Hovrasp tångad

- Idealiskt för hovvård och skoning
- Lätt att jämna hovytor
- Perfekt för att forma hoven
- Bra för att ta bort överskottsmaterial
- Förbereder hoven för skoning
- Ger extra precision och kontroll
- Anpassbart handtag för bästa grepp
- Lätt att underhålla för effektiv användning

121325
Hansbo
260,00 kr
Inkl. moms
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HästvårdHovarHovslagarverktygHäst
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

En hovrasp, särskilt en tångad modell som är 350 mm lång och utan handtag, är ett centralt verktyg för hovvård och skoning. En hovrasp används för att forma och släta till hoven efter att den har klippts och innan skoning sker. Här är några av de huvudsakliga användningsområdena för en hovrasp:

Jämna till Hovytan: Efter att hoven har klippts med verktången, används hovraspen för att jämna till eventuella ojämnheter och skapa en slät yta. Detta är viktigt för att säkerställa att skon passar väl mot hoven.

Forma Hoven: Hovraspen hjälper till att ge hoven rätt form och vinkel. Detta är avgörande för att bibehålla hästens korrekta gång och komfort.

Avlägsna Överskottsmaterial: Om det finns överskott av hovmaterial som inte kunde tas bort med verktången, kan hovraspen användas för att noggrant ta bort detta.

Förbereda för Skoning: Hovraspen används för att förbereda hovytan inför skoning, vilket säkerställer att hästskon kan fästas ordentligt och säkert.

En tångad hovrasp är designad för att ge extra precision och kontroll, vilket är viktigt för att noggrant kunna forma hoven. Att den specificerade hovraspen är utan handtag innebär att användaren kan anpassa handtaget efter egna behov och preferenser för att få bästa möjliga grepp och kontroll. Det är viktigt att underhålla hovraspen regelbundet genom att hålla den ren och vass för att säkerställa effektiv och säker användning.

Produktdetaljer
Hansbo
121325
Reviews