Suvi, Kalix

*************

Jag har ätit ert nyponpulver ett bra tag nu och upplever att det verkligen lindrar mina besvär av artros, framför allt i knäna. Först åt jag det grovmalda och det var lätt att blanda med lättfil. Jag fick finmalt vid nästa leverans och tyckte att det var lite svårt att veta hur man skulle äta det på ett bra sätt utan att det klumpade ihop sig. Jag blandade sedan med framgång de två sorterna.Nu har jag i stället prövat att först hälla upp lättfil, sedan häller på müsli och sist toppar jag försiktigt med finmalt mjöl ovanpå innan jag försiktigt rör om. Det funkar faktiskt!

Under en semesterresa slarvade jag och struntade i nyponpulvret. Det var inte bra, men fixade sig när jag kom hem och började igen.

Vänligen  Anna Skarpnäck

 

En dunderkur.

En Dunderkur med Högkvalitativt Ugnstorkat och Malda Nyponskal

Vår Dunderkur är en fantastisk produkt som innehåller högkvalitativa ugnstorkade och malda nyponskal. Dessa skal är rika på en mängd olika näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och antioxidanter, som bidrar till en optimal hälsa och välbefinnande.

En av de viktigaste näringsämnena i vårt nyponpulver är C-vitamin. Nypon är faktiskt en av de bästa naturliga källorna till C-vitamin, som är välkänt för sin förmåga att stärka immunsystemet, främja kollagenproduktionen och fungera som en kraftfull antioxidant. Dessutom innehåller nyponpulver även E-vitamin, som är en annan viktig antioxidant som hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler och oxidativ stress.

En av de fördelar med vår Dunderkur är den goda smaken av nypon. Det gör det enkelt och trevligt att inkludera nyponpulvret i kosten för att höja näringsvärdet. Du kan blanda det i smoothies, yoghurt, gröt eller använda det som en ingrediens i olika recept för att dra nytta av dess näringsrika egenskaper.

Vår Dunderkur är tillverkad med omsorgsfullt utvalda nyponskal av hög kvalitet, som genomgår en ugnstorkningsprocess för att säkerställa bevarande av näringsämnena. Därefter malas de till en fin konsistens för enkel användning och maximalt näringsupptag.

Ta del av fördelarna med vårt nyponpulver Dunderkur och ge din kropp en boost av viktiga näringsämnen, vitaminer och antioxidanter. Det är en läcker och hälsosam tillsats till din dagliga kost som kan hjälpa dig att uppnå optimal hälsa och välmående.

Människa

Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så bidrar nyponet till ett häslosammare immunförsvar. 

C-vitamin har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Enligt EFSA bidrar Vitamin C till en normal kollagenbildning i ben och brosk. Vitamin C fungerar också som en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidation en föråldrande process som ständigt pågår.

Källa: Docent Harry Beitner Karolinska sjukhuset.

MSM  Metylsulfonylmetan MSM finns i cellerna i våra kroppar och är en del i kollagen och keratin som bygger upp bl.a brosk senor hjärna bindväv muskler skelett hud hår och naglar. 

Magnesium bidrar till att bibehålla normal benstomme muskelfunktion och energiomsättning. Den bidrar även till minskad trötthet och utmattning.

I nypon finns ett ämne som kallas galaktolipider.

 

Galaktolipiderna bidrar till att bibehålla ledernas rörlighet.

 

Galaktolipiderna fungerar genom att bromsa de vita blodkropparna i immunförsvaret från att röra sig så snabbt, eftersom ämnet integreras i de vita blodkropparnas cellmembran.

 

Galaktolipiderna hjälper även till att producera kollagen och brosk, vilket är viktigt för hälsosamma och rörliga leder.

 

Tack vare sitt höga innehåll av fytoämnen bidrar nyponet till ett hälsosammare immunförsvar.

 

Vi är stolta över att erbjuda ett nyponpulver som är 100% naturligt och fritt från föroreningar och bekämpningsmedel. Detta garanterar att pulvret håller högsta kvalitet och att det inte finns några tillsatser eller oönskade ämnen som kan påverka dess renhet eller näringsvärde.

Pektin, som abundantly förekommande i nyponens skal, spelar en avgörande roll för att stödja en sund matsmältning och upprätthålla normal aktivitet i magen. Pektin fungerar som en naturlig prebiotika, vilket innebär att det ger näring åt de goda tarmbakterierna och hjälper till att balansera tarmfloran. Detta resulterar i en bättre tarmfunktion och absorption av näringsämnen.

Det är av största vikt att notera att i T&A:s Nyponpulver 2:an är skalhalten betydande, och det är just denna noggrant utvalda malningsgrad som är perfekt för att bevara pektinet och dess fördelar för maghälsan. Genom att bevara pektinet på detta sätt gynnas inte bara maghälsan, utan hela din kropp drar nytta av den harmoniska samverkan av näringsämnen.

 

Så genom att välja T&A:s Nyponpulver 2:an gör du inte bara ett högkvalitativt tillskott till din kost, utan du investerar också i din maghälsa och övergripande välbefinnande. Den välbalanserade kombinationen av skal och pektin i detta nyponpulver ger dig en möjlighet att stödja din kropp på ett sätt som är både skonsamt och givande.

Nyponpulver av Rosa Canina från Argentina 98% skal 2% skal innehåller per 100 gr

Fettsyror - Omega 3 Omega 6 Omega 9

Näringsingsinnehåll/100g
Energi 1103 kJ/264 kcal  
Protein 4 2 g  
Kolhydrat  34 9 g -varav sockerarter 14 g  
Fett 2 74 g - varav mättat fett 0 31 g  
Kost fibrer 42 1 g  
Salt 5 5 mg  
Vitamin & Mineraler/100g * RDI
Kalcium 760 mg 93%
Vitamin E  13 8 mg  138%
Magnesium 240 mg 76%
Vitamin B2 0 132 mg **
Järn 7 7mg 86%
MSM (Svavel) 55 mg **
Kalium  1550 mg 78%
Vitamin C 600 mg 267%
Fosfor 160 mg 22%
Vitamin B12 0 000136 mg 68%
Vitamin B3 0 96 mg **
Vitamin B1 0 21 mg **
Koppar 10 9 mg 1211%
Vitamin B6 0 20 mg 13%
Mangan 14 mg 700%
Vitamin K 1500 mg **
Fluor 1 9 mg **
Vitamin A  445 µg 55%
Natrium 1 8 mg **
Selen 0 022 1 8%
Zink 0,6 mg 6%

* Av Rekommenderat Dagligt Intag RDI Vuxna

** RDI ej fastställt

Nyponpulvret är mycket näringsrikt när man tar hänsyn till alla dess ämnen. Det är känt för sin rikedom av viktiga näringsämnen och har blivit populärt på grund av sina hälsofördelar. Nypon innehåller naturligt höga halter av C-vitamin, vilket är en kraftfull antioxidant som kan stärka immunförsvaret och främja kroppens välbefinnande.

Dessutom innehåller det även andra essentiella näringsämnen som vitamin A, E och K, samt mineraler som kalcium, kalium och magnesium.

Genom att använda nyponpulver som en del av din kost kan du dra nytta av dessa näringsämnen och deras potentiella hälsofördelar.

Det kan hjälpa till att stödja immunsystemet, främja frisk hud och stödja benhälsan. 

Så, med sitt rika näringsinnehåll och sina hälsofrämjande egenskaper, är nyponpulvret ett utmärkt val för dem som strävar efter att få i sig en bred spektrum av näringsämnen och främja sin allmänna hälsa och välbefinnande.

 

Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt

Man kan t.ex. tillsätta gurkmeja i nyponpulvret när man vill större effekt eftersom att gurkmeja bidrar till hälsosammare leder muskler och andra organ

Nyponpulver bidrar till ditt välbefinnande och ger hud bindväv leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser. 

1 msk nyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn kalcium kalium och magnesium.

5 produkt(er)