• −10%
Naf Magic -Karensfri, Lugna Hästen Flytande 1 Liter

NAF Magic -Karensfri, Lugna hästen flytande (1liter )

Five Star Like Magic Flytande

Det finns inga magiska tricks bakom Magic utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap kombinerat med ingredienser av högsta k... Läs mera nedan

NAF681
Naf
575,00 kr
517,50 kr Spara 10%
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Kvantitet
Skickas omgående

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Five Star Like Magic Flytande

Det finns inga magiska tricks bakom Magic utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap kombinerat med ingredienser av högsta kvalité. Magnesium är ett livsviktigt näringsämne för hästens välbefinnande och stödjer bland annat regleringen av nervösa spänningar.

Eftersom magnesium också har inverkan på muskelspänning kan en häst som har låga värden av magnesium se ”kort” ut i sitt rörelsemönster och uttrycka oro lättretlighet och dåligt självförtroende. Låga halter av magnesium kan bero på betesbrist eller hästen eller ponnyns egen ämnesomsättning.

Magnesiumhalten kan också reduceras av regelbunden transportering och tävling. Magic är mer än bara magnesium: den innehåller också en blandning av örter utvalda för deras traditionella användning som stöd för självförtroende och koncentration.

Den unika blandningen av magnesium och örtbaserat stöd i Magic gör det möjligt för hästen att utföra allt som begärs av den ge ett lugn och självsäkerhet.

 

"'

.

'

Utfodringsanvisning: Utfodra Magic för att skapa en lugn och avslappnad för bibehållen koncentration vid prestation. I övrigt där det förekommer låg magnesiumhalt relaterat till undermålig diet frekvent resande eller vid näringsfattig jordmån.


 

Hästar & Ponnyer ml/dag
Startdosering (3-10 dagar) 50
Underhållsdosering 25

 

Introduceras stegvis hos känsliga hästar.
Mängden av underhållsdos kan individanpassas och är inte nödvänligtvis relaterat till kroppsvikt.
Vid utfodring 25 ml per dag varar 1 L flaska ca 40 dagar.

'

Ingredienser
Sammansättning 

Vatten Magnesiumklorid Humle Glycerin.
Tillsatser (per liter)
Tinktur av lakritsrot  5 57 ml


Analytiska beståndsdelar

  • Råprotein 0 6 %
  • Råoljor och fetter 0 3 %
  • Råaska 1 9 %
  • Växttråd 0 2 %
  • Vätska 84 4 %
  • Natrium <0 1 % 

Omskakas väl före användning. 
Förvaras torrt och svalt.
Återförslut lock efter användning. Kompletterande fodertillskott till häst.

'

Magic är ett magnesium baserat lugnande tillskott då det är ett viktigt näringsämne för hästars välmående och roll den har för reglering av nervspänningar.

Då magnesium också påverkar muskelspänningen kan man hos hästar med för lågt intag av magnesium uppleva att hästen har ett spänd" rörelseuttryck vara mer lättretliga eller påvisa brist på självförtroende.

Låga magnesiumnivåer kan orsakas av brist på bete och helt enkelt bero på hästens eller ponnyns individuella ämnesomsättning. Nivåerna kan dock även minskas i samband med regelbundet resande och tävlande. Men Magic är så mycket mer än bara magnesium.

Den innehåller även en unik sammansättning av örter noga utvalda för dess erkända egenskaper till stöd för självförtroende och koncentration. Det är denna unika sammansättning av örter och basen av magnesium som tillsammans ger ett stöd för beteende muskelavslappning och koncentration.

NAF är starkt engagerade i FEI Clean Sport vilket innebär att produkten är både säker att tävla på (både i Sverige och internationellt) men också att produkten inte producerar någon sedativ (dämpande) påverkan eller effekt.

"'
Produktdetaljer
NAF681