• −5%

NAF LAMINAZE PELLETS

När rekommenderas Laminaze?

Laminaze rekommenderas i följande fall:

För individer som är känsliga för gräs eller upplever förändringar i betesförhållanden.

För att främja sund hovtillväxt och bibehålla hälsosamma lameller.

För att skapa en stabil och välmående mag- och tarmmiljö samt främja ämnesomsättningen.

Som ett komplement till eller direkt efter veterinärmedicinsk behandling.

Vi på Laminaze förstår vikten av att ta hand om hästens välbefinnande, och därför har vi utvecklat Laminaze Pellets för att erbjuda effektivt stöd inom dessa områden. Med vårt kosttillskott kan du ge din häst de bästa förutsättningarna för att upprätthålla en frisk och balanserad tillvaro.

TÄVLINGSKARENS

SWE: 96h 

NAF005075
Naf
699,00 kr
664,05 kr Spara 5%
Inkl. moms
Storlek: 750gr
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar
Antal
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Vad är Laminaze Pellets?

Laminaze Pellets är ett specialdesignat kosttillskott som främjar hälsosamma lameller året runt. Dess unika sammansättning kombinerar magstöd med målinriktade näringsämnen för att främja hovhälsa och allmänt välmående.

Laminaze Pellets - Optimalt stöd för hälsosamma hovar och maghälsa!

Upptäck det speciellt framtagna tillskottet som främjar friska lameller året runt. Med sin unika sammansättning ger Laminaze Pellets både stöd för magen och målinriktade näringsämnen för hovhälsa och allmänt välbefinnande.

Rekommenderas för:

  • Känslighet mot gräs eller förändringar i bete
  • Frisk tillväxt av hovar och lameller
  • En stabil och hälsosam mag-tarmmiljö och ämnesomsättning
  • Att kombinera med eller efter veterinärbehandling

Ta hand om din hästs hovar och maghälsa med Laminaze Pellets - det perfekta tillskottet för en balanserad och lycklig häst!

Enklare att dosera: Pellets är redan portionerade och komprimerade, vilket gör det enklare att mäta och ge rätt dos till hästen. Det är mindre risk för felaktig dosering jämfört med pulver där det kan vara svårare att få exakt rätt mängd.

Minskar spill och damm: Pellets är mer kompakta och har mindre tendens att smulas sönder eller damma jämfört med pulver. Det minskar risken för spill och att tillskottet blåser bort eller hamnar på oönskade platser.

Lättare att blanda i fodret: Pellets kan blandas direkt i hästens foderranson utan att det blir klumpar eller att tillskottet separerar sig från fodret. Det gör att hästen får i sig hela tillskottsdosen jämnt fördelat i varje måltid.

Längre hållbarhet: Pellets har oftast längre hållbarhetstid än pulver, vilket kan vara fördelaktigt om tillskottet inte används regelbundet eller om det ska lagras under längre perioder.

En korrekt fodergiva och en disciplinerad hästhållning är avgörande för att minska risken för fång hos din häst eller ponny men tyvärr räcker sällan detta hela vägen. Laminaze är en unik blandning av naturligt odlade antioxidanter, biotillgängligt svavel och riktade näringsämnen. Antioxidanterna rensar ut kvarvarande gifter/toxiner i hovbenet.

Biotillgängligt svavel och MSM är tillsatt för att stödja god hovtillväxt. Pre- och probiotika jäst är tillsatt för att ge hästen en stabil och välmående magtarmmiljö. Idag ser man allt mer på ett samband mellan IR och fångkänsliga hästar. Laminaze innehåller alla de viktiga ingredienser som behövs för att balansera dieten för den insulinresistenta (IR) hästen. Laminaze ges till utsatta hästar innan första gräset kommer fram på våren men det kan ges året runt om så behövs. Detta tillsammans med bra träning, god hovvård och fiberrik, helst sockerfri diet.

Utfodra till känsliga hästar innan gräset börjat växa på våren. Kan ges året runt till hästar med en sjukdomshistorik
Hästar & Ponnyer g/dag Mått/dag
Startdosering (7-10 dagar) 50-75 2-3
Dagligen 25-50 1-2

Sammansättning

Metylsulfonylmetan (MSM), Mynta, Veteprotein, Ingefära, Bryggerijäst, Magnesiumoxid, Rapsolja, Torkad morot, Vegetabiliskt kol, Oligofruktos (torkad), Extrakt av Saccaromyces cerevisiae, Kalciumkarbonat, Omija-bär, Nypon, Gurkmeja, Rosmarin, Frön från Mariatistel, Maskrosblad, Ginkoblad, Svamp (torkad), Torkad Chlorella (grönalg), Lakritsrot, Blad från jordärtskocka.
Additives (per kg)
Vitamins
Zinksulfatmonohydrat E6 (1.000 mg) 350 mg Zink
Vitamin E 3a700 1.210 I.E.
Smältbarhetsförbättrande medel
Saccharomyces cerevisiae
NCYC Sc47 4b1702 4.5 x 1010 cfu
Organoleptiska tillsatser
Extrakt av Boswellia serrata 12.500 mg
Tekniska tillsatser
Bentonitlera 1m558i 190.000 mg
Analytical Constituents
Råprotein 14,5%
Råoljor och fetter 5,1%
Råaska 24,6%
Växttråd 3,1%
Syrafast aska 14,7%
Natrium 0,3%
Ett av de mest välkända problemen bland såväl hästar som ponnyer är fång. Vi känner alla till den typiska sågbocks-ställningen hos en fånghäst, men de finns många olika fysiska orsaker bakom problemet.
It är ett suffix som står för inflammation, vilket betyder att laminit helt enkelt är ett annat ord för inflammation i hovens lameller. Lamellerna är fina strukturer mellan hovväggen och de inre benstrukturerna i hoven. Generellt kan fång delas in i tre kategorier: överbelastning, Inflammatorisk och Metabol.

Fång (Laminit)

Ett av de mest välkända problemen bland såväl hästar som ponnyer är fång. Vi känner alla till den typiska sågbocks-ställningen hos en fånghäst, men de finns många olika fysiska orsaker bakom problemet.

It är ett suffix som står för inflammation, vilket betyder att laminit helt enkelt är ett annat ord för inflammation i hovens lameller. Lamellerna är fina strukturer mellan hovväggen och de inre benstrukturerna i hoven. Generellt kan fång delas in i tre kategorier: överbelastning, Inflammatorisk och Metabol.

  • Fång relaterat till överbelastning är ganska ovanligt och uppstår oftast som en följd av trauma eller skada på ett ensamt ben. I ett försök att avlasta det ömma benet ökar då belastningen på ett annat.
  • Inflammatorisk fång är den vanligaste formen och orsakas av störningar i grovtarmen, oftast relaterat till överdrivet intag av stärkelse, tex från kraftfoder eller frodigt gräs.
  • Metabol fång ses vid PPID eller EMS och är kopplat till en oförmåga att kontrollera omsättningen av kolhydrater i kroppen.

För att kunna behandla varje enskilt fall på rätt sätt är det viktigt att utreda vad som ligger bakom fångproblematiken. även om orsaken kan variera leder det dock till samma resultat i form av inflammation i lamellerna. Detta ger ett försämrat blodflöde till lamellerna, vilket leder till syrebrist och, om det inte åtgärdas, nekros(celldöd) i området. Intakta lameller hindrar hovbenet från att rotera. Vid fång kan därför hovbenet börja rotera och ibland till och med sjunka om åtgärder inte sätts in tillräckligt snabbt.

Fang

Akuta fall av fång har ett snabbt förlopp och är ofta relaterat till ett överdrivet intag av stärkelserika kolhydrater, medan kroniska fall oftare orsakas av metabola problem och har i regel konstanta återfall. Detta kan ses som en ring på hästens hovar och det krävs noggrann hantering och eventuell medicinering för att minska smärtan och behandla de underliggande metabola problemen.

Både hästar och ponnyer kan drabbas. Trots våra fördomar om den lilla tjocka ponnyn med fettnacke, så kan även varmblodiga dressyrhästar utveckla fång. Dieten är en väldigt viktig del i att förebygga fång och att begränsa intaget av stärkelse till fördel för mer fiber kan hjälpa. Men tänk på att en begränsning av bete kan leda till näringsmässiga brister. Samarbeta därför med din veterinär för att hitta en bra diet för just din häst.

Korrigerande verkning kan också göra en betydande skillnad, framförallt hos hästar med förändrad hovtillväxt eller där hovbenet har roterat. Det är också viktigt att komma ihåg att fång kan uppstå i alla hovar, även om det oftast ses i framhovarna. Vid metabol fång kan veterinär behandling behövas, eftersom både PPID och EMS är stora riskfaktorer, men det finns idag många lösningar för att passa din hästs unika behov.

Fång - Nyheter

Kate Hore RNutr (Animal)

Ny forskning som genomförts som ett samarbete mellan Animal Health Trust, Royal Veterinary College och Rossdales Equine Hospital har överraskande visat att fång är mycket vanligare förekommande än vi tidigare trott. även om vi är medvetna om att våren utgör en större risk bör det klassas som ett året runt-problem. En undersökning med över tusen hästar och ponnyer visade att en av tio hade haft fång vid minst ett tillfälle det senaste året, vilket gör det lika vanligt som kolik. Så vad bör vi vara uppmärksamma på?

Fang Nyheter

Den klassiska fång-ställningen, där hästen lutar sig bakåt och lägger över vikten på hälarna, sågs endast hos en fjärdedel av fallen med fång. Däremot visade över 70 % mer subtila tecken, framförallt i form av svårigheter att vända och stapplig gång, så detta är något vi bör vara uppmärksamma på. Notera även om hästen eller ponnyn skiftar vikten från hov till hov, vilket var ett annat vanligt symptom. Mer än hälften hade en ökad temperatur i hovarna och tydlig digitalpuls. Be din veterinär eller hovslagare att visa hur du känner igenom hoven om du är osäker på hur man gör.

Denna stora undersökning visade också att individer som skoddes eller verkades med mer än 8 veckors intervall hade större risk att utveckla fång. Var därför noga med regelbundna hovslagarbesök, oavsett om hästen är skodd eller barfota, och boka gärna nästa besök under tiden hovslagaren är på plats.

Tidigare episoder med fång samt snabb viktuppgång gav en kraftigt ökad risk. Se därför till att regelbundet bedöma hästens hull och titta inte bara på den utan använd dina händer för att känna vad som är fett respektive muskler. Ett viktband kan vara till stor hjälp. även om det sällan ger en exakt vikt, kan det vara en bra indikator på om hullet förändrats när samma person mäter på samma sätt varje gång.

Produktdetaljer
NAF005075

Särskilda referenser

  • 5032410138078
Reviews