Vitlökspulver utan tillsatser (460gr)

Vetenskapligt namn: Allium sativum

I första hand är de svavelhaltiga eteriska oljor som finns i vitlöken och deras aktiva ämne allicin som tillmäts de läkande egenskaperna. Rönen har sammanställts av några amerikanska forskare vid Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och Weill Medical College of Cornell University i New York och publicerats i den medicinska tidskriften "Nutrial in Clinical Care"... Läs mera nedan

1234-460-other
1 Produkt
55,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Kvantitet
Sista produkten i lager

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Vetenskapligt namn: Allium sativum

I första hand är de svavelhaltiga eteriska oljor som finns i vitlöken och deras aktiva ämne allicin som tillmäts de läkande egenskaperna. Rönen har sammanställts av några amerikanska forskare vid Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och Weill Medical College of Cornell University i New York och publicerats i den medicinska tidskriften "Nutrial in Clinical Care".

"'

Kan användas som färsk vitlök i olika maträtter (men tillsätts först i slutet av kokningen). Kan också användas i egna kryddblandningar örtsalt mm.

Vitlök kan i rätt dosering ha en rad positiva effekter på kroppen!

Vitlök är inte giftigt men kan vara ansträngande för magen i höga doser. Börja därför kurer med små doser i början och öka successivt.

Vitlök är bra ur hälsosynpunkt på många olika sätt. 

'

2-4 g torkat vitlökspulver

Vitlök innehåller flertalet olika substanser flera med medicinska effekter och är en av våra näringsrikaste grönsaker. Den innehåller vitamin A B och C samt flertalet olika svavelföreningar. Men mängden vitlök som vi får i oss är ofta relativt låg ofta används vitlök mest som krydda i matlagning.

''

Vitlök är en bra källa till bland annat flavonoider selen och arginin. 

'

ANVÄNDNING:

Vitlök är ett universalmedel. I hästvärlden är vitlök den som används mest och oftast.

Vitlök används vid luftvägsbesvär: den är både slemlösande och bakteriedödande och hjälper till att få upp slem ur lungorna. Den hjälper också kroppens försvar att bekämpa infektioner.

Vitlök är rik på svavel vilket sedan utsöndras genom huden. Den har en blodrenande och samtidigt en insektsavvisande effekt. Vitlök bidrar till att hästen utvecklar en bra bakterieflora i tarmen och därmed viktigt både för matsmältning och immunförsvar.

Dosering till häst:

 1-2 msk/dag. Vid långvarigt dagligt bruk i denna dos
– Gör gärna någon veckas uppehåll då och då.


OBS! Var försiktig när du ger vitlök till digivande ston. Den kan ”sätta smak” på modersmjölken och irritera den känsliga matsmältningsapparaten och fölet.

"
Produktdetaljer
1234-460-other
1 Produkt