Rosenrot 100g EKO

Örten rosenrot har traditionellt använts på Island, i Norge, Sverige, Ryssland och andra europeiska länder som en booster-ört" för att bekämpa trötthet, stärka immunförsvaret, förebygga infektioner, och förbättra den sexuella funktionen.

I det tjugonde århundradet, har sovjetiska läkare klassifierat rosenrot som en adaptogen. Detta begrepp avser en hypotetisk behandling ... Läs mera nedan

111956
168,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Kvantitet
Skickas omgående

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Örten rosenrot har traditionellt använts på Island, i Norge, Sverige, Ryssland och andra europeiska länder som en booster-ört" för att bekämpa trötthet, stärka immunförsvaret, förebygga infektioner, och förbättra den sexuella funktionen.

I det tjugonde århundradet, har sovjetiska läkare klassifierat rosenrot som en adaptogen. Detta begrepp avser en hypotetisk behandling som beskrivs på följande sätt: En adaptogen hjälper kroppen att anpassa sig till påfrestningar av olika slag såsom värme, kyla, ansträngning, trauma, sömnbrist, toxisk exponering, strålning, infektion eller psykisk stress.

Dessutom orsakar en adaptogen inga biverkningar och den har en balanserad effekt på hela kroppen. Förvaras torrt och svalt, utom räckhåll för barn.

 

Ingredienser: Ekologisk Rosenrot pulver

 

Rekomenderad användning:

Rekommenderat dagligt intag är ca 1/2 tskd, gärna utspritt över dagen. Undvik intag om du är gravid eller ammar.

Förvaras torrt och svalt, utom räckhåll för barn.

 

Rosenrot (Rhodiola rosea) eller arctic root, en vanlig benämning i engelskan, ingår i familjen fetbladväxter och den finns i vilt tillstånd i Europa, Asien, Nordamerika, Pyrenéerna och till och med i svenska fjällen. Namnet kommer från roten, som sägs lukta rosor, och den växer sig 20–30 cm hög med gröna kronblad och gula blommor.

Rosenrot, en adaptogen

Rosenrot går under beteckningen adaptogen, det vill säga ett biologiskt aktivt ämne som anses ge ökad motståndskraft och anpassning. I takt med att tempot skruvats upp i samhället, virus och bakterier blir bättre på att mutera och skapar fler och mer svårbehandlade sjukdomar, fyller rosenrot en lucka i och med att det finns ett annat behov av att stärka organismen som helhet. Under de senaste åren har rosenrot varit ett av de bäst säljande växtpreparaten i Sverige, trots att dess effekt inte helt har kunnat dokumenteras. 

Rosenrotens historia

Den sägs ha använts av jägare i Sibirien för att öka uthålligheten och även av astronauter på rymdstationen MIR. I Sverige har rosenrot varit känt sedan vikingatiden och till och med Linné sägs ha rekommenderat den vid nedstämdhet, nedsatt sexuell förmåga och huvudvärk. 

Vad gör rosenrot effektivt?

Det verksamma ämnet i rosenrot är glykosiden salidrosid, som anses ha en stimulerande effekt och den har även ett högt c-vitamininnehåll. Rosenrot sägs ha en effekt på koncentrationen och göra så att den mentala skärpan ökar, samtidigt som den höjer prestationen och sänker stressnivån. Den tros också påverka lustcentrum i hjärnan, vilket ger ny stimulans, ökad lust och glädje. Med andra ord anses rosenrot rusta kroppen för att fungera optimalt i alla lägen.

"'''''
Produktdetaljer
111956