Vad är Riskliolja & Gamma-oryzanol

Riskliolja är en naturlig källa av fleromättade omegafettsyror, gamma-oryzanol och naturiga antioxidanter.

 

Riskliolja utvinns från riskornens skal/kli, vilket är en restprodukt av vitt ris som framställs som livsmedel.

Det är viktigt att notera att riskliolja och Gamma-oryzanol har länge använts både som livsmedel, kosttillskott och djurfoder på grund av deras många fördelar.

 

Nedan kommer vi att utforska dessa fördelaktiga effekter mer ingående.

Riskliolja & Gamma-oryzanol

Naturligt ren riskliolja, smaklighet och framställningsprocess

Vår riskliolja är en naturlig, ren och smaklig riskliolja utan tillsatser. Utvinningsprocessen bibehåller högt innehåll av näringsämnen så som Gamma-oryzanol, naturlig vitamin E och Omega-fettsyror.  Processen renar oljan så att den blir smakligare och stabiliseras så att den inte härsknar.

Riskliolja och dess användningsområden

Riskliolja har länge används som livsmedel, som kosttillskott och som djurfoder för att dra nytta av dess många fördelar. Dess aktiva ingrediens gamma-oryzanol har också använts veterinärt som aptitstimulerande.

Muskeltillväxt och uthållighet

Gamma-oryzanol har i studier påvisats ge ökad muskeltillväxt och uthållighet.

Minska mjölksyra

Gamma-oryzanol har i studier visat sig reducera mjölksyra.

Inflammatorisk respons

Gamma-oryzanol har visat sig ha egenskaper som kan stödja en balanserad inflammatorisk respons i kroppen enligt flera studier.

Återhämtning

Gamma-oryzanol har i studier visat sig ge snabbare återhämtning. Naturlig E-vitamin understödjer återhämtning.

Magsår

Gamma-oryzanol har visat sig ha egenskaper som kan stödja en balanserad inflammatorisk respons i kroppen enligt flera studier.

Aptitstimulerande

Gamma-oryzanol är veterinärt registrerat i APVMA som aptitstimulerande och används då ofta till hästar med magsår.

Antioxidanter

Vår riskliolja innehåller rikligt av den kraftfulla, naturliga antioxidanten Vitamin E och Gamma-oryzanol. Gamma-oryzanol  en av de mest potenta antioxidanterna. Antioxidanter motverkar fria radikaler som annars kan bryta ner celler i hästens kropp. Antioxidanter understödjer återhämtning efter träning.

Omega fettsyror

Omega-fettsyror är viktiga för en blank, motståndskraftig päls, frisk hud och inverkar positivt på hjärt- och kärl-hälsa. Studier har visat att kroppen lättast absorberar fleromättad fettsyra.

 

Kaloritätt för viktuppgång

Riskliolja innehåller ca 2,5 gånger mer energi än de flesta sädesslag och absorberas bättre i tarmarna. Detta hindrar tillfälliga "socker-kickar" av för mycket kraftfoder som ofta leder till problem med hästarnas beteende.

Avel

Balansen mellan energi och reserven av kroppsfett är livsviktig för dräktiga ston. Riskliolja hjälper ston att behålla hullet även under dräktighetens senare del. Vår riskliolja ger digivande ston energi som behövs för att producera bra mjölk. 

Päls och hud

Riskliolja ger en mycket blank och motståndskraftig päls. Den kan också lindra hudbesvär av inflammatorisk typ.

Långsam energi

Riskliolja ger långsam energi eftersom det tar hästen lång tid att smälta fettet. Det ger inte risk för de "sockerkickar" som ofta blir en biverkan av spannmål och annat foder högt i stärkelse och socker. 

Fritt från stärkelse och socker

Riskliolja är fritt från stärkelse och socker. Det passar ypperligt att ge hästar som bör gå på en foderstat med lågt stärkelse och socker.

Minskad reaktivitet hos för explosiva hästar

Studier visar att hästar som går på en foderstat med högt fettinnehåll reagerar mindre på ljud, rörelser, tryck etc.