VITLÖKSSAFT (250 ML)

Allmänt:

Bräutigams Vitlökssaft är en växtsaft som tillverkas på
färsk vitlök. Den har inte genomgått någon ”kemisk”
rengöring för att ta bort vitlöksdoften. 1 msk vitlökssaft
motsvarar cirka 3g färsk vitlök.

Dosering:

Späd 1 – 2 msk vitlökssaft med ett glas ljummet vatten.

Tips:

För att undvika vitlöksluktande andedräkt späd ut 1 msk vitlökssaft i ett glas
kroppsvarmt vatten och drick ... Läs mera nedan

1-PVI1000
7 objekt
Bräutigams
425,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Storlek: 1000ML
Skickas omgående Skickas omgående
Skickas omgående Skickas omgående
Kvantitet
Skickas omgående

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Allmänt:

Bräutigams Vitlökssaft är en växtsaft som tillverkas på
färsk vitlök. Den har inte genomgått någon ”kemisk”
rengöring för att ta bort vitlöksdoften. 1 msk vitlökssaft
motsvarar cirka 3g färsk vitlök.

Dosering:

Späd 1 – 2 msk vitlökssaft med ett glas ljummet vatten.

Tips:

För att undvika vitlöksluktande andedräkt späd ut 1 msk vitlökssaft i ett glas
kroppsvarmt vatten och drick detta på tom mage, antingen på morgonen cirka
20 minuter före frukosten eller på kvällen strax före sänggående.

Dosering (förebyggande): 1 -2 msk i ett glas vatten dricks var kväll strax före sänggående och helst på tom mage så vitlökssaften lättare kommer ut i tarmarna.

 Tillfälliga tarminfektioner: 1 -2 msk vitlökssaft upp till 4 gånger dagligen under 3 – 4 veckor. Därefter skall man fortsätta med ”underhållsdos” om 1 msk/kväll i några månader.

 Tips: Undvik råkost på kvällen för att den inte skall under natten jäsa i magen eller tarmarna och ge besvärande gasbuk.

Nutida användning och forskning: 
Vitlöken är idag en av de mest genomforskade växter och anses tillhöra morgondagens medicin. Vetenskapliga studier har visat att vitlöken har följande verkan på hjärta och cirkulation:

 • Förebygga och lindra förkylningar 
 • Stärka immunförsvaret 
 • Mot tarminfektioner 
 • Förebygga åderförkalkning 
 • Blodfettsänkande verkan
 • Antioxidativ verkan 
 • Motverka blodproppar
 • Förbättra blodcirkulation
 • Motverka högt blodtryck

 UTDRAG UR VÅRA LÄKANDE VÄXTER

av Raimo Heino, PRISMA 

När det gäller immunförsvaret har den en antibiotisk verkan mot både bakterier och svamp samt stärker immunförsvaret. Uppkomsten av sjuka" tarmbakterier motverkas. 

Felaktiga bakterier i tarmarna ger inte bara besvär i tarmarna utan utsöndrar bakteriegifter som aktiverar kroppens immunförsvar i tarmslemhinnan. Immunförsvaret kan då ”överreagera” och bilda olika ämnen som ger inflammationer i kroppen.

Ett vanligt symtom på tysta inflammationer är att man kan bli trött och få lite ont i leder och muskler.

Vitlöken är ett medel mot åldrandets symtom av högsta rang. Djurförsök har visat att den kan få åderförkalkningar att delvis tillbakabildas. Det finns även studier som ger stöd för att vitlök motverkar cancer. Små doser vitlök stimulerar även tarmmotoriken. Det betyder att tarmförslappning, som leder till förstoppning, motverkas.


Sjukdomsframkallande parasiter och bakterier sprids idag via maten och dricksvatten och ger besvärande tarmsjukdomar. Bakterierna blir allt mer antibiotikaresistenta . Gammal beprövad erfarenhet har ”glömts” bort, ex vitlökssaftens antibiotiska verkan mot inte bara E-coli utan även mot salmonella och multiresistenta bakterier.

Vetenskapliga studier visar att vattenbaserade vitlöksextrakt (Vitlökssaft) har en antibiotisk verkan mot inte bara E-coli utan även mot salmonella och multiresistenta bakterier.

 Multiresistenta tarmbakterier och tarmparasiter ökar ohälsa och tarminfektioner. Vetenskapliga studier visar att vattenbaserade vitlöksextrakt (Vitlökssaft) har en antibiotisk verkan mot inte bara E-coli utan även mot salmonella och multiresistenta bakterier.

 Det är en urgammal erfarenhet att vitlök i ex. korv, förlänger dess hållbarhet. Idag vet man att vitlökens antibiotiska verkan motverkar bakterieväxt i korv!

 Ju fler parasiter och sjukdoms framkallande bakterier vi har (kallas för bioburden) i tarmarna, desto svårare får kroppen att bekämpa dessa. Genom att regelbundet använda vitlökssaft sänker man bioburden (bakterie- och parasitmängden) i tarmarna och understödjer därigenom kroppens eget försvar mot både bakterier och parasiter i tarmarna.

  Källan: Raimo Heino

Europeiska livsmedelsverket EFSA har godkänt att vitlök får marknadsföras som skydd mot skadliga bakterier och svampar samt att den bidrar till att hålla den bakteriella balansen i tarmarna.

"'''''
Produktdetaljer
Bräutigams
1-PVI1000
7 objekt

Särskilda referenser

 • 7331379100125
 • 1-PVI1000