• −5%
Greyhoundtäcke- Back On Track

Greyhoundtäcke- Back On Track

 

Back on Track med en keramisk textil som lindrar och värmer. Back on Track är namnet på ett unikt textilprodukter, som utvecklats ur kombinationen av gammal kinesisk erfarenhet och moderna vetenskapliga rön til... Läs mera nedan

32150001-main
Back On Track
819,00 kr
778,05 kr Spara 5%
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HemHundkläderRehabHundHusdjur0kr fel artiklar
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

 

Back on Track med en keramisk textil som lindrar och värmer. Back on Track är namnet på ett unikt textilprodukter, som utvecklats ur kombinationen av gammal kinesisk erfarenhet och moderna vetenskapliga rön tillsammans med goda kunskaper inom textilframställning.

Resultatet är ett tyg av polyester/polypropylen med insmält keramikpulver. Keramiken reflekterar kroppsvärme i form av infraröd strålning.

Back on Track-effekten:

• Smärtlindring

• Lindrar inflammation

• Minskar muskelspänning

• Ökad blodcirkulation

• Läkning påskyndas

Funktion:

• Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder

• Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning

• Förebygger skador i muskler och leder

 

Ett aktivt hundliv med en keramisk textil som lindrar och värmer. Greyhoundtäcket är speciellt anpassat efter greyhoundens storlek och kroppsform. Liksom det vanliga hundtäcket har de en tygdel som går mellan frambenen och knäpps över ryggen. Täcket går ner över bakdelen av kroppen mot bakknäna. På så sätt skyddas även bakersta partiet av kroppen. 

_______________________________

Una Modig är hundfysioterpeut och har provat Back on Tracks hundtäcken på lite olika raser och av olika anledningar. Hon säger:   - Självklart är inte täckena ett universalmedel, men de är ett jättebra hjälpmedel vid rehabilitering. Men framför allt kan de förebygga stela, onda eller skadade muskler, speciellt hosarbetandehundar. - Jag provade täcket på en kapplöpningsgreyhound, som fick bära täcket några timmar om dagen samt före och efter arbetet. Då kunde han klara mer belastning vid träning och sänkte därmed även sina tider på tävlingsbanan. - En schäferhane som har problem med spondylos i ryggen fick klar lindring när han bar täcket 10-12 timmar per dygn. Efter ett tag kunde användningstiden minskas och nu bär han det bara lite då och då för att hålla efter sin ryggmuskulatur. - Jag har också provat det på en blandrashund, som var stel och byggde musklerna fel över rygg och kors. Hon hade använt olika antiinflammatoriska preparat, men blev av det bara bättre periodvis. Matte ville inte att hon skulle behöva medicineras hela tiden utan letade efter alternativ. Hunden fick då börja använda ett Back on Track-täcke, som hon först använde ett par timmar om dagen och efter en vecka sov hon i det. Efter fyra veckor kunde man se en klar förbättring i hundens hälsa. - Även många i min omgivning använder Back on Track-täcket på sina hundar. De använder täcket som uppvärmning inför arbete och tycker då att de klarar större påfrestningar. De återhämtar sig också fortare efter en tävlingsdag.

'''''
Produktdetaljer
32150001-main
Reviews