Pepparmynta Hackad Torkad Ekologisk

Pepparmynta, känd för sin uppfriskande smak och arom, har många användningsområden i matlagning och teblandningar. Med hög mentolhalt, stödjer den matsmältning och förbättrar smaken av oral medicinering. Dessutom är den ett utmärkt komplement för kräsna hästar, både för smakens skull och för att stödja en sund matsmältning. Denna mintvariant är också populär för att förbättra smaken av oral medicinering för hästar.

15-514455
T&A
244,00 kr
Inkl. moms
Storlek: 300g
Produkten finns med andra alternativ Produkten finns med andra alternativ
Produkten finns med andra alternativ Produkten finns med andra alternativ
Antal
Produkten finns med andra alternativ

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

PEPPARMYNTA (Mentha piperita)

Pepparmynta är inte bara uppskattad för sin uppfriskande smak och arom i matlagning, utan den odlas även för dess många användningsområden. Den lägger en distinkt karaktär till te, godis, glass, och även till rätter som kokta grönsaker, myntasås och gelé. För de som är äventyrliga kan den även testas i juice och fruktsallad, precis som man gör i Amerika.

Denna särskilda mintvariant är känd för sin höga mentolhalt, vilket skiljer den från de flesta andra myntaarter. Mentolens uppfriskande egenskaper gör den populär i många teblandningar.

Hälsofördelar:

Stödjer matsmältningen.

Ger en behaglig smak när den blandas med oral medicinering.

Utmärkt även för hästar:

Pepparmynta är ett utmärkt komplement för kräsna hästar, både för smakens skull och för att stödja en sund matsmältning. Den kan också blandas med oral medicinering för att förbättra smaken.PEPPARMYNTA Mentha piperita

Produktdetaljer
15-514455

Särskilda referenser

  • 15-514455
DOSERING MÄNNISKA

Dosering för te med krossad pepparmynta:

Använd cirka 1-2 teskedar krossad pepparmynta per 2,5 dl kokande vatten.

Beredning av te:

Häll det kokande vattnet över den krossade pepparmyntan och låt det stå övertäckt i ungefär 10 minuter innan det silas.

Drickande rekommendation:

För att uppnå bästa effekt, överväg att dricka 2-3 koppar osött pepparmyntate dagligen.

Anpassa doseringen efter din personliga smakpreferens. Om du föredrar en starkare smak, kan du öka mängden pepparmynta. Det är alltid bra att experimentera och anpassa proportionerna för att få det te som passar dig bäst.

Kom ihåg att pepparmynta kan ha olika effekter på olika människor, så det är klokt att övervaka hur din kropp reagerar och justera doseringen om det behövs.

DOSERING HÄST

Små hästar & ponny - 4 msk/dag i fodret

Stora hästar - 6 msk/dag i fodret

Mer om häst

Smakliggöring av foder: Precis som hos människor kan smaken av pepparmynta vara lockande för vissa hästar, särskilt om man behöver maskera smaken av ett läkemedel eller tillskott.

Matsmältning: Pepparmynta har traditionellt använts för att lugna magen och hjälpa till med matsmältning, vilket kan vara användbart för hästar med mindre matsmältningsbesvär.

Andningshjälp: Pepparmyntans doft kan vara uppfriskande och hjälpa till att öppna upp luftvägarna, vilket kan vara särskilt användbart för hästar som tränas intensivt.

Lugnande effekt: Precis som hos människor kan doften av pepparmynta ha en lugnande och avslappnande effekt på vissa hästar.

Reviews