Nittång

- Perfekt för klippning av hovskonaglar
- Ideal för att böja och nita naglar
- Optimal för borttagning av gamla skor
- Perfekt för finjustering av naglar
- Designad för precision och kontroll
- Välbalanserad för effektivt arbete
- Kräver minimalt underhåll
- Hålls skarp och rostfri för säkerhet
888080
Hansbo
0,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HästvårdHovarHäst
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Längd 35 cm. Vikt 560 g

En nittång, som i detta fall har en längd på 35 cm och väger 560 gram, är ytterligare ett viktigt verktyg i hovslagarens arsenal. Den används huvudsakligen för att hantera och klippa naglar (kallade nitar) vid skoning av hästar. Här är några specifika användningsområden för en nittång:

Klippa Naglar: När en hästsko är fastspikad på hoven, sticker naglarna (hovskonaglarna) ut på insidan av hoven. Hovslagaren använder nittången för att klippa av dessa utstickande delar av naglarna för att förhindra skada på hästen.

Böja Naglar: Efter att naglarna klippts av, används ofta nittången för att böja eller "nita" de avklippta ändarna av naglarna. Detta säkrar skon på plats och förhindrar att naglarna lossnar.

Avlägsna Gamla Skor: Ibland kan nittången också användas för att försiktigt dra ut naglar från en gammal sko som ska tas bort.

Finjustering: Nittången kan även användas för finjusteringar vid arbete med naglarna, för att säkerställa att de är korrekt placerade och inte orsakar obehag för hästen.

Verktygets design, med lämplig längd och vikt, är avgörande för att ge hovslagaren tillräcklig kontroll och precision vid arbete med hovskonaglar. En välbalanserad nittång underlättar arbetet och bidrar till en säker och effektiv skoningsprocess. Regelbunden vård och underhåll av nittången, som att hålla den skarp och fri från rost, är viktigt för att upprätthålla dess funktion och säkerhet.

Produktdetaljer
Hansbo
888080
Reviews