Rölleka Hel Ört 140g EKO

Rölleka är en flerårig ört som är känd för sina användningar inom traditionell folkmedicin. Den har en lång historia av användning för olika ändamål. Rölleka har flikiga och fjäderlika blad och små vita blommor med en karakteristisk doft. För tillredning av rölleka låter man den dra i kokande vatten i 5-10 minuter.

Det är viktigt att förvara rölleka torrt och mörkt. Den är vanlig i hela landet och växer främst i torra öppna marker.

1167-122731
T&A
65,00 kr
Inkl. moms Skickas omgående
Antal
Sista produkten i lager

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Rölleka, med det vetenskapliga namnet Achillea millefolium, är en flerårig ört som tillhör familjen Asteraceae. Den finns naturligt i många delar av världen och är känd för sina användningar inom traditionell folkmedicin. Rölleka har en lång historia av användning för olika ändamål, inklusive för att stödja nervsystemet.

Rölleka är en växt med flikiga och fjäderlika blad som kan vara silvergröna eller gröna i färgen. Dess blommor är små och vita, men kan ibland ha rosa eller gula nyanser. Örten har en karakteristisk doft som kan beskrivas som en blandning av kryddig och bitter.

Tillredning: Låt 1-2 tsk dra 5-10 minuter i kokande vatten.

Viktigt! Förvaras torrt och mörkt. Rölleka är en flerårig hårig ört med krypande jordstam.

Rölleka är mycket vanlig i hela landet den växer främst i torra öppna marker. Första fynduppgift publicerades på 1600-talet men rölleka... Läs mera nedan

Produktdetaljer
1167-122731
Reviews