Moms visas:

Back on Track – För människa, häst och hund

back on track

Back on Track använder sig av en keramisk textil som motverkar smärta, ökar blodcirkulationen och lindrar inflammationer. Genom kroppens egna värme gör den keramiska textilen att värmen reflekteras tillbaka till kroppen som infraröd strålning.

Med Back on Tracks produkter förebygger man skador och produkterna används även inför ett träningspass, en tävling eller annat hårt arbete för att värma upp musklerna.

Vad består Back on Track av?

Den textil som används av Back on Track är en kombination av traditionell kinesisk medicin och moden högteknologi, det bästa från två världar helt enkelt. När man framställer muskelskydd och ledskydd så varvar man textilmaterialet med keramiska partiklar och det är dessa partiklar som reflekterar tillbaka värmen till kroppen på samma sätt om infraröd strålning gör.

Hur fungerar det?

Att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen, bidrar till ökad prestationsförmåga och luckrar upp spänningar i muskler är väl känt. Därför är det ofta denna teknik används av atleter inför både träning och tävling där det ställs höga krav på prestation och där man vill minska skaderiskerna.

Värme kan ledas på tre olika sätt, strålning, konvektion eller konduktion. Back on Tracks produkter arbetar med strålningsvärme och värmer upp kroppsdelen genom att reflektera den värme som kroppen utsöndrar. Genom denna strålningsfunktion så isoleras inte värmen utan produkterna från Back on Track kan också ha en andningsfunktion vilket gör att dom också blir bekväma att använda.

Människor, hundar och hästar – Alla utstrålar värme både vid aktivitet och vid vila

Och det är just denna strålning som produkterna från Back on Track tar hand om. Den strålning som kommer från kroppen, oavsett om det är en häst, en hund eller människa, reflekteras tillbaka genom de keramiska partiklarna. Dessa partiklar reflekterar värmen i ett format som inte bara värmer upp huden utan värmen går även ner i vävnader, muskler och leder.

Av detta uppstår en ökad blodcirkulation som är en av nycklarna för att värma upp muskler, motverka inflammationer, minska smärta och påskynda läkning av skador.

Användningsråd för Back on Track för människa

När man skall använda en Back on Track-produkt för första gången skall man börja använda den gradvis. Detta för att kroppen skall vänja sig vid effekten som produkten ger. De första två-tre dagarna rekommenderas en maximal användning av produkterna i fyra timmar. En del personer kan uppleva lite smärta i början och det beror på den ökade blodgenomströmningen vilket är en positiv sak och ett tecken på det keramiska tygets effekter.

Man bör dessa första dagarna inte använda produkten mer om det smärtar men efter de två-tre första dagarna bör man öka användandet till minst 8 timmar för att få bästa effekt. De flesta känner av de positiva effekterna bara någon eller några timmar men har man mer långvariga smärtor kan man behöva använda Back on Track i två till tre veckor för att få det önskade resultatet.

Efter ett initialt användande på två-tre veckor bör man ta en veckas uppehåll för att undvika tillvänjning och känna skillnaden. Efter detta använder man produkten enligt det schemat som man själv tycker fungerar bäst.

För att Back on Track skall fungera bäst skall det keramiska tyget ligga i direkt kontakt med huden. Krävs det så går det i de flesta fall att ha ett tunt bomullstyg emellan, men det rekommenderas att det ligger i direkt kontakt med huden.

Användningsråd för Back on Track för häst och hund

Som vi nämnt innan så är effekten bäst när man rör på sig, samma sak gäller för hundar och hästar. För hästar innebär detta att man med fördel kan använda både täcke, schabrak, lindor och arbetsdamasker när hästen arbetar. På samma sätt som på en människa med långvariga problem så bör man använda produkterna i ett par veckor för att se ta en veckas uppehåll för att utvärdera om symptomen finns kvar.

När det gäller hundar så är den vanligaste produkten vårt standardtäcke som både andas och är regnavvisande som används. Precis som för alla så kan det ibland krävas att även hunden har på sig täcket mer än åtta timmar per dag under ett par veckor för att få bästa möjliga resultat. Då finns det ett nättäcke som är lite tunnare och andas på ett ännu bättre sätt. Vi har även ett överdrag till hundsängen som med fördel kan användas om hunden inte tycker om att täcke på sig inomhus, Back on Track verkar ju även när hunden inte är aktiv.

Tvättråd

Back on Track-produkterna kan tvättas i maskin 40°C med vanligt tvättmedel och skall alltid lufttorkas.

Observera: Använd inte blekmedel eller mjukmedel, torktumla ej. Strykning av produkten kan göras vid en temperatur av max 50°C. Det keramiska pulvret är insmält i trådarna av polyester/polypropylen och separeras inte vid tvättning.

Textilen är tillverkad i Kina och består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver och 50% bomull.

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: