Back On Track Ryggvärmare

Back on Track med en keramisk textil som lindrar och värmer. Kroppens egen värme reflekteras som infraröd strålning. Värmen ökar blodcirkulationen och smärtnerver blockeras. Muskelspänning och mer djupliggande värk minskar, inflammationer hämmas, läkning påskyndas. Back on Track kan användas för att värma hästens muskler inför arbete. Men viktigast är skyddens förmåga att förebygga skador samt lindra och påskynda läkning av redan uppkomna skador. Till skillnad från exempelvis liniment ver... Läs mera nedan

21000000
4 objekt
Back On Track
899,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Storlek: 1x1 meter
Skickas omgående Skickas omgående
Skickas omgående Skickas omgående
Kvantitet
Skickas omgående

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Back on Track med en keramisk textil som lindrar och värmer. Kroppens egen värme reflekteras som infraröd strålning. Värmen ökar blodcirkulationen och smärtnerver blockeras. Muskelspänning och mer djupliggande värk minskar, inflammationer hämmas, läkning påskyndas. Back on Track kan användas för att värma hästens muskler inför arbete. Men viktigast är skyddens förmåga att förebygga skador samt lindra och påskynda läkning av redan uppkomna skador. Till skillnad från exempelvis liniment verkar Back on Track endast utanpå kroppen. Det kan inte resultera i doping och det finns ingen risk att huden skadas.

För ryggen och nacken

Ryggvärmaren är svart 

När behöver din häst en ryggvärmare? Alla individer har lättare för att komma igång med muskelarbete om muskeln är varm och har god blodgenomströmning. Med ryggvärmaren får du efter några timmar en ökad värmning av huden under ryggvärmaren som kan kännas med din egen handflata. Används t.ex. vid problem kring korset. Fästes på insidan av ordinarie täcke med hjälp av öglor, kardborrband eller sys fast.

Eftersom det är öglor både fram och bak så kan du även göra på följande sätt: 

Fram för ett band runt halsen och

bak för ett band runt svansen.

Beroende på hur livlig" och "rörlig" din häst är kan olika infästningar vara att rekommendera. En variant som fungerar är ett elastiskt bensnöre (egentligen för täcken) fram om bogen och två bensnören, fästa i de bakre ringarna, kopplade under magen. Nu är ena delen av ett brett kardborreband fäst i mitten. Den andra mjuka delen av kardborrebandet följer med och den kan du sy in i ditt eget täcke. Du kan då lätt ta bort ryggvärmaren för tvätt osv. Tvättas i 30 grader, dropptorkas, ingen torktumling. Anki Svensson, travamatörtränare, Bergsåker. - Vi köpte Super Spee och upptäckte efter ett tag att han inte travade. Vi tog honom till kliniken men det fanns ingen veterinär som kunde hitta felet.

Det visade sig att han hade ont i ryggen. Jag fick tag på Back on Tracks ryggvärmare och sydde fast det under hans täcke. Den värme ryggen fick gjorde att han blev av med värken. Sedan dess sätter han nya rekord hela tiden och har kommit både tvåa och etta när han startar. Nu väntar jag på att det ska komma hela täcken i samma material! För ryggen och nacken

består av polyester med insmält keramikpulver och effekten är lindring av led- och muskelvärk. Skydden ersätter behandling med liniment.

Keramiken i tyget reflekterar hästens egen kroppsvärme i form av infrarött ljus - värmeenergi. Värme minskar spänningar i musklerna och ökar blodcirkulationen. Detta kan påskynda läkningsprocesser och få spända muskler att slappna av.

Back on Track kan användas för att värma hästens muskler inför arbete. Men viktigast är skyddens förmåga att förebygga skador samt lindra och påskynda läkning av redan uppkomna skador. Till skillnad från exempelvis liniment verkar Back on Track endast utanpå kroppen.

Det kan inte resultera i doping och det finns ingen risk att huden skadas. Back on Track kan användas för att förebygga, lindra och behandla skador i leder och muskler hos häst! Hästars ytliga blodkärl gör att behandling med Back on Track fungerar extra bra. Back on Track kan vara ett fullgott alternativ till, och skonsammare än, liniment.

Ofta kan man se en positiv effekt efter några dagars behandling med Back on Track, men ibland kan man behöva använda dem upp till tre veckor innan det ger resultat.

OBSERVERA: Produkterna ska ej användas på dräktiga ston.

"'''''
Produktdetaljer
21000000
4 objekt

Särskilda referenser

  • 7340041102473
  • 21000000