NYPONPULVER EN DUNDER KUR.

C-vitamin -bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

Nypon och nyponpulver innehåller ovanligt mycket c-vitamin

Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så stärker det immunförsvaret i kroppen och hjälper till att behålla cellerna unga

Strö över en liten mängd nyponpulver över maten varje dag. Även bra förebyggande syfte.

100% Ren naturprodukt - nyponpulver (rosa canina)

Nypon Rosa Canina innehåller rensade nypon som är ugnstorkade, ej soltorkade. Ugnstorkning är en fördel för att bevara C-vitamininnehållet.

Innehåller ovanligt mycket C-vitamin
Nypon är nog mest kända för deras höga halt av C-vitamin. Mellan 1 och 2 procent av den torkade massan består av vitamin C. Idag är C-vitaminets antioxidativa effekt bevisad, vilket innebär att nypon hjälper cellerna att försvara sig mot fria radikaler.

Fria radikaler orsakar att celler bryts ner och påskyndar på så sätt åldrandet.

Genom att äta mat rik på antioxidanter stärks immunförsvaret och kroppen blir bättre på att försvara sig. Nypon innehåller inte bara vitamin C utan även flavanoider och karotenoider, som båda är värdefulla antioxidanter. Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare minskar smärtan och svullnaden och ledernas rörlighet ökar.

Välj det nyponpulver som passar bäst för just dig.  Malningsgrad från 1-4)

1:an - Nyponmjöl, gjort av 50% nyponkärnor och 50% fina nyponskal.

1,5:an Nyponpulver Extra finmalen EKO 98% skal och 2% kärnor. (för snabbare upptag,  -passar alla, även hästar)

2:an Nyponpulver 2:ans T&A (EKO): Det Överlägsna Valet - Nummer 1 Bland Våra Variationer

2,5:an - Grovmalen 80% skal och 20% kärnor. (-passar alla, även hästar) 

4:an - Hackad nyponskal

Pulvret kan användas på flera sätt för att förbättra din dagliga kost. Det rekommenderas att strö pulvret på yoghurt eller blanda det i en smoothie för en enkel och hälsosam tillsats till din måltid. Det kan också blandas i Proviva eller vatten för en lättåtkomlig dryck med de fördelaktiga egenskaperna.

Vätskeblandning:

Mängden vätska att använda är flexibel och kan anpassas efter personlig smak och preferenser. Det bästa sättet är att prova sig fram och se vad som passar dig bäst.

Dosering:

För att uppnå bästa effekt rekommenderas att ta pulvret två gånger om dagen. Dela upp den totala dosen i två delar och ta dem vid olika tillfällen. Ett bra tips är att blanda pulvret i en shake med vatten, Proviva eller en annan kall dryck. Drick hälften på morgonen och spara resten i kylen för att ta senare på eftermiddagen eller kvällen. Om du tycker att blandningen blir för tjock kan du enkelt hälla i mer vätska och skaka om innan du dricker.

Fördelar med uppdelad dos:

Genom att dela upp dosen minskar risken att glömma att ta pulvret samtidigt som det blir en enklare rutin.

Boostande blandning:

För de som önskar en extra boost för hela kroppen kan du blanda följande ingredienser i en shaker: Nyponpulver, MSM, Gurkmeja, Svartpeppar, Brännässlepulver och Ceylon kanel. Denna kombination kan ge ytterligare hälsofördelar och kan vara ett komplement till den dagliga kosten.

Nypon shake, nypon smoothie, nypon överallt, nyttigt och gott.

24 produkt(er)