Nypozin 140 tabletter

Nypon för ledernas hälsa och rörlighet

1443-426181
219,00 kr
Inkl. moms
Antal
Skickas omgående

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Nypon för ledernas hälsa och rörlighet

Innehåller även kondroitin och C-vitamin för broskets normala funktion

'

Nypozin innehåller en utvald kombination av strandnypon (Rosa canina L.) som stödjer ledernas hälsa och hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nypozin innehåller även kondroitin som utvinns av brosk från nötkreatur samt Ester-C en patenterad C-vitamin som bidrar till en normal broskfunktion.

Hälsosamma nypon
Nypon innehåller flera nyttiga näringsämnen bland annat vitaminer mineraler och fettsyror. Särskilt känt är att nypon innehåller en hög halt av vitamin C som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion samt minskar trötthet och utmattning. Dessutom bidrar vitamin C till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens och broskets normala funktion. Nypon bidrar till hälsosamma och rörliga leder. Detta är några av nyponets och c-vitaminets hälsosamma fördelar.

Vattenlösligt nyponpulver
I Nypozin finns ett kalltorkat pulver från nypon (Rosa canina L.) som är mer vattenlösligt än många andra extrakt och med riktigt god doft och smak av nypon. Det är en fördel att nyponpulver är lättlösligt i vätska samt kan strös på fil gröt yoghurt eller bara blandas i vatten eller juice.

Växer vilt och naturligt
Nyponen växer vilt i bergig terräng på en höjd av 1400 till 2600 meter över havet i ett tempererat klimat med svala nätter och lite varmare dagar som följer årstidernas växlingar. Nyponbusken når en högsta höjd på cirka 2 meter och eftersom nyponen växer vilt används inga bekämpningsmedel eller gödningsmedel. Nyponen skördas för hand från mars till september beroende på kvalitet och mognad. Endast de allra bästa frukterna används till produktion av nyponextrakt och pulver.

Den skonsamma tillverkningsprocessen
Efter skörden separeras och filtreras nyponen i en vattenextraktion. Därefter sprejtorkas och mals nyponen till pulver. Malningen sker på ett skonsamt sätt för att bevara alla viktiga näringsämnen samt se till att pulvret blir vattenlösligt. En del av pulvret koncentreras ytterligare till ett nyponextrakt där 1 gram extrakt motsvarar 4 gram nyponpulver. Det är viktigt att råvarorna inte utsätts för mer än 41 graders värme under tillverkningsprocessen eftersom värme bryter ner enzymer och antioxidanter i råvaran. Nyponpulvret är nu redo för att kunna blandas i vätska eller strös på mat. Det koncentrerade extraktet används i tabletter för en enkel och låg dosering.

'

Rekommenderad dos:
2 tabletter 2 gånger dagligen. Efter 6-8 veckor kan intaget minskas till 1-2 tabletter 2 gånger dagligen. 

Förvaras i rumstemperatur ej i direkt solljus.

 

'

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 2 tabletter

 

Näringsämne 2 tabletter % av DRI*
Nyponextrakt 600 mg -
C-vitamin av Ester-C 100 mg 125
Kondroitin 60 mg -
Svartpepparextrakt Bioperine 3 mg -

 

* DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser
Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa) nyponextrakt (rosa canina) vitaminer (kalciumaskorbat Vitamin C av Ester-C®) kondroitinsulfat ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter från fettsyror hydropropylmetylcellulosa) svartpepparextrakt (Bioperin®)

''
Produktdetaljer
1443-426181
Reviews

1 andra produkter i samma kategori: