BRÄNNÄSSLA 250G EKO, HOLISTIC

Nässla tillhör de mest näringsrika växter som finns. Nässla innehåller mycket mineraler vitaminer antioxidanter flavonoider klorofyll essentiella aminosyror proteiner serotonin acetylkolin etc. Nässla är särskilt rik på järn och klorofyll vilket gör den till ett utmärkt medel för att stimulera blodbildning. Den är basisk och hjälper kroppen vid överskott på syra.

Nässla har i alla tider använts som ett universalmedel eftersom den är så näringsrik. Den används även som nässelv... Läs mera nedan

61556
Holistic
139,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 2-3 dagar
Kvantitet
Skickas omgående

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Nässla tillhör de mest näringsrika växter som finns. Nässla innehåller mycket mineraler vitaminer antioxidanter flavonoider klorofyll essentiella aminosyror proteiner serotonin acetylkolin etc. Nässla är särskilt rik på järn och klorofyll vilket gör den till ett utmärkt medel för att stimulera blodbildning. Den är basisk och hjälper kroppen vid överskott på syra.

Nässla har i alla tider använts som ett universalmedel eftersom den är så näringsrik. Den används även som nässelvatten för gödning av växter.

Holistic Nässla är ett ekologiskt pulver torkat vid max 40 grader för att bevara näringsämnena maximalt. Nässlorna är plockade i Polen förpackade och bearbetade i Sverige.

Den brännande egenskapen försvinner vid torkning och kvar finns en skön smak av skog. Blanda i vatten gröt eller i smodisar. Du kan även mixa det med mjöl när du bakar bröd eller blanda ner det i soppor.

Nässlorna är plockade i Polen men förpackade och bearbetade i Sverige

''

Innehåll

250 g.

Ingredienser

  • Nässelpulver (Urtica dioica) ekologisk

Näringsvärde per 100 g

Energi 938 kJ / 221 kcal
Fett 1 4 g
Kolhydrat 43 9 g
Protein 8 2 g

Dosering vuxna

1-2 tsk per dag.

''

Nässlan är det mest kompletta och snabbverkande vitamin mineral klorofyll antioxidantmedlet som finns!

Den är vår mineralrikaste grönsak och ersätter alla vitamin- och mineraltillskott!

Torkat nässelpulver är allra mest effektivt men även nässelte har goda effekter och är oerhört blodrenande. När man börjar med nässelpulver kan man få en irritation via huden och tarmen men de problemen är övergående.

För hår och hud

Nässlor är bra för håret och motverkar håravfall hos män. Nässelvatten i håret ökar blodcirkulationen samt minskar fettavsöndringen samt ger glans till håret och gör det mer fylligt. ​ Nässla ger positiva effekter vid eksem kroniska hudutslag knottror flammighet bristningar och som kur mot hemorrojder.

Nässlans näringsämnen

Acetylkolin som lugnar ner hjärtrytmen stimulerar frisättande av noradrenalin i blodet produktionen av saliv slemämnen saltsyra matsmältningsenzymer svettkörtlar spänning och sammandragningar i skelettmuskulaturen samt tarmarna och urinblåsan slappnar av ögats lins och drar samman iris och pupill.

Histamin som är ett hormon som vidgar kärlen och verkar sammandragande på den glatta muskulaturen i mage tarm bronker vener och artärer. Involverad i illamående kräkningar blodtryck och hudreaktioner.

Serotinin som förbättrar sömnen och läker vävnader deltar i bearbetningen av sinnesförnimmelser i centrala nervsystemet stimulerar korttidsminnet.

Myrsyra som tillsammans med nässelgiftet bidrar det till ökad genomblödning.

Smörsyra som hjälper cellerna på tarmens insida att hålla sig friska och reducerar risken att cancerframkallande ämnen skadar tarmen.

Klorofyll som tillsammans med järn stimulerar blodbildningen.

Xantofyll som är ett karotinämne som stöder läkning av sår.

Karotin som är ett förstadium till vitamin A vilket behövs för kroppens tillväxt och att hålla slemhinnorna friska. Motverkar nattblindhet och dålig syn.

C-vitamin som underlättar upptaget av järn och är nödvändigt för bindväven. Förhindrar skadeverkningar av fria syreradikaler reducerar effekterna av många allergiframkallande substanser hjälper till att behandla och undvika vanliga förkylningar bidrar till att sänka kolesterolhalten i blodet och stärker immunförsvaret.

Garvämnen ex garvsyra som är ett av de starkast sammandragande ämnen som kan fås ur växtriket och är också inflammationshämmande antiseptiskt och dödar virus.

Slemämnen som är sammansatta kolhydrater som bildar ett slags gelé då de kommer i kontakt med vatten och kan användas vid infektioner och inflammationer.

Magnesium som ingår i enzymer som styr produktionen och förbrukningen av energi och är en förutsättning för normal funktion av lever bukspottskörtel nervsystem och muskler. Det aktiverar enzymer som löser upp blodproppar och fibromer stimulerar immunförsvaret det hormonella systemet och matsmältningen. Det gör nerv- och muskelcellerna mindre benägna att irriteras.

Kalium som aktiverar ett stort antal enzymer och är viktigt för nervernas förmåga att reagera på stimuli och leda impulser. Det reglerar hjärtrytmen och har inflytande på hormonbalansen samt medverkar vid omsättningen av fetter kolhydrater och proteiner. Det är nödvändigt för njurarnas funktion och för att upprätthålla syra-balansen.

Kisel som har en främjande inverkning på tillväxt och utveckling stärker bindväv muskler ben tänder hår naglar hud och slemhinnor. Tillsammans med koppar upprätthåller kisel bindvävens elasticitet. Finska undersökningar har påvisat ett samband mellan frekvensen av hjärtinfarkter och en låg kiselhalt i dricksvattnet.

Svavel som är ett grundämne som ibland förekommer fritt i naturen och är ett livsviktigt grundämne och ingår som spårämne i fett kroppsvätskor och skelett. Svavel är oumbärligt vid tillverkning av broskvävnad

'
Produktdetaljer
61556