Rödbetspulver 250g EKO

En färgstark rotfrukt i den svenska matkulturen, en uppskattad växt som är hetare än någonsin tack vare alla som tränar.

5887-1001
185,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Kvantitet
Sista produkten i lager

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

En färgstark rotfrukt i den svenska matkulturen, en uppskattad växt som är hetare än någonsin tack vare alla som tränar.

Ämnet nitrat som finns i bland annat rödbetor och brännässlor har positiva effekter på blodtrycket. Det visar en studie gjord vid Karolinska institutet.

I munhålan omvandlas nitrat av baktierefloran till nitrit och i magsäcken bildas sedan kväveoxid som har en kärlvidgande och blodtryckssänkande effekt. Nitrit anses därför förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Eventuellt kan även risken för Alzheimers och demens minska. Nya studier visar också att rödbetssaft ökar uthålligheten hos elitidrottare genom att minska energiåtgången under fysisk aktivitet.

Dosering, upptag och förvaring.

Dosera efter din hälsosträvan.

Det vill säga att önskas ett intag motsvarade 50-200 g färska rödbetor per dag

så tas mellan 1-5 rågade tsk rödbetspulver.  (1tsk=5g)

Kom ihåg att naturliga livsmedel, dess nyttiga ämnen ofta är fungerande mediciner. Det är doseringen som avgör. Vad som gäller är att få i sig tillräckligt av livsmedlet näring. Daglig supermat är det enklaste sättet att hålla tillräckliga nivåer.

Återförslut alltid förpackningen. Förvara mörkt, torrt och svalt/ rumstempurerat. Svalskåp ökar ofta livslängden på supermat men förslut förpackningen noggrant.

Lite syrlig, lite söt och väldigt röd.

Bevisat: Rödbeta höjer prestationsförmågan

"'''''
Produktdetaljer
5887-1001