• −5%

NAF Biotics Pre- och probiotica (Pulver300g)

NAF Biotics är ett kosttillskott för hästar som innehåller en kombination av prebiotika och probiotisk jästkultur.

Produkten är utformad för att stödja en hälsosam tarmmikrobiota genom att främja tillväxten av nyttiga mikroorganismer i mag-tarmkanalen.

NAF13703
Naf
386,00 kr
366,70 kr Spara 5%
Inkl. moms
Antal
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Denna unika kombination av prebiotika och probiotisk jästkultur är utformad för att stödja den naturliga mikrobiella återplantering av tarmen. Innehåller levande jäst som bevisligen stödjer hälsan hos hästens tarm.

De prebiotiska ingredienserna är fruktooligosackarider som stöder tillväxt av mikroorganismer i en naturlig hållbar form inom mag-tarmkanalen vilket möjliggör nyttiga bakterier att föröka sig över skadliga bakterier.

Dessutom är fruktooligosackarider icke smältbara av enzymer och därmed  tjocktarmen säkert. De probiotiska ingredienserna är närvarande som inkapslade levande jästkulturer. Dessa är galla resistenta och har därför förmågan att passera oskadd genom magen för att nå tjocktarmen. Här arbetar de i samverkan med de prebiotiska ingredienserna för att stödja hälsosamm naturlig och normal matsmältning.

Biotics är en idealisk formel för hårt arbetande tävlings och prestationshästar hästar som återhämtar sig från antibiotikabehandling och unga föl benägna att få diarré som alla kan vara mottagliga för mikrobiell obalans och därmed matsmältnings obalans.

Prebiotika är icke-fordöjbara fibrer eller kolhydrater som fungerar som mat för nyttiga bakterier i tarmen.

I fallet med NAF Biotics består de prebiotiska ingredienserna av fruktooligosackarider (FOS). FOS kan bidra till att skapa en gynnsam miljö för nyttiga bakterier genom att främja deras tillväxt och överlevnad, samtidigt som de kan minska möjligheterna för skadliga bakterier att växa.

Den probiotiska jästkulturen i NAF Biotics innehåller levande jäst som kan stödja en hälsosam tarmfunktion hos hästar. Probiotika är levande mikroorganismer som kan ge fördelar för värdens hälsa när de intas i tillräckliga mängder. Jästkulturen i NAF Biotics kan bidra till att upprätthålla en balanserad tarmmikrobiota genom att stödja hälsosamma matsmältningsprocesser och minska risken för obalanser och matsmältningsstörningar.

Genom att ge NAF Biotics till hästar kan man hoppas på att främja en sund tarmmiljö och balanserad tarmmikrobiota. En hälsosam tarmfunktion är viktig för en god matsmältning, näringsupptag och immunförsvar hos hästar.

Det är viktigt att komma ihåg att kosttillskott som NAF Biotics inte kan ersätta en balanserad diet och goda skötselrutiner. För att upprätthålla en hästs optimala hälsa är det viktigt att ge en välbalanserad diet, ordentlig foderhantering och ha en veterinär som kan ge råd och övervaka hästens hälsotillstånd.

''

Utfodringsanvisning

Utfodra biotica som en korttidskur när obalans i magtarmkanalen ses.

Kan även utfodras som underhållsdos när detta behövs

Hästar o Ponnyer

Startdosering* 60g/dag = 4mått/dag

Underhållsdosering 30g/dag = 2mått/dag

Föl

Startdosering** 45g/dag = 3mått/dag

Underhållsdosering 15-30g/dag = 1-2mått/dag

----------------------------------------------------

Ett mått 25ml motsvarar ca 15g

Vid utforing 3g/dag vara en 300g burk ca 10 dagar

* En veckas intensivkurs inleds med 3 dagar enligt laddningsdosering och resterande dagar enligt underhållsdosering.

** Utfodra på rekommendation av din veterinär

Förvaras torrt och svalt

Återförslut lock efter användning

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt

 

'''

Produktdetaljer
NAF13703
Reviews