Verktång 14

- Lämplig för klippning av hovar
- Ger precision vid hovvård
- Används för formning av hovar
- Kan avlägsna gamla skor
- Hanterar tjocka och hårda hovar
- Ger extra hävstångskraft
- Passar olika handstorlekar
- Underhåll bidrar till säkerhet
888100
Hansbo
269,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HästvårdHovarHovslagarverktygHäst
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

En verktång är ett annat viktigt verktyg för hovslagare och används främst för att klippa hästens hovar. Den specifika modellen du nämner, med en längd på 34 cm och en vikt på 930 gram, är utformad för att ge tillräcklig hävstångskraft och precision vid hovklippning. Här är några huvudsakliga användningsområden för verktången:

Klippa Hovar: Hovslagaren använder verktången för att klippa bort överskott av hovhorn. Detta är en viktig del av hovvården för att bibehålla hästens hovars form och hälsa.

Forma Hoven: Efter att ha klippt bort det överskott av horn som behövs, används tången även för att forma hoven så att den är jämn och korrekt förberedd för skoning eller för att vara barfota.

Avlägsna Gamla Skor: Ibland kan verktången användas för att försiktigt ta bort en gammal sko, även om det oftast görs med en specifik skotång.

Hantera Tjocka och Hårda Hovar: På hästar med särskilt tjocka eller hårda hovar, ger verktångens storlek och styrka den extra kraft som behövs för att effektivt klippa och forma hoven.

Den tunga vikten och den längre längden på denna typ av verktång ger extra hävstångskraft, vilket är användbart för att hantera större hästraser med tjockare hovar. Det är viktigt att tången är välbalanserad och passar hovslagarens handstorlek och styrka för att underlätta arbetet och minska risken för skador. Regelbunden underhåll av verktången, som att hålla den väl slipad och rengjord, är också viktigt för att säkerställa effektivitet och säkerhet vid användning.

Produktdetaljer
Hansbo
888100
Reviews