NYPONPULVER EN DUNDER KUR.

C-vitamin -bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

Nypon och nyponpulver innehåller ovanligt mycket c-vitamin

Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så stärker det immunförsvaret i kroppen och hjälper till att behålla cellerna unga

Strö över en liten mängd nyponpulver över maten varje dag. Även bra förebyggande syfte.

100% Ren naturprodukt - nyponpulver (rosa canina)

Nypon Rosa Canina innehåller rensade nypon som är ugnstorkade, ej soltorkade. Ugnstorkning är en fördel för att bevara C-vitamininnehållet.

Innehåller ovanligt mycket C-vitamin
Nypon är nog mest kända för deras höga halt av C-vitamin. Mellan 1 och 2 procent av den torkade massan består av vitamin C. Idag är C-vitaminets antioxidativa effekt bevisad, vilket innebär att nypon hjälper cellerna att försvara sig mot fria radikaler.

Fria radikaler orsakar att celler bryts ner och påskyndar på så sätt åldrandet.

Genom att äta mat rik på antioxidanter stärks immunförsvaret och kroppen blir bättre på att försvara sig. Nypon innehåller inte bara vitamin C utan även flavanoider och karotenoider, som båda är värdefulla antioxidanter. Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare minskar smärtan och svullnaden och ledernas rörlighet ökar.

Välj det nyponpulver som passar bäst för just dig.  

1.5:an - Nyponpulver extra fint malet 98% skal och 2% kärnor (för snabbare upptag,  -passar alla, även hästar).

2:an - Nyponpulver mellanfint malen 98% skal och 2% kärnor (för snabbare upptag,  -passar alla, även hästar).

2,5:an - Nyponpulver grovmalet. 80% skal och 20% kärnor. 

4:an - Hackad nyponskal.

Kunder berättar:

Läs inspirerande kundberättelser om de otroliga hälsofördelarna med nypon. Upptäck hur nypon har förbättrat kundernas välbefinnande och livskvalitet.

Läs här

Nyponskal (98%)
 1. Vitamin C: Innehållet är exceptionellt rikt på detta viktiga vitamin, vilket spelar en central roll för immunsystemets funktion och kollagenproduktion, samt agerar som en effektiv antioxidant.

 2. Fiber: Dessa skal är en utmärkt fiberkälla, vilket gynnar matsmältningen och kan bidra till en stabil blodsockernivå.

 3. Vitamin A och Betakaroten: Dessa näringsämnen är avgörande för att upprätthålla god syn, hudhälsa och immunförsvar.

 4. Antioxidanter: Flavonoider och polyfenoler i skalen erbjuder ett robust skydd för kroppens celler och främjar kroppens egna försvarsmekanismer.

 5. Galaktolipider: Dessa bidrar till att stärka kroppens välbefinnande på ett övergripande plan.

 6. Mineraler: En rik källa till essentiella mineraler som kalium, magnesium, zink och koppar.

Nyponkärnor (2%)
 1. Omega-Fettsyror: Dessa kärnor innehåller värdefulla omega-6 och omega-3 fettsyror som är viktiga för hjärthälsan och bidrar till övergripande välbefinnande.

 2. Vitamin E: En kraftfull antioxidant som skyddar cellerna från oxidativ stress och stödjer hudens hälsa.

 3. Stödjande Antioxidanter: Liksom skalen innehåller kärnorna antioxidativa polyfenoler som stödjer kroppens försvarsmekanismer.

 
Fördelar med 98% Skal och 2% Kärnor

 

 • Rikedom på Vitamin C: Denna kombination är särskilt rik på vitamin C, vilket är en fördel för både immunsystemet och allmän hälsa.

 • Fokus på Fiber: Med en högre andel skal ökar fiberinnehållet, vilket är fördelaktigt för tarmhälsan.

 • Antioxidantförstärkning: En hög koncentration av antioxidanter i skalen, inklusive flavonoider och polyfenoler, ger ett kraftfullt skydd mot oxidativ stress.

 • Balans av Fettsyror: Kärnorna, trots att de utgör en liten del av blandningen, bidrar med essentiella fettsyror för hjärt- och kärlhälsa.

 • Hudvård: Kombinationen av vitamin E från kärnorna och vitamin A och C från skalen ger en positiv effekt för hudhälsan.

 • Övergripande Stöd: Blandningen erbjuder stödjande egenskaper genom både skalen och kärnorna, vilket kan främja allmänt välbefinnande.

Denna 98% skal och 2% kärnor-blandning är därmed idealisk för dem som söker ett högt innehåll av vitamin C och fiber, samtidigt som den erbjuder en välbalanserad profil av andra näringsämnen och antioxidanter, vilket är fördelaktigt för immunsystemet och tarmhälsan.

Balanserad Fördelning:

Denna blandning ger en bra balans av galaktolipider från både skalen och kärnorna.

Fördelar:

En jämn fördelning av galaktolipider kan ge effektiva fördelar,  för leder

Övergripande Hälsosupport:

Utöver ledhälsa, kan denna balanserade blandning ge breda hälsofördelar tack vare den varierade näringsprofilen.

Hudhälsa:

Kombinationen av vitamin E från kärnorna och vitamin A från skalet kan vara särskilt fördelaktig för hudens hälsa

Övergripande Hälsosupport:

Den kombinerade effekten av antioxidanter, vitaminer, och fettsyror erbjuder ett omfattande stöd för allmän hälsa, inklusive hjärt-, hud-, och ledhälsa.

Sammanfattningsvis kan en 50/50 blandning av nyponkärnor och skal erbjuda en rik och balanserad källa till olika näringsämnen, vilket kan ge många hälsofördelar.

Balanserad Näringsprofil:

En blandning av kärnor och skal erbjuder en bredare palett av näringsämnen. Medan kärnorna bidrar med hälsosamma fetter och vitamin E, tillför skalet viktiga vitaminer som C och A samt fiber.

Förbättrad Absorption:

Näringsämnena i kärnorna kan hjälpa till att öka upptaget av de vattenlösliga vitaminerna i skalet.

Pulvret kan användas på flera sätt för att förbättra din dagliga kost. Det rekommenderas att strö pulvret på yoghurt eller blanda det i en smoothie för en enkel och hälsosam tillsats till din måltid. Det kan också blandas i Proviva eller vatten för en lättåtkomlig dryck med de fördelaktiga egenskaperna.

Vätskeblandning:

Mängden vätska att använda är flexibel och kan anpassas efter personlig smak och preferenser. Det bästa sättet är att prova sig fram och se vad som passar dig bäst.

Dosering:

För att uppnå bästa effekt rekommenderas att ta pulvret två gånger om dagen. Dela upp den totala dosen i två delar och ta dem vid olika tillfällen. Ett bra tips är att blanda pulvret i en shake med vatten, Proviva eller en annan kall dryck. Drick hälften på morgonen och spara resten i kylen för att ta senare på eftermiddagen eller kvällen. Om du tycker att blandningen blir för tjock kan du enkelt hälla i mer vätska och skaka om innan du dricker.

Fördelar med uppdelad dos:

Genom att dela upp dosen minskar risken att glömma att ta pulvret samtidigt som det blir en enklare rutin.

Boostande blandning:

För de som önskar en extra boost för hela kroppen kan du blanda följande ingredienser i en shaker: Nyponpulver, MSM, Gurkmeja, Svartpeppar, Brännässlepulver och Ceylon kanel. Denna kombination kan ge ytterligare hälsofördelar och kan vara ett komplement till den dagliga kosten.

Nypon shake, nypon smoothie, nypon överallt, nyttigt och gott.

Inga produkter tillgängliga än

Håll ögonen öppna! Fler prdoukter kommer att visas här när de läggs till.