• −5%

NAF Slimline (Pellets 3,3 kg)

Är din häst överviktig?

Pellets lätt att utfodra

Lämpligt för Hästar och ponnyer som är: överviktiga med fettdepåer som har “fettnacke” benägen att få fång.

Utfodras varje dag som en lågkaloridiet för hälsosam viktnedgång

Metabolisk stöd till häst i smakfull pelletsform som är lätt att utfodra

Utfodras för att främja ett hälsosam hälsotillstånd och ge stöd till insulinets verkan och normala blodsocker nivåer hos hästar & ponnyer som... Läs mera nedan

Karens SWE: 96h  

NAF2343
Naf
745,00 kr
707,75 kr Spara 5%
Inkl. moms
Antal
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

NAF Slimline storlek 3,3 kg

Är din häst överviktig?

Pellets lätt att utfodra

Lämpligt för Hästar och ponnyer som är: överviktiga med fettdepåer som har “fettnacke” benägen att få fång.

Utfodras varje dag som en lågkaloridiet för hälsosam viktnedgång Metabolisk stöd till häst i smakfull pelletsform som är lätt att utfodra

Utfodras för att främja ett hälsosam hälsotillstånd och ge stöd till insulinets verkan och normala blodsocker nivåer hos hästar & ponnyer som är benägna att gå upp i vikt.

Bobby Hayler and Monty

Trots noggran balanserad lågkalori och högfiberdiet och hög träningsgrad fortsatte Diamond Jubilee (Monty) att gå upp i vikt. Då hittade de NAFs nya Slimeline. Vi var naturligtvis skeptiska till om produkten skulle hjälpa men det har blivit en förvånansvärd skillnad. Jag har nu en mer slimmad häst som känn och ser helt fantastisk ut. Hans förbättrade fysik hjälper också honom att bättre kunna hantera de psykiska kraven som ställs av dressyr på hög nivå. Jag trodde verkligen inte att ett fodertillskott kunde göra så stor skillnad. Stort tack NAF! 

 

Dosering: 

Hästar & Ponnyer g/dag Mått/dag
600 kg + 165 3
400-600 kg 110 2
Upp till 400 kg 55 1

 

'

Sammansättning

Gräsmjöl Sjögräsmjöl Solrosfrö Torkad morot Nypon Magnesiumoxid Gurkmeja Mynta Björnbärsblad Rapsolja Blåbär.

Analytiska beståndsdelar

Råprotein 9 9 % Råoljor och fetter 4 6 % Råaska 15 0 % Växttråd 33 9 % Natrium 12.590 mg/kg

Sammansättning
Gräsmjöl (lucerne), Sjögräsmjöl, Solrosfrö, Torkad morot, Magnesiumoxid, Gurkmeja, Torkade alger (spirulina), Nypon, Mynta, Björnbärsblad, Rapsolja, Blåbär.
Analytical Constituents
Råprotein 12,4 %
Råoljor och fetter 6,0 %
Råaska 13,9 %
Växttråd 15,1 %
Natrium 0,72 %

 

Slim är ett naturligt metaboliskt viktreducerande stöd till hästar som lätt bildar fettdepåer. Ger stöd till insulinets verkan och normala blodsocker nivåer hos hästar & ponnyer som är benägna att gå upp i vikt trots strikt foderdiet och regelbunden träning
Hästar & Ponnyer g/dag Mått/dag
600kg+ 165 3
400-600kg 110 2
Upp till 400 kg 55 1

Precis som vi i västvärlden ser en fetmaepidemi bland människor och deras husdjur, så är övervikt och fetma en av de största utmaningarna även för våra hästars välmående. Bra rutiner kring mat och motion är avgörande för en god viktkontroll och för att undvika potentiella långsiktiga hälsoproblem. Men hur hjälper vi de hästar som verkar leva på luft?

Ta bort eventuellt kraftfoder och ge enbart grovfoder. Balansera med hjälp av lämplig produkt, tex NAF Slim. Glöm inte saltsten/salt.

Bibehåll om möjligt träningsmängden oavsett säsong. Alla hästar mår bra av regelbunden motion, men detta är extra viktigt för lättfödda hästar. Försök att även anpassa hagens design så att den uppmuntrar till rörelse.

Ta av täcket på lättfödda hästar. Att täcka av hjälper dem att behålla en hälsosam vikt och var inte orolig, hästar har en mycket lägre termoneutral zon (TNZ) än vad vi har. De kommer att uppskatta det!

Följ vikten veckovis med hjälp av ett vikt-/måttband - eller improvisera med ett snöre med en knut som markering på.

Att blötlägga eller inte blötlägga, det är frågan.

Under många år har hästägare vattnat eller blötlagt hö till sina lättfödda hästar. Vi bör eftersträva att ge dessa hästar och ponnyer hö med ett innehåll av lättlösliga kolhydrater, WSC, under 10%. Vi rekommenderar att analysera höet, egenproducerat eller inköpt, för att veta exakt vad du ger din häst eller ponny.

Blötläggning av höet ger möjlighet att påverka en del av näringsinnehållet i det om man är osäker på andelen WSC eller om det inte är möjligt att analysera höet. Tidigare har man alltid trott att blötläggning under 6 timmar eller mer är mest fördelaktigt för att minska mängden lättlösliga kolhydrater(socker) i höet till hästar som behöver en diet med låg andel socker och stärkelse.

Att blötlägga längre än så är inte nödvändigtvis bättre utan kan resultera i förlust av viktiga näringsämnen, mindre smaklighet och sämre kvalitet. Forskning visar nu att blötläggning i 60 minuter före intag effektivt reducerar innehållet av WSC med 30-40% utan att laka ur betydliga mängder av andra näringsämnen så som fosfor, magnesium och kalium. Blötläggning under mer än en timme tar bort mer WSC, men också mer av de andra näringsämnen vi ger hö för att tillföra.

Allt hö som blötläggs kommer dock att börja brytas ner när det blir blött. Se till att du:

  • Väljer behållare med eftertanke. Välj inte något som tidigare har innehållit kemikalier eller liknande. En ny soptunna eller fodertunna kan vara ett bra val.
  • Endast använder nytt friskt vatten.
  • Rengör behållaren efter varje blötläggning för att motverka ansamling av rester och eventuella bakterier.

Kate Hore RNutr(Animal). Snr Nutritionist at NAF

 

När vädret värmer upp jorden och massor med vårskurar vattnar den, kommer en oundviklig explosion av nya späda grässtrån som spricker genom marken för att bilda de frodiga, härligt gröna marker som är så typiska för denna tiden på året. Men hur påverkar detta våra hästars diet och vad kan vi göra för att hantera det?

På grund av den ovanligt våta våren innehåller det nuvarande gräset relativt mycket lättlösliga kolhydrater (WSC - Water Soluable Carbohydrates), vilket ger mycket energi. Även proteininnehållet är högt. Denna naturliga boost har perfekt timing för vissa grupper, som digivande avelsston eller hårt arbetande sporthästar. Men för andra utgör det istället en stor risk för problem. Våra inhemska raser är anpassade för att överleva i tuffa klimat där de naturligt tappade lite under vintern, vilket betydde att vårgräset var perfekt för återhämtning. Men med vår moderna djurhållning, där samma hull och kondition bibehålls året runt, kan vårgräset istället medföra oönskad viktuppgång hos framförallt lättfödda hästar. Den viktökningen för med sig många hälsorisker och det är därför mycket viktigt att regelbundet kontrollera riskindivider för att motverka problem.

Utevistelse

Det kan vara nödvändigt att begränsa hästens eller ponnyns tillgång till bete, men var försiktig. Forskning visar att framförallt ponnyer har en otrolig förmåga att öka både bitfrekvens och intag när betestiden begränsas. De kan äta lika mycket på några få timmar som de skulle gjort under en hel dag i hagen. Så försök att begränsa intaget istället för att begränsa betestiden. Undvik att endast stängsla av ett litet hörn av en hage då detta minskar möjligheten till rörelse och den naturliga motionen är essentiell för hälsan. För de som accepterar en gräsreducerare kan detta vara en stor hjälp, men dessa bör inte sitta på hela tiden. Alternativt kan man använda lösningar som "Paddock Paradise", även kallat spårsystem, där ett spår anläggs utanför/innanför den vanliga hagen med viktiga delar som vatten, salt och vindskydd placerade på olika platser längs spåret som på så sätt uppmuntrar till rörelse. Man kan även prova att placera ut små hinder, som små trästockar eller kuperade/tuffare områden som utmanar hästen när den går runt. Om "Paddock Paradise" inte passar dina marker finns det andra varianter eller andra åtgärder att prova. Tex om du begränsar utevistelsen så testa att släppa ut på natten istället för på dagen, då studier visat att hästar tenderar att beta färre timmar nattetid.

 

Motion

Oavsett hur bra rutinerna är för utevistelsen så är även ett anpassat träningsupplägg ett måste för hästar som verkar leva på luft. Om du har dåligt med tid kan det vara en idé att skaffa en fodervärd till hjälp med motion, eller prova korta longeringspass som ett sätt att snabbt få in lite extra motion. Att ta med en häst som handhäst när man rider är ett annat effektivt sätt att motionera alla hästar på relativt kort tid - naturligtvis med utgångspunkt i att båda hästarna är tränade för och vana vid att gå tillsammans!

Utfodring

Säkerställ att den övergripande dieten är naturligt rik på fiber med en låg andel stärkelse. Att använda koncentrerade stärkelserika fodermedel ökar bara nivån av potentiellt skadliga kolhydrater och är relaterat till en rad olika hälsoproblem, från mer allvarliga till enkla oönskade beteenden. Det är därför bäst att undvika spannmål och istället ge grovfoder och foder med ett naturligt högt innehåll av fiber. För att ge hästen förutsättningen att bibehålla jämt intag av fibrer, är tipset att blötlägga hästens grovfoder. Blötläggningen minskar nivåerna för de vattenlösliga kolhydraterna som finns i grovfodret vilket gör att du då kan ge rätt mängd grovfoder men med en minskad mängd av kolhydrater (socker). Se vidare råd utfodring utfodring av grovfoder här.

Fodertillskott

En högfiberdiet kan vara bristfällig avseende mikronäringsämnen, särskilt i områden med låga nivåer av mineraler i marken och därmed också i betet/grovfodret. Även konservering eller blötläggning av grovfoder minskar den ursprungliga halten av vitaminer och mineraler. NAF Slim pellets använder naturliga växtkällor för att tillgodose behovet av viktiga mikronäringsämnen för allmän hälsa och vitalitet, utan att innehålla spannmål. Slim kommer som smakliga små pellets och kan ges kombinerat med fiberrikt fodermedel eller för sig själv direkt ur krubban.

NAF Laminaze är en unik formula, perfekt för hästen eller ponnyn som riskerar negativa effekter av vårens gräs, då det koncentrerade metabola stödet säkerställer att magtarmhälsan bibehålls under hela säsongen.

Laminaze tillför naturlig prebiotika som tillsammans med levande jästkultur (Saccharomyces cerevisiae) främjar balans i grovtarmens mikrobiom (jäst, bakterier, svampar och protozoer), vilket är mycket viktigt för en hälsosam mage och tarm. ätbar lera arbetar tillsammans med aktivt kol för att absorbera överskott på ett naturligt sätt, och högkoncentrerade antioxidanter oskadliggör och rensar ut toxiner från systemet för att bibehålla hälsa. MSM tillför biotillgängligt svavel för att främja en intakt struktur i hoven, framförallt i de svavelrika lamellerna. Medan zink ger hoven styrka från insidan och ut. Slutligen ingår magnesium som stöd för normal insulinreglering och glukosomsättning för de lättfödda hästarna. Detta unika komplex av ingredienser främjar en hälsosam metabolism som en del av den övergripande hanteringen under våren och hela betesperioden.

Ge NAF Five Star Laminaze dagligen som en del av hästens hälsosamma livsstil.

 

Produktdetaljer
NAF2343
Reviews