Hovslagarhammare

- Optimal balans och precision
- Ideal för att fästa hästskor
- Perfekt för att forma skor
- Användbar för att ta bort skor
- Bra för arbete med metall
- Anpassas efter handstorlek och styrka
- Minskar risken för skador
- Levererar jämn kraft vid slag

888070
Hansbo
176,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HästvårdHovarHovslagarverktygHäst
Beskrivning

En hovslagarhammare är ett grundläggande verktyg för hovslagare, och den används främst för att placera och fästa hästskor. Hammarens längd och vikt, i detta fall 32 cm och 490 gram, är utformade för att ge optimal balans och precision vid användning. Här är några specifika användningsområden för en hovslagarhammare:

Fästa Hästskor: Hovslagaren använder hammaran för att slå in och justera hästskonaglarna, vilka håller skon på plats på hovens sula.

Forma Skorna: Innan skorna fästs kan hammaran användas för att forma och anpassa skorna till hästens hovar. Detta säkerställer en korrekt passform, vilket är viktigt för hästens komfort och rörelse.

Ta Bort Skor: Hammaran kan även användas för att försiktigt ta bort gamla eller skadade skor innan en ny skoning.

Arbeta med Metall: Utöver att hantera själva skorna, kan hovslagaren använda hammaran för att arbeta med metall när han skapar eller justerar specialanpassade skor.

Att välja rätt typ av hovslagarhammare är viktigt. Vikt och längd bör anpassas för att passa hovslagarens handstorlek och styrka, för att säkerställa precision och minska risken för skador både på hovslagaren och hästen. En välbalanserad hammare hjälper till att leverera jämn kraft vid slag, vilket är avgörande för en säker och effektiv skoning.

Produktdetaljer
Hansbo
888070
Reviews