Aromaterapi massage

Aromaterapi

är en terapiform, där eteriska oljor används för att förstärka vårt immunförsvar och vår livskraft.

Oljorna balansera, harmoniserar och främjar den allmänna känslan av välbefinnande för båda kropp, psyke och själ.

Aromaterpi förenar det fysiologiska, psykologiska och det andliga. Enligt Aromaterapin behöver vi människor livskraft och när vi inte får livskraft under lång tid kan det leda till sjukdom.

Oljorna kan nå kroppen på olika sätt, genom doft, inandning, massage och bad.

I Aromaterapi används terapeutiska oljor. Det är oljor som utvinns ur växter såsom blommor, frön, citrusfrukter, rötter och bark och kallas för eteriska oljor.

Inom Aromaterapin ser man dessa oljor som en levande typ av energi.

Att allt levande har en livskraft. Och de eteriska oljorna är växtenergi.

De mest populära oljorna är; (lavendel, rosmarin, eukalyptus, kamille, merian,jasmin, pebermynte, citron, ylangylang, geranium)

Vi användar oljar från dōTERRA de är 100 procent ren terapeutiska oljor, de är ok att använda direkt på huden.

Aromaterapi massage
Aromaterapi
Aromaterapi

Hur går en behandling med aromaterapi till?

Aromaterapeuten inleder, med en konversation.

Vid intervjun avslöjar terapueten, klientens hälsotillstånd livsstil, t.ex. diet, stressnivå om klienten tar några mediciner och syftet med behandlingen.

Baserat på konversationen väljer terapueten en eller flera oljor för behandling av klientens fysiska eller psykiska symtom.

Vid aromamassage så ger man en touch massage med dessa eteriska oljor.

Förutom oljornas effekt får du också en positiv effekt av massagen. Vid massage frigörs hormoner som gör att vi mår bra, såsom oxytocin. (Oxytocin är ett peptidhormon och troligen en signalsubstans som huvudsakligen utsöndras från hypofysens baklob.

Oxytocinet verkar på cellerna i den glatta muskulaturen; det binds vid cellytan av oxytocinreceptorer som finns i livmodern, bröstkörtlar och i hjärnan.)

De eteriska oljorna går ner i kroppen genom vår hud. Det finns olika sorters eteriska oljor beroende på vad du vill uppnå. Vissa kan verka avslappnande, vissa uppiggande och andra sensuella.

Vanliga frågor

Aromaterapin har ett så kallat holistiskt synsätt, dvs man ser till hela människan- kropp, själ och ande, och inte bara ett symptom.
När kropp och själ förenas ges kroppen förutsättningar att läka sig själv.
De eteriska oljorna har kraften att hjälpa oss med detta. Naturens och kroppens intelligens i samverkan!

Beroende på vilka eteriska oljor du väljer att använda kan aromaterapi förändra ditt humör, ge dig energi eller slappna av och hjälpa dig att sova eller bara bidra till ett naturligare, hälsosammare och miljövänligare liv samtidigt som det får dig och ditt hem att dofta gott.