Moms visas:

MANUKA

Varför Manukahonung?

Manukahonung är den enda honungen som innehåller methylglyoxal (MGO) Manukahonung med högre halter av MGO har antibakteriella, antiinflammatoriska och antivirala egenskaper.

Manukahonung bryter ner bakteriernas s.k. biofilm vilket antibiotik har svårare att klara av Manukahonung har ett lågt pH-värde, vilket skapar en sur miljö där bakterierinte trivs och "vänder vid dörren" Manukahonung är ett naturligt sötningsmedel i mat och dryck 1 Carter, D. A., Blair, S. E., Cokcetin, N. N., Bouzo, D., Brooks, P., Schothauer, R., & Harry, E. J. (2016). Therapeutic Manuka Honey: No Longer So Alternative. Frontiers in microbiology, 7, 569. https://doi.org/10.3389/fmicb.2016.00569

 

Vad gör Manukahonung så unik?

Manukahonung är en speciell honung som endast produceras i Nya Zeeland. Den är världskänd för sina antimikrobiella egenskaper. I princip skapas all honung på samma sätt. Variationerna beror på vilken blomma bina hämtar nektarn från. Manukahonungen är unik i det att bina hämtar den från blommorna på Manukaväxten – som i princip bara växer på norra delen av Nya Zeeland. Blommornas nektar innehåller vissa speciella ämnen vilket ger Manukahonungen dess egenskaper.

Förebyggande egenskaper

Att förebygga istället för att laga är ett förhållningssätt till hälsa som länge tillskrivits andra världar än vår. I vår, den västra världen, har vi istället fått lära oss att medicin är något man tar när man är sjuk.

Lite förenklat; vi kör på tills vi går sönder och sedan går vi till doktorn för att bli ”lagade” med medicin.

I andra delar av världen råder ett delvis annat förhållningssätt. Istället för att laga det som är trasigt underhåller man kontinuerligt för att undvika att gå sönder.

Till exempel är det vanligt att äta manukanhonung varje dag för att på så sätt förebygga till exempel förkylningar och halsont. En inställning väl värd att fundera kring.

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: