• -525,00 kr
  • Paket
Nyponpulver 1,5:ans Extra finmalen EKO T&A (7 X 800g PAKETPRIS) 5,6 kg
Nyponpulver 1,5:ans Extra finmalen EKO T&A (7 X 800g PAKETPRIS) 5,6 kg

Nyponpulver 1,5:ans Extra finmalen EKO T&A (7 X 800g PAKETPRIS) 5,6 kg

Nyponpulver (Rosa canina) är en naturlig produkt som erbjuder en mängd hälsofördelar.

Vårt nyponpulver är extra finmalen med malningsgrad 1,5, vilket garanterar hög kvalitet och lätt upptag i kroppen.

En Dunderkur med Högkvalitativt Ugnstorkat och Malda Nyponskal 98% skal och 2% kärnor

NY-800-1.5-7PKT
T&A
2 366,00 kr
1 841,00 kr Spara 525,00 kr

I stället för 2 366,00 kr

Inkl. moms Leverans inom 4-8 dagar

Det här paketet innehåller

Antal
Leverans inom 14 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Nyponpulver Malningsgrad 1,5 Extra finmalen - En Ekologisk Ren Naturprodukt

Nyponpulver (Rosa canina) är en naturlig produkt som erbjuder en mängd hälsofördelar. Vårt nyponpulver är extra finmalen med malningsgrad 1 5, vilket garanterar hög kvalitet och lätt upptag i kroppen.

Nyponpulver är känt för sitt höga innehåll av näringsämnen och antioxidanter. Det är rikt på C-vitamin, vilket bidrar till att stärka immunförsvaret och främja hälsosam kollagenproduktion. Nyponpulver innehåller också naturliga flavonoider och karotenoider som kan hjälpa till att skydda kroppen mot oxidativ stress

Vårt nyponpulver är ekologiskt certifierat och tillverkat av kvalitativa nypon från Rosa canina. Vi använder en extra finmalningsprocess för att säkerställa en fin konsistens och maximal näringsprofil. Detta gör det lätt att blanda i olika livsmedel och drycker för enkel konsumtion.

Välj vår renodlade nyponpulverprodukt för att dra nytta av dess naturliga hälsofördelar. Det är en praktisk och mångsidig tillsats till din dagliga kost som kan stödja ditt övergripande välbefinnande och ge dig en dos av naturens bästa näringsämnen.

Detta nyponpulver är speciellt framtaget för att erbjuda hög kvalitet och näringsvärde. Det består till 98% av pulver från nyponskal och till 2% av nyponkärnor. En viktig poäng att notera är att det är i nyponskalet där de höga halterna av C-vitamin och antioxidanter sitter. Genom att använda nyponskal i pulvret kan man dra nytta av de koncentrerade näringsämnena som finns i dessa delar av nyponet.

I nypon finns ett ämne som heter Galaktolipider.

Galaktolipiderna hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet.

Galaktolipiderna fungerar som så att immunförsvarets vita blodkroppar inte kan ta sig fram lika snabbt eftersom ämnet inkorporeras i de vita blodkropparnas cellmembran.

Galaktolipiderna bidrar även till att producera kollagen och brosk vilket behövs för hälsosamma och rörliga leder.

Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så bidrar nyponet till ett häslosammare immunförsvar. 

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett nyponpulver som är 100% naturligt och fritt från mask och besprutningar. Detta garanterar att pulvret är av högsta kvalitet och att det inte finns några tillsatser eller oönskade ämnen som kan påverka dess renhet eller näringsvärde.

Den högre halten av C-vitamin och antioxidanter i detta nyponpulver beror på det höga innehållet av nyponskal. Nyponskalet är känt för att vara särskilt rikt på dessa näringsämnen, och genom att använda en hög andel av pulver från nyponskal kan man maximera dessa fördelar.

Det röda färgen på nyponpulvret är också ett tecken på dess höga kvalitet och koncentration av näringsämnen. Ju rödare pulvret är, desto mer koncentrerat och näringsrikt är det.

Genom att välja detta nyponpulver får du en produkt som är noggrant framställd för att erbjuda optimala hälsofördelar. Du kan vara trygg med att du ger din kropp en högkvalitativ källa till C-vitamin och antioxidanter som kan stödja ditt immunsystem, bekämpa fria radikaler och främja allmän hälsa och välbefinnande.


En dunderkur.

En Dunderkur med Högkvalitativt Ugnstorkat och Malda Nyponskal

Vår Dunderkur är en fantastisk produkt som innehåller högkvalitativa ugnstorkade och malda nyponskal. Dessa skal är rika på en mängd olika näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och antioxidanter, som bidrar till en optimal hälsa och välbefinnande.

En av de viktigaste näringsämnena i vårt nyponpulver är C-vitamin. Nypon är faktiskt en av de bästa naturliga källorna till C-vitamin, som är välkänt för sin förmåga att stärka immunsystemet, främja kollagenproduktionen och fungera som en kraftfull antioxidant. Dessutom innehåller nyponpulver även E-vitamin, som är en annan viktig antioxidant som hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler och oxidativ stress.

En av de fördelar med vår Dunderkur är den goda smaken av nypon. Det gör det enkelt och trevligt att inkludera nyponpulvret i kosten för att höja näringsvärdet. Du kan blanda det i smoothies, yoghurt, gröt eller använda det som en ingrediens i olika recept för att dra nytta av dess näringsrika egenskaper.

Vår Dunderkur är tillverkad med omsorgsfullt utvalda nyponskal av hög kvalitet, som genomgår en ugnstorkningsprocess för att säkerställa bevarande av näringsämnena. Därefter malas de till en fin konsistens för enkel användning och maximalt näringsupptag.

Ta del av fördelarna med vårt nyponpulver Dunderkur och ge din kropp en boost av viktiga näringsämnen, vitaminer och antioxidanter. Det är en läcker och hälsosam tillsats till din dagliga kost som kan hjälpa dig att uppnå optimal hälsa och välmående.t. 

Människa

Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så bidrar nyponet till ett häslosammare immunförsvar. 

C-vitamin har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Enligt EFSA bidrar Vitamin C till en normal kollagenbildning i ben och brosk. Vitamin C fungerar också som en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidation en föråldrande process som ständigt pågår.

Källa: Docent Harry Beitner Karolinska sjukhuset.

MSM  Metylsulfonylmetan MSM finns i cellerna i våra kroppar och är en del i kollagen och keratin som bygger upp bl.a brosk senor hjärna bindväv muskler skelett hud hår och naglar. 

Magnesium bidrar till att bibehålla normal benstomme muskelfunktion och energiomsättning. Den bidrar även till minskad trötthet och utmattning.


300 gr Nyponpulver

Dosering: 1 msk/dag Räcker till ca 4 veckor

Dosering: 2 msk/dag Räcker till ca 2 veckor


 

C-vitamin har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Enligt EFSA bidrar Vitamin C till en normal kollagenbildning i ben och brosk. Vitamin C fungerar också som en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidation en föråldrande process som ständigt pågår.

Källa: Docent Harry Beitner Karolinska sjukhuset.

MSM  Metylsulfonylmetan MSM finns i cellerna i våra kroppar och är en del i kollagen och keratin som bygger upp bl.a brosk senor hjärna bindväv muskler skelett hud hår och naglar. 

Magnesium bidrar till att bibehålla normal benstomme muskelfunktion och energiomsättning. Den bidrar även till minskad trötthet och utmattning.

_____________________________________________________

Innehåller 98% pulver av nyponskal och 2% nyponkärnor  fri från mask och besprutningar.

Därför är detta nyponpulver ännu rödare och har högre halt av C-vitamin och antioxidant än tidigare- då det är i nyponskalet de höga värden sitter i.

 I nypon finns minst 40 naturliga hälsoämnen - exempelvis aminosyror A-vitamin många B-vitaminer Biopektin C- och E-vitamin Fluor Fosfor Jod Järn Kalium Litium samt högvärdiga antioxidanter som Betakaroten Kisel Krom Selen Magnesium och Zink. Nyponets organiska syror ex. Svavel och Folsyra stimulerar all kroppscirkulation.

************
Kalium 
Kalium bidrar till nervsystemets normala funktion 

Kalcium Kalcium bidrar till normal blodkoagulation 

Molybden  Molybden bidrar till normal omsättning av svavelhaltiga aminosyror 

Selen Selen bidrar till normal spermatogenes

Svavel Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bl.a. bildar brosk senor bindväv muskler skelett hår hud och naglar. Hälften av kroppens svavel finns i muskulaturen huden och i skelettet. Svavel hjälper till med omsättningen av aminosyror.


Zink Zink bidrar till normal syrabasbalans 

Dosering:

Rek. dygnsdos människa:

Rekommenderad minidos av nyponpulver: 5-6g/dag= ca 1 matsked eller ca 3 teskedar.

(1tsk=2 5 g)
Hälsodos: en ½ matsked 2 x per dag
eller en tesked 3x per dag gärna på fil mysli eller upprört i lite juice mjölk Proviva el. vatten. Tips! du kan också skaka pulvret i en shaker.


Varmvatten rekommenderas inte då det kan vara relativt med hur varm det kan vara då vissa ämnen i nyponet kan ta skada.
När det gäller kosttillskott är det alltid bättre att sprida ut intaget på flera gånger per dag istället för att ta allt på en gång. Om du är rökare kan du behöva flerdubbla ditt intag.

Minidos är livsmedelsverkets rekommendation för att slippa brister.
Hälsodos är den del forskare rekommenderar för ett bättre antioxidantskydd.

Viktigt: Nyponpulver tål ej uppvärmning. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för små barn.


Näringsvärde per recommenderad dos (10g): Energi 110 kJ/26 kcal Fett: 0 27 g - varav mättat fett 0 03 g Kolhydrater 3 49 g -varav sockerarter 1 4 g Fiber: 4 21 g Protein 0 42 g salt < 0 55 mg

Produkten är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rekommenderad doseringsanvisning bör ej överskridas.

Nyponpulver av Rosa Canina från Chile 98% skal 2% skal innehåller per 100 gr

Fettsyror - Omega 3 Omega 6 Omega 9

Näringsingsinnehåll/100g
Energi 1103 kJ/264 kcal  
Protein 4 2 g  
Kolhydrat  34 9 g -varav sockerarter 14 g  
Fett 2 74 g - varav mättat fett 0 31 g  
Kost fibrer 42 1 g  
Salt 5 5 mg  
Vitamin & Mineraler/100g * RDI
Kalcium 760 mg 93%
Vitamin E  13 8 mg  138%
Magnesium 240 mg 76%
Vitamin B2 0 132 mg **
Järn 7 7mg 86%
MSM (Svavel) 55 mg **
Kalium  1550 mg 78%
Vitamin C 200 mg 267%
Fosfor 160 mg 22%
Vitamin B12 0 000136 mg 68%
Vitamin B3 0 96 mg **
Vitamin B1 0 21 mg **
Koppar 10 9 mg 1211%
Vitamin B6 0 20 mg 13%
Mangan 14 mg 700%
Vitamin K 1500 mg **
Fluor 1 9 mg **
Vitamin A  445 µg 55%
Natrium 1 8 mg **
Selen 0 022 1 8%
Zink 0,6 mg 6%

* Av Rekommenderat Dagligt Intag RDI Vuxna

** RDI ej fastställt

Nyponpulvret är mycket näringsrikt när man tar hänsyn till alla dess ämnen. Det är känt för sin rikedom av viktiga näringsämnen och har blivit populärt på grund av sina hälsofördelar. Nypon innehåller naturligt höga halter av C-vitamin, vilket är en kraftfull antioxidant som kan stärka immunförsvaret och främja kroppens välbefinnande.

Dessutom innehåller det även andra essentiella näringsämnen som vitamin A, E och K, samt mineraler som kalcium, kalium och magnesium.

Genom att använda nyponpulver som en del av din kost kan du dra nytta av dessa näringsämnen och deras potentiella hälsofördelar.

Det kan hjälpa till att stödja immunsystemet, främja frisk hud och stödja benhälsan. 

Så, med sitt rika näringsinnehåll och sina hälsofrämjande egenskaper, är nyponpulvret ett utmärkt val för dem som strävar efter att få i sig en bred spektrum av näringsämnen och främja sin allmänna hälsa och välbefinnande.

 

Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt

Man kan t.ex. tillsätta gurkmeja i nyponpulvret när man vill större effekt eftersom att gurkmeja bidrar till hälsosammare leder muskler och andra organ

Nyponpulver bidrar till ditt välbefinnande och ger hud bindväv leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser. 

1 msk nyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn kalcium kalium och magnesium.

 


Kunder berättar

Provade nyponpulver för mina knäns skull men blev väldigt positivt överraskad då det hade större effekt på resten av kroppen och själen. Har aldrig varit så pigg på både morgon och kväll och förkylningar är nu ett minne blott ! Kan verkligen rekommenderas om man känner sig allmänt trött på eftermiddagen och har svårt att komma upp ur sängen på morgon.

Hans från Kvissleby Jag vill berätta hur er nypon har hjälpt mig och min man. Vi har tagit grovmalet nypon till frukost blandat i fil eller yoghurt och även Emin MSM varje morgon sedan ett halvår tillbaka. Min man har psoriasis och det har blivit mycket bättre när han använt både MSM och nypon. När nypon tog slut så blev hans psoriasis värre. Jag själv lider av värkande leder och nypon tillsammans med MSM har hjälpt mig så att jag kunnat röra på mig mycket mer och har ingen ledvärk. Jag har börjat gå på danskurser och läger och kunnat dansa 6 timmar om dagen utan problem. Jag märker även att jag återhämtar mig mycket snabbt om jag tillfälligt får ont i musklerna av dansen. Det går över på mindre än en dag och jag orkar mycket mer. Både min man och jag har fått mycket mer energi och är piggare och gladare idag än vi var innan vi började använda era produkter. Tack för att ni har så fin och snabb service via webbutiken. Vi har bara goda erfarenheter av er och produkterna!

Med vänliga hälsningar
Suvi Kalix


Hej!
Har nu använt ert nyponpulver i tre veckor för min höftledsartros och har
inte varit så här bra på över ett år smärtan har gett med sig till ca 80 %!! Ett smärre mirakel eftersom jag har
provat med allehanda mediciner inklusive glukosamin utan någon effekt. Jag vill verkligen rekommendera alla med artrosbesvär att prova. Inga
biverkningar alls och massor med vitaminer mineraler och antioxidanter påköpet. Är så glad att jag fick detta tips av en väninna som själv har
blivit hjälpt och märker en försämring så fort hon slutar med pulvret. Själv
använder jag 2:an och blandar ut med kallt vatten. Helt ok smak.
Med vänlig hälsning
Ingrid/Höllviken  


Min erfarenhet av nyponpulvret är mycket positiv! Jag har fibromyalgi och storkonsument av värktabletter innan jag började med nyponpulvret.

Nu har jag halverat min tablettkonsumtion och mår mycket bättre. Jag kan bara rekommendera alla som har värk att prova nypon!

Christina Laholm

 


Vi har en Jämthundstik som vid ca 5 års ålder började halta och hade problem när hon skulle röra sig.

Vetrinären kollade hennes leder och sa att hon hade troligtvis atros i lederna så de röntgade henne och då visade det sig att hon hade svår atros i höfter och axlar.

Vi fick utskrivet något slags tillägg till maten och så skulle hon få en smärtstillande tablett varje dag.

När vi läste om alla biverkningarna som denna tablett kunde ge så gav vi upp denna behandling och då vi  hört och läst om nyponpulver i olika tidningar så började vi ge henne detta.

Nu märker vi inte av att hon har ont och hon haltar inte möjligtvis om hon hoppar frjligtvis om hon hoppar från högre höjder så kan hon halta lite med det försvinner väldigt snabbt. Hon är nu sex år gammal.

Fantastiskt att tre små skopor morgon och kväll kan verka så bra.

Någon biverkning har vi inte kunnat finna.

Vi är vr väldigt glada över hennes tillfrisknande och vi tror att hon själv också är glad även om hon inte vet varför hon mår bättre.

Ros-Marie Nyhamnsläge

 

Nyponpulvret är inte bara användbart för människor, utan det kan också användas till hundar, katter och hästar.

Det näringsrika innehållet i nyponpulvret kan vara fördelaktigt för våra fyrbenta vänner och bidra till deras hälsa och välbefinnande på flera sätt.

 DOSERING HUND

Rek. dygnsdos hund/katt:
<15 kg = 1 tsk/dag (2 5 g)
15-30 kg = 2 tsk/dag (5 g)
30> kg = 3 tsk/dag (7 5 g)

 DOSERING HÄST

Rek. dygnsdos häst:

Till normalt aktiv häst: 5 g / 100 kg häst.
Till tävlande häst: 10 g / 100 kg häst

 (10 gram= ca 15 ml/1msk/3tsk)

Produktdetaljer
NY-800-1.5-7PKT
Innehåll

Nyponpulver av Rosa Canina från Argentina 98% skal 2% skal innehåller per 100 gr

Fettsyror - Omega 3 Omega 6 Omega 9

Näringsingsinnehåll/100g
Energi 1103 kJ/264 kcal
Protein 4 2 g
Kolhydrat 34 9 g -varav sockerarter 14 g
Fett 2 74 g - varav mättat fett 0 31 g
Kost fibrer 42 1 g
Salt 5 5 mg
Vitamin & Mineraler/100g * RDI
Kalcium 760 mg 93%
Vitamin E 13 8 mg 138%
Magnesium 240 mg 76%
Vitamin B2 0 132 mg **
Järn 7 7mg 86%
MSM (Svavel) 55 mg **
Kalium 1550 mg 78%
Vitamin C 600 mg 267%
Fosfor 160 mg 22%
Vitamin B12 0 000136 mg 68%
Vitamin B3 0 96 mg **
Vitamin B1 0 21 mg **
Koppar 10 9 mg 1211%
Vitamin B6 0 20 mg 13%
Mangan 14 mg 700%
Vitamin K 1500 mg **
Fluor 1 9 mg **
Vitamin A 445 µg 55%
Natrium 1 8 mg **
Selen 0 022 1 8%
Zink 0,6 mg 6%
* Av Rekommenderat Dagligt Intag RDI Vuxna ** RDI ej fastställt

Nyponpulvret är mycket näringsrikt när man tar hänsyn till alla dess ämnen. Det är känt för sin rikedom av viktiga näringsämnen och har blivit populärt på grund av sina hälsofördelar. Nypon innehåller naturligt höga halter av C-vitamin, vilket är en kraftfull antioxidant som kan stärka immunförsvaret och främja kroppens välbefinnande.

Dessutom innehåller det även andra essentiella näringsämnen som vitamin A, E och K, samt mineraler som kalcium, kalium och magnesium.

Genom att använda nyponpulver som en del av din kost kan du dra nytta av dessa näringsämnen och deras potentiella hälsofördelar.

Det kan hjälpa till att stödja immunsystemet, främja frisk hud och stödja benhälsan.

Så, med sitt rika näringsinnehåll och sina hälsofrämjande egenskaper, är nyponpulvret ett utmärkt val för dem som strävar efter att få i sig en bred spektrum av näringsämnen och främja sin allmänna hälsa och välbefinnande.

Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt

Man kan t.ex. tillsätta gurkmeja i nyponpulvret när man vill större effekt eftersom att gurkmeja bidrar till hälsosammare leder muskler och andra organ.

Nyponpulver bidrar till ditt välbefinnande och ger hud bindväv leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser.

1 msk nyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn kalcium kalium och magnesium.

Dosering/Användning

Rekommenderad minidos av nyponpulver: 5-6 g/dag= ca 1 matsked eller ca 3 teskedar. (1tsk=2,5 g)

Hälsodos: en ½ matsked 2 x per dag eller en tesked 3x per dag gärna på fil mysli eller upprört i lite juice mjölk Proviva el. vatten.

Tips! du kan också skaka pulvret i en shaker.

Hund: Rek. dygnsdos hund/katt: <15 kg = 1 tsk/dag (2,5 g) 15-30 kg = 2 tsk/dag (5 g) 30> kg = 3 tsk/dag (7,5 g)

Häst: Rek. dygnsdos häst: Till normalt aktiv häst: 5 g / 100 kg häst. Till tävlande häst: 10 g / 100 kg häst (10 gram= ca 15 ml/1msk/3tsk)

Varmvatten rekommenderas inte då det kan vara relativt med hur varm det kan vara då vissa ämnen i nyponet kan ta skada.

När det gäller kosttillskott är det alltid bättre att sprida ut intaget på flera gånger per dag istället för att ta allt på en gång. Om du är rökare kan du behöva flerdubbla ditt intag.

Minidos är livsmedelsverkets rekommendation för att slippa brister. Hälsodos är den del forskare rekommenderar för ett bättre antioxidantskydd.

Viktigt: Nyponpulver tål ej uppvärmning. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för små barn.

Kunder berättar Reviews