Armar & händer

Lindring för din tennisarmbåge

Känner du igen symptomen på tennisarmbåge? Armbågen kan kännas svag och stel; och vid vissa rörelser kan det plötsligt hugga till ordentligt på utsidan av leden. Det är svårt att räta ut armen om den varit böjd och svårt att böja den om den varit rak - båda gör ont!

De mest vardagliga sysslor blir snabbt besvärliga, eller rent ut sagt plågsamma att utföra. Det kan vara smärtsamt att bara lyfta ett glas, försöka skala potatis eller förflytta datormusen. Vanligtvis är värken inte heller konstant, utan kan istället komma som en skärande smärtsam överraskning varje gång handleden eller armen belastas.

Tennisarmbåge är det vardagliga namnet på det smärttillstånd som uppträder då ett visst senfäste på utsidan av armbågen blivit överansträngt. “Lateral epikondylit” är den medicinska termen - vilket tydliggör att det är senfästet på armbågens ledutskott (epikondylen) som blivit inflammerat. Just där finns dessutom en tydlig smärtpunkt.

Back on Track har en lång historia av att utveckla terapeutiska produkter avsedda att lindra, stödja och snabba på återhämtningen vid problem i leder, senor och muskler. Tennisarmbåge är ett typiskt sådant tillstånd där vår textilteknologi Welltex kan vara till stor nytta, genom sin förmåga att återsända kroppsvärmens infraröda energi tillbaka ner i vävnaderna.

Tennisarmbåge kan drabba vem som helst; både den som tränar regelbundet och den som bara råkat använda armen intensivt i en ovan rörelse. Tillståndet kan till och med uppstå på grund av bristande ergonomi framför datorn och dålig arbetsställning. Det kan då flyta ihop med musarm och andra skrivbordsplågor som uppstår när handleden oavbrutet gör monotona rörelser i en statisk position. Det räcker helt enkelt att utsätta senfästet i armbågen för mer belastning än det tål, och detta kan ske på många olika sätt. Men det är definitivt en typ av smärta man bör lyssna på.

Till skillnad från artrossmärtor, som inte blir bättre av vila - tvärtom - så kräver tennisarmbåge både avlastning och stillhet för att inflammationen i senfästet ska klinga av. För det mesta räcker det så: Tennisarmbåge har god prognos och brukar läka ut av sig själv så snart den fysiska påfrestning som orsakade belastningsskadan har upphört.

 

I det här läget kan vårt klassiska "Armbågsskydd" bidra dels med sin terapeutiska effekt, dels en känsla av kompression och stadga. Materialet är kraftigt, elastiskt på bredden och något stumt. För den som enbart vill ha effekten - utan den fasta, omslutande känslan - finns lättburna och flexibla Physio - tillverkat i ett tunnare material med stretch på både bredden och längden.

Back on Tracks armbågsband ger ett mer riktat, anatomiskt utformat stöd över det område som behöver akut avlastning. Bandet är fodrat med Welltex och trycket kan justeras efter behov och varieras med hjälp av spännet. Ibland kan dock den inflammatoriska fasen övergå i en kronisk fas, med bestående smärta trots att inflammationen försvunnit.

I den kroniska fasen har förändringar uppkommit i senans struktur och uppbyggnad, som följd av kroppens försök att snabb-kompensera för de ökade kraven på senfästet. Mot dessa långdragna och varaktiga problem - nu med nya orsaker - hjälper varken antiinflammatoriska läkemedel eller vila.

 

Istället kan ett träningsprogram med successivt ökande belastning vara den bästa strategin både för att lindra smärtan och öka sannolikheten för att senan ska återgå till normalt utseende och funktion. En läkare eller fysioterapeut kan behöva reda ut vad som hänt i armbågen och i vilket stadium av läkningen senan befinner sig. Detta avgör vilken metod som verkligen kommer att göra nytta och helst slutgiltigt och definitivt bota tennisarmbågen.

Källa: Träning minskar smärtan vid kronisk tennisarmbåge (Läkartidningen 04/2011). Magnus Peterson MD, specialist i allmänmedicin och smärtlindring vid Smärtcentrum på Akademiska sjukhuset i Uppsala, presenterar nya rön.

Oavsett vad som krävs för att just din tennisarmbåge ska bli bra igen - vila eller träning - så är Welltex ett utmärkt hjälpmedel som kan understödja och snabba på din återhämtning.

Den aktiva ingrediensen i alla våra skydd och stöd är vår terapeutiska textilteknologi. Det är den som ger materialet dess förmåga att lagra och återsända kroppsvärmen tillbaka ner i vävnaderna i form av gynnsam, infraröd energi. Den mest välkända effekten av infraröd energi är att den kan stimulera blodcirkulationen och öka blodflödet lokalt.

Resultatet är individuellt, men upplevs ofta som lindrande, i synnerhet vid besvär med stelhet, ömhet och inflammation.
Welltex-teknologi utgör alltid den viktigaste faktorn i alla våra stöd och skydd. Vi har flera typer av rundstickade skydd i mer eller mindre stadiga, elastiska material som träs över den drabbade leden och ger en behaglig känsla av kompression. Welltex utövar då sin positiva inverkan både över leden och över en god del av de mjukdelar som omger den.

Ibland bidrar en specifik design till omedelbar avlastning av överansträngda vävnader eller extra support till muskler, senor och leder. Vårt senaste vapen i kampen mot tennisarmbåge är ett lättanvänt och smidigt epikondylitspänne, vars design möjliggör ett riktat tryck mot epikondylen på utsidan av armbågen.

Visa mindre

Armbågsskydd vid tennisarmbåge, musarm och artros

Skydda din armbåge

Armbågsskydd från Back on Track används ofta för att förbättra rörligheten i armbågens led och påskynda återhämtningen efter belastningsskador, förslitningar eller träningsvärk.


Armbågsskydden innehåller textilteknologin Welltex®, som ofta upplevs främja mjukheten i muskler, senor och leder. Ett armbågsskydd i ett textilt material kan bidra med stadga och stötta armbågen - även i förebyggande syfte och under uppvärmning.


Det finns många olika typer av armbågsskydd. Det är inte alltid lätt att finna rätt sorts skydd, eller välja det armbågsskydd som skyddar armbågens känsliga strukturer på bästa sätt i varje situation. 


Armbågsskydden från Back on Track är mjuka, välsittande och bekväma och kan därför bäras i alla sammanhang, även nattetid. Samtliga armbågsskydd innehåller Welltex®, men de kan bestå av olika typer av material.Vad är tennisarmbåge och musarm?

Både tennisarmbåge och musarm är vardagliga namn på smärttillstånd som uppträder då ett senfäste på utsidan av armbågen blivit överansträngt. “Lateral epikondylit” är den medicinska termen - vilket tydliggör att det är senfästet på armbågens ledutskott (epikondylen) som blivit inflammerat.Ett armbågsskydd med Welltex® kan påskynda återhämtningen

Back on Tracks armbågsskydd innehåller Welltex®, vilket är en textilteknologi vars effekt ofta upplevs lindra besvär med stelhet, värk och inflammation.

Genom att stimulera blodcirkulationen kan det också understödja kroppens egna läkande processer och bidra till snabbare återhämtning efter skador. Effekten fungerar även bra i förebyggande syfte, genom att till exempel minska stelhet och mjuka upp spända muskler.Hur fungerar ett armbågsskydd med Welltex®?

Back on Tracks klassiska armbågsskydd består av material vars trådar innehåller insmälta mineraler. Mineralerna absorberar den del av kroppsvärmen som utgörs av infraröd energi och återsänder den ner i vävnaderna.

Effekten är välgörande och även välkänd för sin förmåga att stimulera blodcirkulationen. Ett armbågsskydd som omsluter armbågsleden kommer bidra dels med en behaglig känsla av kompression, dels med ökat lokalt blodflöde - vilket i sin tur kan bidra till att minska andra problem i armbågen.Armbågsskydd vid artros

Träning har visat sig ha flera mycket gynnsamma effekter på en armbåge vars brosk utsätts för nedbrytande processer. När armbågen belastas pressas ledvätskan ut och när belastningen upphör dras ny ledvätska in. Det är så brosket förses med näring eftersom det saknar blodcirkulation.

Vardagsmotion sliter inte ner brosket, utan vårdar det, smörjer det och bygger upp det. Ett armbågsskydd ger avlastning och extra stöd, vilket gör det lättare att använda armen. Armbågsskyddet passar därför extra bra när man vill kunna röra sin armbåge som vanligt.Musklerna i armen behöver träning

Genom att använda armbågen och upprätthålla sina vardagliga aktiviteter tränar man musklerna som stabiliserar leden. Musklernas blodförsörjning ökar och de blir starkare. Området förses mer effektivt med syre och extra näring.

Slaggprodukter transporteras bort och kroppens egen förmåga att läka den lokala inflammationen förbättras. Musklerna behöver också sträckas ut till fullo med jämna mellanrum.

Ett armbågsskydd med Welltex® hjälper till att understödja processen genom att ytterligare stimulera blodcirkulationen, även i vila.Armbågsskydd framför datorn

Smärta i armbågen kan uppstå på grund av bristande ergonomi framför datorn och dålig arbetsställning. Det kan då flyta ihop med musarm och andra skrivbordsplågor som uppstår när handleden oavbrutet gör monotona rörelser i en statisk position.

Musklerna är gjorda för dynamiskt arbete, och inte för den ständiga anspänning som är vanlig framför skärmar av olika slag. Då minskar istället blodcirkulationen och musklerna blir korta, kalla och stela. Den som är ständigt online kan behöva skydda sina armbågar med ett armbågsskydd för att minska risken att överanstränga dem. Det räcker helt enkelt med att utsätta muskelfästena i armbågen för mer belastning än de tål, och detta kan ske på många olika sätt. Det är dock en smärta man alltid bör lyssna på.Armbågsskydd med terapeutiska egenskaper

Ett armbågsskydd med terapeutiska egenskaper kan bidra till lindring både genom att ge stöd och avlastning, samt genom effekten av Welltex®.

Welltex®-teknologin syftar till att stimulera blodcirkulationen och därigenom motverka stelhet. Andra fördelar med god blodförsörjning är att den bidrar till att hålla musklerna varma och mjuka.Armbågsskydd eller armbågsband?

Ett skydd i form av ett avlastande armbågsband kan användas direkt över den struktur som behöver stöd. Bandet ger ett anatomiskt rätt placerat och riktat tryck med hjälp av en liten kudde som sitter på insidan av bandet. Bandet är fodrat med Welltex® för extra effekt. Trycket kan justeras efter behov och varieras med hjälp av kardborrspännet.

Placera bandet på underarmen, ungefär 5 cm nedanför smärtpunkten.Tunna, flexibla armbågsskydd

Physio är ett tunt armbågsskydd i ett lätt och mycket elastiskt material med 4-vägsstretch. Physio är ett mycket smidigt och hudnära armbågsskydd som gör det perfekt att bära under kläder.

Skyddet erbjuder framför allt effekten från Welltex® - just där du behöver den och när du vill: under trädgårdsarbetet, golfrundan, tennisträningen eller framför datorn. Armbågsskyddet är diskret och osynligt även under åtsittande plagg.

Physio är vårt mest flexibla armbågsskydd och man kan därför utan problem sova med det. Köp Physio armbågsskydd på apotek eller online, hos oss eller någon av våra återförsäljare.Armbågsskydd med riktat tryck

Ibland bidrar en specifik design till omedelbar avlastning av överansträngda vävnader eller extra support till muskler, senor och leder.

Vårt armbågsband är ett lättanvänt och smidigt epikondylitspänne, vars design möjliggör ett riktat tryck mot epikondylen på utsidan av armbågen. Armbågsbandet har anatomisk design och är avsett att lindra både arbets- och idrottsrelaterade problem.

Hela bandet är fodrat med Welltex® för att reflektera kroppsvärmen som infraröd energi. Effekten kan påskynda återhämtningen vid besvär i underarmsmuskulaturen och armbågsleden.

Placera bandet ungefär 5 cm nedanför smärtpunkten på armbågen för bästa resultat.Skyddande produkter för din armbåge

Det kan vara väl värt att använda armbågsskydd som skyddar dina armbågar, oavsett om du ägnar dig åt fysiskt krävande sport eller stillsamma aktiviteter. I båda fallen kan enskilda strukturer i dina armbågar utsättas för överbelastning, vare sig om du känner av det vid tillfället eller inte.

Ett skydd för din armbåge kan förebygga de ofta långdragna och svårbehandlade smärtproblem som kan bli följden av upprepade, monotona rörelser - även om dessa rörelser inte kräver någon kraft.


Armbågsskydd med välgörande effekt

Armbågsskydd kan ha flera funktioner. Dels kan de stödja och stabilisera armbågen, dels kan ett armbågsskydd som innehåller Welltex® återsända den del av kroppsvärmen som består av infraröd energi.

Detta kan stimulera blodflödet runt leden och hålla muskler och senor väl försörjda med blod. Effektiv blodförsörjning kan i sin tur hjälpa till att öka rörligheten och motverka stelhet.Armbågsskydd med Welltex®

Problem i armbågen kan drabba vem som helst; både den som tränar regelbundet och den som bara har råkat använda armen intensivt i en ovan rörelse. Tillståndet kan förbättras med hjälp av ett armbågsskydd med Welltex®.


Welltex® finns i armbågskydd av olika material

Det finns flera typer av rundstickade armbågsskydd i mer eller mindre stadiga, elastiska material som träs över den drabbade leden och ger en behaglig känsla av kompression.

Welltex®-teknologin i armbågsskydden från Back on Track utövar sin positiva inverkan både över leden och över en god del av de mjukdelar som omger den. Effekten kan minska svullnad och upplevas smärtlindrande.Hitta rätt produkter för din armbåge

Stadigt armbågsskydd

Vårt klassiska armbågsskydd kan bidra dels med sin terapeutiska effekt, dels en känsla av kompression och stadga. Materialet är kraftigt, elastiskt på bredden och något stumt.


Flexibelt armbågsskydd

För den som enbart vill ha effekten - utan den mer fasta, omslutande känslan och stödet - finns lättburna och flexibla Physio-armbågsskydd som är tillverkade av ett tunnare material med stretch på både bredden och längden.

Detta armbågsskydd har hög andningsförmåga och syns inte under ett klädesplagg.


Armbågsskydd med riktat tryck

Vårt armbågsband tillför istället ett riktat tryck som kommer avlasta det ansträngda muskelfästet direkt och skydda det från ytterligare påfrestningar. Detta armbågsskydd är smalt och spänns runt armen till önskat tryck. Samtliga produkter finns i flera storlekar.


Tejp istället för armbågsskydd

Om du hellre vill tejpa runt armbågen, så finns Welltex®-teknologin även tillgänglig i form av en mjuk textiltejp med FIR-reflekterande mineraler i tyget.

Denna tejp är avsedd att applicera över smärtande punkter och områden utan att sträckas (som en kinesiologitejp).

Tejpen verkar på djupet genom textilteknologin Welltex® istället för mekaniskt, vilket är fallet med tejp som är avsedd att manipulera underliggande strukturer.Armbågsskydd vid inflammation

Överansträngning av armbågens muskelfästen leder till att dessa blir inflammerade. Till skillnad från artrossmärtor som inte blir bättre av vila, utan tvärtom, så kräver överansträngning av armbågen alltid både avlastning och stillhet inledningsvis för att inflammationen ska klinga av.


Börja vila direkt

För det mesta räcker det så. Inflammationer orsakade av en överansträngd armbåge har god prognos och brukar nästan alltid läka ut av sig själv, så snart den fysiska påfrestning som orsakade belastningsskadan har upphört.

Under tiden kan man välja att bära produkter som skyddar, stödjer och underlättar vardagen.Armbågsskydd vid kroniska tillstånd

Ibland kan den inflammatoriska fasen övergå i en kronisk fas, med bestående smärta trots att inflammationen försvunnit. Kontakta alltid en läkare eller fysioterapeut om smärtan inte försvinner inom tre månader.


Vila hjälper inte längre

I den kroniska fasen har förändringar uppkommit i senans struktur och uppbyggnad, som följd av kroppens försök att snabbkompensera för skador och de ökade kraven på muskelfästet.

Mot dessa långdragna och varaktiga problem - nu med nya orsaker - hjälper varken antiinflammatoriska läkemedel (inflammationen har redan läkt ut) eller vila.


Belastningsträning ger goda resultat

Istället kan ett träningsprogram med successivt ökande belastning vara den bästa strategin både för att minska smärta och öka sannolikheten att senan ska kunna återgå till normalt utseende och funktion. Ett armbågsskydd kan då vara till hjälp under rehabiliteringstiden.Armbågsskydd för både vila och träning

En läkare eller fysioterapeut kan behöva reda ut vad som har hänt i armbågen och i vilket stadium av läkningen senan i muskelfästet befinner sig. Detta avgör vilken metod som verkligen kommer att göra nytta, samt helst slutgiltigt och definitivt bota värken i armbågen.

Oavsett vad som krävs - vila eller träning - så är ett armbågsskydd med Welltex® ett utmärkt hjälpmedel som kan understödja och snabba på din återhämtning.Vilket armbågsskydd ska man välja?

Vår Welltex®-teknologi utgör alltid den viktigaste faktorn i alla våra stöd och skydd för armbågen. Materialet bidrar sedan med egenskaper som fasthet, känsla av kompression och stöd. Designen kan innehålla anatomiska element avsedda att rikta ett avlastande tryck mot den överansträngda senan.


Ett tidlöst armbågsskydd

Vårt absolut mest storsäljande armbågsskydd är vårt klassiska, rundstickade armbågsskydd som träs över armen och dras upp till rätt position över armbågen. Armbågsskyddet har en lång historia av framgångsrik praktisk tillämpning och har underlättat vardagen för en stor mängd kunder genom åren.


Det är insidan som räknas i våra armbågsskydd

Armbågsskyddet ser ut som det alltid har gjort och kommer förmodligen fortsätta göra det. Designen är okomplicerad och produkten är lättanvänd. Men den viktigaste förklaringen till populariteten hos detta enkla armbågsskydd ligger fördold inuti materialet.

Insmält i varje tråd finns särskilda mineraler som uppfångar och återsänder den infraröda energi som naturligt strålar ut från kroppen.


"Back on Track"-effekten i ett armbågsskydd

När denna långvågiga infraröda energi (FIR) återsänds ner i vävnaderna tycks detta ha en positiv effekt på vävnadernas hälsa. Blodflödet stimuleras lokalt i de mjukdelar som omges av armbågsskyddet.

"Back on Track"-effekten i ett armbågsskydd uppstår alltså som en följd av både fysik (utstrålningen av FIR) och biologi (effekten på blodkärl och vävnader).

Genom att överföra förmågan att återsända FIR till materialet i ett armbågsskydd, kan effekten verka direkt på kroppen - exakt där den gör mest nytta.


Välj armbågsskydd efter dina egna behov

Det bästa armbågsskyddet är det armbågsskydd som underlättar vardagen och ökar välbefinnandet. Olika armbågsskydd är särskilt väl lämpade i olika situationer. Du kanske till och med behöver ett par olika armbågsskydd! Behoven ser olika ut vid olika aktiviteter och även vid olika tidpunkter på dygnet.

Dina behov kan också förändras över tid, i takt med att tillståndet i armbågen förbättras.


Olika varianter av armbågsskydd

Ett stadigt, stumt och kraftigare armbågsskydd ger en känsla av stabilitet. Ett tunt, flexibelt och elastiskt armbågsskydd ger maximal rörelsefrihet och låter luften cirkulera närmast huden. Ett smalt armbågsskydd, eller armbågsband kan spännas runt armen för direkt avlastning av senan.Vad gör teknologin Welltex® i ett armbågsskydd?

Den aktiva ingrediensen i våra armbågsskydd, liksom alla övriga skydd och stöd, är vår terapeutiska textilteknologi. Det är den som ger materialet i våra armbågsskydd dess förmåga att aktivt absorbera och återsända kroppens naturliga värme tillbaka ner i vävnaderna som gynnsam, infraröd energi.


Ett "aktivt" armbågsskydd

Armbågsskydd med Welltex® förenar materialets egna egenskaper med den extra egenskap som tillförs när mineraler smälts in i materialet. Armbågsskyddets strukturella funktion förstärks med effekten hos infraröd energi (FIR). Armbågsskyddet blir "aktivt" och kommer förbli "aktivt". Effekten kan med andra ord varken nötas bort eller tvättas ur.


Armbågsskydd med bestående FIR-effekt

Eftersom mineralerna är insmälta i materialets trådar försvinner de inte när man tvättar sitt armbågsskydd. Effekten vara så länge som produkten är hel. Inte heller nötning påverkar effekten. Ett armbågsskydd med Welltex® kan användas år efter år.Armbågsskydd kan lindra svullnad och inflammation


Den mekaniska effekten av ett armbågsskydd

Ett armbågsskydd omsluter leden och håller alla mjukdelar i området på plats. Genom att bära ett armbågsskydd som bibehåller ett konstant, lätt tryck runt leden kan svullnaden reduceras.

Det fasta grepp som ett armbågsskydd ger, hindrar även många ogenomtänkta rörelser som annars skulle fresta på de redan överansträngda muskelfästena på armbågens utsida. Stillhet kommer i de flesta fall leda till tydlig förbättring.


Effekten av infraröd energi (FIR) i våra armbågsskydd

Den mest välkända effekten av infraröd energi (FIR) är att den kan stimulera blodcirkulationen och öka blodflödet lokalt. Andra, ofta upplevda, effekter är att svullnad minskar snabbare och att inflammationen avklingar. Resultatet är individuellt, men upplevs ofta som lindrande - i synnerhet vid besvär med stelhet, ömhet och inflammation.Det mest populära armbågsskyddet

Back on Tracks klassiska armbågsskydd tillhör våra mest sålda produkter och har funnits i vårt sortiment i över 20 år. Detta är ett rundstickat, stabilt armbågsskydd som erbjuder ett behagligt stöd, med den extra effekten av Welltex®.


Ett funktionellt och terapeutiskt armbågsskydd

Det elastiska materialet i 2-vägsstretch gör skyddet både stadigt och välsittande, så att det går att använda vid både aktivitet och vila, eller om man vill, också nattetid. Detta armbågsskydd är dessutom formgivet för att sitta bekvämt på plats oavsett aktivitet, utan att glida ner. Tillgängligt i flera storlekar.

Mineraler insmälta i materialets trådar reflekterar den infraröda energi som naturligt avges från kroppen - vilket ger den bekanta Back on Track-effekten.Var finns Back on Tracks armbågsskydd att köpa?

Armbågsskydd från Back on Track finns att köpa på apotek samt i butiker för rehabprodukter. Vill du hellre handla online, så går det lätt hitta dem till ett bra pris direkt i vår webshop eller hos någon av våra återförsäljare. Vid frågor om våra armbågsskydd, är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.Tejp som skyddar och behandlar

En Welltex®-tejp kan användas istället för ett armbågsskydd. Welltex®-teknologin kan stimulera blodcirkulationen och hjälpa till att lindra stelhet och obehag i armbågsleden. Welltex®-tejpen är tillverkad i ett mjukt tyg med stark vidhäftning och har mineralerna insmälta i det textila materialet.


Djupverkande tejp istället för armbågsskydd

Tejpen är särskilt framtagen för att användas på platser där våra vanliga skydd inte passar eller sitter bra. Om du hellre vill tejpa, så kan denna textila tejp delvis ersätta funktionen hos ett armbågsskydd.

Tejpen har hög andningsförmåga och mjuk yta med FIR-reflekterande mineraler inkorporerade i textiltrådarna.


Placera tejpen rakt över problemområdet

Denna tejp är avsedd att appliceras utan att sträckas, till skillnad från en kinesiologitejp. Tejpen verkar terapeutiskt genom textilteknologin Welltex® istället för mekaniskt, vilket är fallet med tejp avsedd att manipulera strukturer under huden.Vanliga frågor och svar om våra armbågsskydd


Varför får jag ont i armbågen?

Smärta i armbågen beror ofta på inflammerade muskelfästen, i sin tur en följd av överansträngning. Detta kan uppstå efter ett intensivt användande av armen - exempelvis under sportutövning eller vid långvarigt, monotont arbete framför datorn.

Det är viktigt att skydda sina armbågar litet extra; de blir lätt överansträngda och smärtan kan sedan vara svår att bli av med. Hitta rätt skydd för din armbåge hos Back on Track!


Hur blir man av med inflammation i armbågen?

Armbågsskydd med Welltex® kan bidra till att dämpa inflammation i armbågen genom att återsända infraröd energi, alstrad av kroppsvärmen. Detta har ofta en stimulerande effekt på blodcirkulationen, vilket i sin tur kan bidra till snabbare återhämtning och dämpad svullnad.

Inflammationen bör först och främst vilas bort. Om problemen kvarstår efter tre månader anses de ha övergått i ett kroniskt tillstånd. Då kan man behöva hjälp av läkare, fysioterapeut eller sjukgymnast för att hitta ett lämpligt träningsprogram för att återvinna full funktion.

Armbågsskydden från Back on Track finns tillgängliga i olika storlekar och olika material för bästa passform. Vissa armbågsskydd är stadiga och erbjuder mer stabilitet. Andra armbågsskydd är tunna och maximalt elastiska, för att ge full rörelsefrihet åt dina armbågar.


När ska man använda armbågsskydd?

Det bästa är förstås att använda armbågsskydd förebyggande - det vill säga innan problemen hinner uppstå. Det näst bästa är att börja använda armbågsskydden så snart man känner av belastningen i armbågen - men innan man får ont.

Armbågsskydd med Welltex® kan både förebygga och lindra problem i armbågarna genom att återsända kroppsvärmen som infraröd energi. Elastiska, flexibla skydd känns som en andra hud och kan lätt bäras även under natten. Armbågsskydden finns tillgängliga i flera olika storlekar.


Vilket skydd är bäst för tennisarmbåge?

De bästa skydden för tennisarmbåge erbjuder lagom fasthet och ett omslutande stöd som ger avlastning och vila. Back on Track har armbågsskydd av många olika slag, med olika nivåer av stadga och flexibilitet - samtliga med Welltex® i materialet.

Armbågsskydden kan lindra problem i armbågen genom att verka avlastande och skyddande, men även genom att verka terapeutiskt. Det armbågsskydd som hjälper mest effektivt motsvarar just dina behov, genom rätt fördelning av lämpliga egenskaper.

Behoven kan dock variera i olika situationer och förändras vid olika aktiviteter. Kontakta vår kundservice vid frågor om våra produkter samt deras storlek.


Hur hårt ska armbågsstöd sitta?

Ett armbågsskydd eller armbågsstöd bör ge en behaglig känsla av kompression - utan att sitta åt så hårt att blodflödet inskränks.

Materialet bör vara så pass elastiskt att man fritt kan böja armen utan motstånd och använda den som vanligt. Välj rätt storlek och passform på armbågsskyddet för bästa resultat

Handledsskydd som lindrar och ger stödHandleden är en utsatt del av kroppen som används i de allra flesta moment under dagen. Handledens strukturer kan lätt utsättas för skada och detta kan ske på flera olika sätt. Genom att använda ett skydd för handleden kan du både förebygga besvär, stödja muskler och senor samt minska besvären, om de redan uppstått.

Vi har flera olika skydd för din handled som passar vid olika problem. De kan användas förebyggande eller när du känner att du anstränger din handled. Utgå från dina egna behov när du väljer handledsskydd.Handledsskydd som stimulerar blodflödet i din handled

Back on Track erbjuder en mängd olika ledskydd och muskelskydd som kan vara till stor hjälp för att både förebygga och lindra de problem som kan uppstå då handleden överbelastas. Våra handledsskydd har alltid inbäddad Welltex®-teknologi.

Welltex® absorberar och återsänder kroppens värme som infraröd energi, vilket kan stimulera blodgenomströmningen i din handled och på så sätt bidra till god rörlighet i leder och muskler.Halvhandskar med Welltex®

Det finns flera sätt att skydda handleden. Det bästa skyddet för din handled kan vara en mjuk vante eller handske med Welltex® i fodret. En halvhandske täcker din handled och mellanhand och omsluter dem med energireflekterande mineraler. Detta gör så att blodflödet stimuleras i din handled utan någon form av kompression.Orsaker till problem i handlederna

Många problem som ger smärta i handlederna orsakas av överbelastning. Detta kan uppstå på flera sätt. Hand och handled kan utsättas för betydligt mer än de tål - antingen på grund av monotona rörelser och statiska positioner, som vid kontorsarbete, eller på grund av intensiv aktivitet.

Vanliga besvär i handleden är karpaltunnelsyndrom, inflammation i handleden, förslitningar och artros i handlederna eller händerna. Skador i en handled kan uppstå vid träning där handlederna ofta är extra utsatta, exempelvis vid racket-sporter som tennis och padel eller vid golf.Handledsstöd vid karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom yttrar sig vanligtvis som domningar, stickningar eller svaghet i handleden och fingrarna, i synnerhet tummen. Tillståndet beror på kompression av vissa senor samt en viktig nerv som löper genom karpaltunneln i handloven.

Handledsskyddet Carpus I ger avlastning med hjälp av en stadig skena, som ger stöd och hjälper till att stabilisera handleden i rätt position. Handledsskyddet Carpus II avlastar handledens strukturer ytterligare med hjälp av en kudde i handflatan.Stöd handleden framför datorn

Muskler och leder i hand och handled används intensivt när man sitter stilla och jobbar vid sitt skrivbord. Detta kan dels orsaka smärta lokalt, dels kan det leda till envis värk som fortplantar sig vidare till en annan plats - från handleden till armbågen, skuldran eller nacken.

Överansträngning kan utvecklas till muskelinflammationer och leda till inklämda nerver i din handled. Använd alltid stöd för handleden när handen hålls lätt lyft över datormusen i en statisk position och upprepat utför små, monotona rörelser.Skydda handlederna med handledsskydd från Back on Track

Din handled kan behöva extra stöd både vid träning och vid stillasittande arbete. Samtliga innehåller Welltex®, som kan öka blodcirkulationen i handleden, mjuka upp spända muskler, minska svullnad och bidra till återhämtningen.

Ett handledsskydd kan vara till stor hjälp för att stötta handleden och begränsa vissa typer av rörelser. Våra produkter finns online och i butik hos någon av våra återförsäljare.Handledsskydd med Welltex®

Welltex®, Back on Tracks textilteknologi, upplevs ofta lindra smärta och värk i handleden genom infraröd energi, alstrad av din egen värme. Welltex® finns i samtliga stöd och skydd, insmält i materialet närmast handleden.

Om du behöver ett stabilt stöd för din handled finns även handledsskydd med skena.Handledsskydd med skena

Handledsskydd eller handledsstöd med skena ger ökad stabilitet och omedelbar avlastning för muskler och senor i handleden. Handledsskydden Carpus, i två olika utföranden, stödjer handleden och stabiliserar handens ben med hjälp av breda stödskenor (avtagbara).

Båda är fodrade med Welltex®-teknologi för att stimulera blodcirkulationen. Carpus II har även en mjuk stödkudde, fylld med mjuka pärlor för att skapa en skräddarsydd passform mot handflatan.Vanliga frågor och svar om våra handledsskyddVarför handledsskydd?

Handledsskydd stöttar strukturerna i din handled och motverkar överansträngning. Om du fått en skada i handleden underlättar de läkningen genom att stödja och stabilisera senor och muskler.

Därmed kan de även lindra smärta vid skador. Handledsskydd från Back on Track innehåller dessutom Welltex®, som kan bidra till minskad inflammation och öka blodcirkulationen lokalt.När ska man använda handledsskydd?

Handledsskydden från Back on Track kan användas vid alla tillfällen, beroende på behov, även nattetid. Stöd för handleden gör det lättare att använda händerna utan smärta. Skyddet omsluter handleden och finns i flera storlekar och utföranden, så att de passar alla.Är handledsskydd bra?

Ja, det är bra att använda skydd för sin handled. Handleden används oavbrutet under dagen och kan utsättas för stora påfrestningar, även om man inte märker det - förrän man drabbats av värk.Vilket handledsskydd är bäst?

Hitta rätt handledsskydd hos Back on Track. Våra skydd finns med flera olika grader av stöd som avlastar och stabiliserar. Beroende på vilka besvär du har kan du hitta rätt skydd för just dina behov. Ju kraftigare material, desto mera stabilt är skyddet. En skena stabiliserar handleden ytterligare, och en kudde i handflatan ger extra avlastning för din handled.

Närmast huden finns alltid vår Welltex®-teknologi, inbäddad i materialet. Welltex® verkar genom att återsända den värme som strålar ut från kroppen i form av infraröd energi. Effekten kan stimulera blodcirkulationen och upplevas lindra värk och svullnad.Hur fungerar handledsstöd?

Våra handledsstöd används för att stabilisera och ge extra stöd till handleden. De passar bra att använda både vid aktivitet och vila. Materialet kan vara mer eller mindre kraftigt och ge olika grader av stabilitet.

I handledsskyddet Carpus I finns även en skena som ger stöd på handens under- och ovansida. Carpus II ger dessutom extra stöd med hjälp av en kudde som passar perfekt i handen.Hur ska handledsskydd sitta?

Handledsskyddet ska omsluta din handled och ge en lagom känsla av kompression. Ett rundstickat skydd dras enkelt upp över handen, så att det täcker området från handloven till nedersta delen av underarmen (beroende på hur långt eller kort det är).

Om du behöver mer stabilitet och omedelbar avlastning för din handled finns handledsstöd med skena. Dessa är anatomiskt utformade och har en öppning för tummen, vilket omedelbart positionerar dem rätt så de passar perfekt över handleden.Kan man sova med handledsskydd?

Ja, det kan till och med vara bra att använda ett handledsskydd eller ett handledsstöd som förhindrar att du sover med böjda handleder. Produkten rekommenderas i synnerhet om du lider av karpaltunnelsyndrom.

Tunnare, mer flexibla och elastiska skydd bidrar främst med effekten av Welltex®, vilket kan förbättra blodcirkulationen till handen. De passar bra även att sova med.

Handskar med våra unika textilteknologier som kan bidra till en ökad blodcirkulation i händer & fingrar. Det kan vara hjälpsamt mot besvär som artros, reumatism och inflammationer. En stimulerad blodcirkulation kan även lindra problem med ständigt kalla händer och fingrar.

12 produkt(er)