• -19,00 kr

Loppfrö Psyllium - mage/tarm

Normaliserar tarmflora & tarmslemhinna.

100% psylliumfrö.

Balanserar tarmhälsa med 100% psylliumfrö - Naturligt och effektivt

15-33033
T&A
456,00 kr
437,00 kr Spara 19,00 kr
Inkl. moms
Storlek: Paketpris 3x1 kg
Skickas omgående Skickas omgående
Skickas omgående Skickas omgående
Antal
Skickas omgående

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Loppfrö - En effektiv lösning för en balanserad tarmflora och frisk tarmslemhinna.

Med 100% psylliumfrö erbjuder vi en naturlig och kraftfull produkt som hjälper till att normalisera tarmfloran och tarmslemhinnan.

Psylliumfrön är skördade från välrenommerade växter och varje planta kan producera upp till 15 000 små frön. Dessa frön har ett unikt gel-liknande skal som är rikt på vattenlösliga fibrer. I magen fungerar dessa fibrer som bulkmedel och har milda avföringsegenskaper.

Vårt loppfrö är speciellt utformat för att främja mjukare avföring, vilket kan vara till nytta under dräktighet, vid ändtarmsbesvär eller efter ändtarmsoperation.

Men det stannar inte där! Loppfröet har även förmågan att förebygga sandkolik hos hästar genom att agera som en stabilisator. Det är också användbart vid andra magbesvär som diarré och vätskerik avföring samt för att förebygga förstoppning hos hästar med tendens till detta.

Med loppfrö kan du vara trygg i att främja en balanserad tarmhälsa hos din häst. Använd det som en förebyggande åtgärd för att minska risken för sand- och jordintag samt för att förhindra frekventa kolikanfall.

Ge din häst det bästa för dess tarmhälsa med vårt loppfrö. Beställ idag och upplev skillnaden det kan göra för din hästs välbefinnande.

För mjukare avföring: vid dräktighet & ändtarmsbesvär sår i ändtarmen efter ändtarmsoperation

Normaliserar tarmflora & tarmslemhinna

Förebygger sandkolik
Loppfrö används vid behandling och förebyggande av sandkolik hos häst och som stabilisator när hästens mage är orolig av andra anledningar t.e.x diarré och vätskerinn vid avföring samt om hästen har tendens att få förstoppning.

Loppfrö är lämpligt att använda i förebyggande syfte när man misstänker att hästen får i sig sand och jord och/eller när hästen ofta har kolikanfall.

"'

.

'

HÄST

Förebygger sandkolik
Loppfrö används vid behandling och förebyggande av sandkolik hos häst och som stabilisator när hästens mage är orolig av andra anledningar t.e.x diarré och vätskerinn vid avföring samt om hästen har tendens att få förstoppning.

Loppfrö är lämpligt att använda i förebyggande syfte när man misstänker att hästen får i sig sand och jord och/eller när hästen ofta har kolikanfall.

Obs! Har hästen återkommande besvär : Försök utreda anledningen till att hästens mage inte fungerar normalt och ta kontakt med veterinär. Loppfrö är ett överlägset medel för att hjälpa häster med sand- och jordpartiklar i magen.

När hästen bökar efter mat i hagen får den i sig sand. Fröna omges av ett skikt som blir klibbigt och geléaktigt vid blötläggning. Sandkornen klibbar vid fröna och lyfts ut med avföringen..

OBS! Olja får inte ges i samband med loppfrö. Olja hindrar loppfröets klibblingsförmåga!

Linfrö har INTE tillräcklig klibbningsförmåga för att föra ut sand med träcket.

ANVÄNDNING: Loppfrö behöver ej blötläggas! Det utfodras lämpligen tillsammans med kraftfodret men äts bäst om hela blandningen är lite fuktig. OBS! Blanda i fröet strax före utfodringen för att inte riskera att hela blandningen blir stel.

Dosering vid akut kolik: Så mycket det går att få i hästen.

Dosering vid profylax: Stor häst: 2 dl 1-2 ggr dagligen Ponny: 1 dl 1-2 ggr dagligen . 1 dl väger 70 gr. 1 kg loppfrö räcker till ca 1 veckas behandling vid en dos på 1 dl 2 ggr dagligen. Vid en dos på 2 dl 2 ggr dagligen räcker 1 kg till 3 dagar.

'

100% psylliumfrö.

Växtdel: Frö fröskal

'

Rensar ut slagg och gifter Fröskalen från psyllium är mycket rika på fibrer.

Dessa fibrer masserar tarmväggen skrapar tarmväggen ren från avlagringar (plack) stimulerar tarmens rörlighet och för effektivt ut avföringen.

Placken innehåller gammal intorkad avföring och osmält foder som förhindrar tarmväggens näringsupptag.
Plackresterna transformeras till onyttliga slaggprodukter gifter som läcker ut i blodomlopp och lymfsystem.
Detta kan i sin tur förorsaka näringsbrist och sjukdomar. Psylliumfiber binder vätska i mage och tarm vilket ger tarminnehållet en mer anpassad konsistens för bättre matsmältning. Den avger också en geléartad substans som smörjer och skyddar tarmväggen från att nytt plack samlas där.

Då hela psylliumfrön inte kan tas upp av kroppen kan de klassificeras som kalorifria och då psylliumfrön sväller i kontakt med vätska upp till ca 10 ggr sin storlek bidrar de till en stark mättnadskänsla under lång tid trots sitt obefintliga kaloriinnehåll.

'

Produktdetaljer
15-33033

Särskilda referenser

  • 15-3301
Reviews