Fiberplex Sensitive 2,4 kg

FiberPlex är baserat på ett brett fiberkomplex och lecitin (en phospholipid) som tillsammans är aktivt i en stor del av matsmältningsapparaten. Lecitinet (utvunnet ur GMO fri soja) har förmågan förstärka magslemhinnans skyddande verkan.

601283
Eclipse Biofarmab
589,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
HemMage & tarmHästTillskott
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Samma produkt som Fiber Plex men utan jäst! Vilket gör att man kan ge Sensitive till hästar som är känsliga mot jäst. Magsår och obalans i tarmfloran är ett vanligt förekommande hos presterande hästar. Symptomen är många gånger svåra att upptäcka men en gemensam nämnare anses vara nedsatt prestation!

Information:

• Hög vattenhållande förmåga 

• Bredspektrigt - Ger positiv inverkan på en stor del av matsmältningsapparaten.

• Innehåller metaboliska kostfibrer (prebiotiska) för bättre mineralabsorption.*

• Framställd av förstklassiga råvaror.

• Berikad med viktiga B- vitaminer.

• Bidrar till en hälsosam tarmflora.

• Registrerat hos Jordbruksverket som dietiskt fodertillskott för att motverka kroniska matsmältingsstörningar hos häst.
 

Produktbeskrivning Dietiskt fodertillskott till häst, baserat på fibrer, avdödad jäst, lecitin, metionin och vitaminer.

FiberPlex är baserat på ett brett fiberkomplex och lecitin (en phospholipid) som tillsammans är aktivt i en stor del av matsmältningsapparaten. Lecitinet (utvunnet ur GMO fri soja) har förmågan förstärka magslemhinnans skyddande verkan.

FiberPlex innehåller ett fiberkoncentrat (PV70), utvunnet av cellväggarna från svensk potatis, som vid försök visat sig ge en ökad enzymaktivitet. Detta bidrar till att proteinet i fodret omsätts effektivt bl a genom att den essentiella aminosyran lysin frigörs.

PV70 verkar huvudsakligen i bukspottkörtel och tunntarm. För att producera 1 kg FiberPlex åtgår över 50 kg potatis! FiberPlex innehåller en avdödad jästkultur som ger näring åt mikroorganismerna i blind- och grovtarm. En frisk mikroflora gör att hästen tar upp mer näring från fodret. Inulin och Oligofructos samverkar med jästkulturen på tarmfloran.

FiberPlex är berikad med viktiga B-vitaminer och aminosyran metionin. FiberPlex ger en fördröjd maxhalt av både insulin och glukos i blodet. I praktiken ger detta lugnare hästar med större välbefinnande som följd, vilket är viktigt för hästar med stressrelaterade problem i matsmältningsapparaten. 

Dosering

Häst upp till 500 kg: 1,5 dl pulver blandas väl med 3,5 dl vatten. Ges 2 ggr/dag i 1-6 månader.

Häst över 500 kg: 2 dl pulver blandas väl med 4,5 dl vatten. Ges 2 ggr/dag i 1-6 månader.

C-ponny och mindre: 1 dl pulver blandas väl med 2,5 dl vatten. Ges 2 ggr/dag i 1-6 månader. Blandas i omedelbar anslutning till utfodringstillfället. Fördela blandningen i kraftfodergivan. Olämpligt att blandas med pelleterat foder. 1 dosmått = 1 dl = ca 30 g. Det rekommenderas att veterinär konsulteras före användning eller när utfodringsperioden förlängs. Sammansättning: Fibrer av potatisens cellväggar, avdödad jäst, lecitin, inulin/oligofructose, vitaminoch aminosyrapremix. Fodertillsatser/kg: Metionin 12,4 g, vit. B1 1200 mg, vit. B6 400 mg, folsyra 100 mg. vit B12 34 mg.

'''''

Produktdetaljer
601283
Reviews