Verktång 12

- Idealisk för klippning av hovhorn
- Perfekt för formning av hovar
- Hanterar tjocka och hårda hovar effektivt
- Passar alla hästraser
- Ger precision vid klippning
- Minskar skaderisken för häst och hovslagare
- Hålls skarp och i gott skick med regelbunden vård
- Ger tillräcklig hävstångskraft för alla arbetsuppgifter
888105
Hansbo
228,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HästvårdHovarHovslagarverktygHäst
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

En verktång av storleken 12, med en längd på 30 cm och en vikt på 780 gram, är ett annat viktigt verktyg i hovslagarens utrustning. Den används huvudsakligen för att klippa och forma hästens hovar. Här är några av de specifika användningsområdena för en verktång av denna storlek och vikt:

Klippa Hovar: Verktången används för att klippa bort överskott av hovhorn. Detta är en viktig del av hovvården för att bibehålla hästens hovars form och hälsa.

Forma Hoven: Efter att ha klippt bort det överskott av horn som behövs, används tången även för att forma hoven så att den är jämn och korrekt förberedd för skoning eller för att vara barfota.

Hantera Tjocka och Hårda Hovar: På hästar med särskilt tjocka eller hårda hovar, ger verktångens storlek och styrka den extra kraft som behövs för att effektivt klippa och forma hoven.

Denna specifika storlek och vikt av verktång är utformad för att ge tillräcklig hävstångskraft för att hantera hovar på både mindre och större hästraser. En välbalanserad verktång är viktig för att ge precision vid klippning och för att minska risken för skador på både hästen och hovslagaren. Regelbundet underhåll, som att hålla tången skarp och i gott skick, är avgörande för att säkerställa effektiv och säker användning.

Produktdetaljer
Hansbo
888105
Reviews