Optimalt Skydd: Ridhjälm med MIPS Teknologi för Ökad Säkerhet

MIPS står för "Multi-Directional Impact Protection System", och det är en teknologi som används i ridhjälmar för att öka säkerheten för ryttare. Konceptet bakom MIPS-systemet utvecklades av forskare inom neurovetenskap och biomekanik och syftar till att minska risken för hjärnskador vid rotationstrauma, som kan uppstå vid en olycka där huvudet snabbt roterar eller vrider sig.

Här är hur MIPS-systemet fungerar:

    MIPS-lagret: Inuti ridhjälmen finns ett extra lager mellan den yttre skalet och det inre fodret. Detta lager är tillverkat av ett glidmaterial som kan rotera i förhållande till resten av hjälmen.

    Rotationsskydd: När en ryttare är inblandad i en krasch eller olycka där huvudet roterar, tillåter MIPS-lagret att huvudet roterar lite inuti hjälmen istället för att överföra all rotation direkt till hjärnan. Detta minskar risken för hjärnskador genom att minska de rotationskrafter som kan skada hjärnvävnaden.

    Multi-directionell skydd: Utöver att ge skydd mot rotationstrauma är MIPS-systemet konstruerat för att hantera rotation från olika vinklar, vilket gör det effektivt vid en mängd olika typer av olyckor och krascher.

    Kompatibilitet: MIPS-systemet är utformat för att integreras smidigt med olika typer av ridhjälmar och påverkar inte hjälmens passform eller komfort i någon betydande grad.

MIPS-teknologin har blivit alltmer populär inom olika sporter och aktiviteter där risken för huvudskador är hög, inklusive ridning.

Genom att minska risken för hjärnskador har MIPS-systemet blivit ett viktigt verktyg för att förbättra säkerheten för ryttare och andra idrottare. Det är viktigt att notera att även om MIPS kan minska risken för vissa typer av skador, är ingen hjälm helt oförstörbar, och det är fortfarande viktigt att följa säkerhetsföreskrifterna och använda sunt förnuft när man rider.

14 produkt(er)
Ladda fler produkter
Inga fler produkter att ladda. Har nått slutet på listan!