Kina bark

Ingredienser: Kina bark, (Chinchona bark, Chinae Cort conc)

Bitterämnen för kryddning av sprit. Ingår vid tillverkning av Tonic Water

Kina bark är rik på kinin, vilket är en naturlig substans.

Kina bark kan användas på olika sätt. Det kan användas för att göra te eller avkok, där man kokar 20 g Kina bark i vatten. Det rekommenderas att låta det sjuda i cirka 10-15 minuter för att säkerställa att de aktiva ämnena extraheras ordentligt

1123-0174
T&A
18,00 kr
Inkl. moms
Storlek: 20 g
Produkten finns med andra alternativ Produkten finns med andra alternativ
Produkten finns med andra alternativ Produkten finns med andra alternativ
Produkten finns med andra alternativ Produkten finns med andra alternativ
Antal
Produkten finns med andra alternativ

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Kina bark, ofta kallad Cinchona bark, är en naturlig produkt med en imponerande historia. Den kommer från Cinchona-trädet, som ursprungligen hittas i Sydamerikas tropiska regioner. Denna bark innehåller kinin, en komponent som är känd för sin distinkta bittera smak.

Historiskt sett har kina bark haft en plats i många kulturella sammanhang. Den har varit associerad med vissa traditionella användningsområden och uppfattningar om dess egenskaper. Vissa källor nämner att kinin, som finns i kina bark, har undersökts för diverse potentialer, men det är viktigt att notera att alla påståenden om dess hälsofördelar bör betraktas med försiktighet och kritisk granskning.

Kina bark har dessutom spelat en roll i tillverkningen av tonic vatten, vilket ger drycken dess karakteristiska smak. Om du har smakat tonic vatten, har du indirekt smakat en ingrediens som härstammar från kina bark!

Medan kina bark har en lång historia av användning, är det alltid viktigt att vara försiktig. Innan man överväger att använda det eller någon annan produkt är det rekommenderat att konsultera med experter och göra grundlig forskning.

Sammanfattningsvis erbjuder kina bark en blandning av kulturell historia och traditionella användningsområden som kan vara av intresse för många. Den representerar en del av naturens rikedom och mångfald.

Produktdetaljer
1123-0174

Särskilda referenser

  • 1123-0174
Reviews