Fosforbalans 2 kg - För en friskare och mer balanserad växtlighet

- Balanserar fosfor och kalcium i hästens kost
- Stärker hästens skelett och tänder
- Tar effektivt upp fosfor i grovtarmen
- Förhindrar långvarig fosforbrist
- Idealisk för tävlingshästar med högre fosforbehov
- Enkel dosering, blandas i fodret
- Ren och direkt källa till fosfor
- Tillverkat av mononatriumfosfat, inga tillsatser.
1246
Eclipse Biofarmab
399,00 kr
Inkl. moms Skickas omgående
Antal
Sista produkten i lager

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning
När det kommer till din hästs kost, är inget viktigare än balansen mellan fosfor och kalcium. Hästar har ett stort behov av dessa mineraler för att upprätthålla en stark och frisk kropp, men att hitta rätt balans kan vara en utmaning. Därför har vi skapat Fosforbalans - en omsorgsfullt framtagen produkt som effektivt balanserar din hästs fosforbehov.

Hästar består till stor del av fosfor - ungefär 4 kg hos en medelstor häst. Av detta är 80% koncentrerat i skelett och tänder. Fosfor tas huvudsakligen upp i grovtarmen i form av fosfat och spelar en avgörande roll i din hästs hälsa. Den är inte bara involverad i energiomsättningen i kroppen utan hjälper också till att stärka skelettet.

Vad händer då om din hästs foderstat är underbalanserad med fosfor? Om det finns för lite fosfor i fodret, fungerar skelettet som en reserv och fosfor transporteras in och ut ur skelettet. En vuxen häst kan klara av en tillfällig brist utan symptom, men om bristen är långvarig försvagas skelettet. För den växande hästen kan även en tillfällig brist störa skelettutvecklingen.

Fosforbalans är en lösning på detta problem. Perfekt att använda vid utfodring med kalkrikt stråfoder eller små mängder havre. Med en påse Fosforbalans på 2 kg får du 100 dagsgivor vid en dosering av 20 g/dag. Detta fosfortillskott är utformat för att täcka det som hästen förlorar i ämnesomsättningen - till exempel förlorar en häst ungefär 1 g fosfor per 100 kg kroppsvikt genom träck och urin. Vid träning ökar behovet av fosfor något, vilket gör Fosforbalans till en idealisk lösning för tävlingshästar.

Doseringen av Fosforbalans varierar mellan 1-3 mått per dag, beroende på foderstatens kalk- och fosforinnehåll. Varje dosmått på 10 g ger 2,5 g fosfor och 1,8 g natrium. Blanda enkelt i din hästs fodergiva för bästa resultat.

Vad är det då som gör Fosforbalans så effektivt? Svaret är enkelhet. Fosforbalans består endast av mononatriumfosfat, vilket ger en ren och direkt källa till fosfor för din häst. Så gör dig själv och din häst en tjänst och prova Fosforbalans idag. Din hästs hälsa är vår prioritet!
Produktdetaljer
1246
Dosering

Dosering:

1-3 mått per dag beroende på foderstatens kalk- och fosforinnehåll blandas i fodergivan.

1 dosmått = 10g ger 2 5g fosfor och 1 8g natrium.

Innehåll

Sammansättning: Mononatriumfosfat

Reviews