• −5%
NAF GastriVet Pellets - Effektivt stöd för hästens maghälsa och matsmältning

NAF GastriVet Pellets

GastriVet ger ett avancerat stöd för magsäcken genom att balansera pH och miljö stödja den naturliga anti-inflammatoriska processen samt främja en intakt magslemhinna och hälsosam syrabelastning.

Det pelleterade tillskottet tillför även en kombination av levande jästkultur prebiotika och postbiotika till stöd för tarmfloran tarmväggen och en effektiv matsmältning. När rekommenderas GastriVet? Som extra stöd parallellt med eller efter veterinärmedicinsk behandling av stressrelaterade magbes... Läs mera nedan

Karens SWE: 96  

NAF1952
Naf
1 299,00 kr
1 234,05 kr Spara 5%
Inkl. moms
Storlek: 2 kg
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar
Antal
Skickas från vårt webblager inom 2-3 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

GastriVet ger ett avancerat stöd för magsäcken genom att balansera pH och miljö stödja den naturliga anti-inflammatoriska processen samt främja en intakt magslemhinna och hälsosam syrabelastning.

Det pelleterade tillskottet tillför även en kombination av levande jästkultur prebiotika och postbiotika till stöd för tarmfloran tarmväggen och en effektiv matsmältning.

När rekommenderas GastriVet?

 • Som extra stöd parallellt med eller efter veterinärmedicinsk behandling av stressrelaterade magbesvär.
 • Till hårt tränande/tävlande hästar som byter miljöer ofta och reser mycket
 • Vid stressrelaterade magbesvär och samtidig viktnedgång
 • För hästar som ligger i riskzonen för att utveckla mer avancerade magtarmbesvär.

Utfodra GastriVet för att ge mildra och upprätthålla ett hälsosam magtarmmiljö.
Hästar & Ponnyer g/dag Mått/dag
Vecka 1 268 4
Vecka 2-3 201 2
Underhållsdosering 67 1
Bockhornsklöver, Psyllium-frön (groblad), Dikalciumfosfat, Veteprotein, Löv från läkemalva, Rapsolja, Gräsmjöl (lucerne), Magnesiumoxid, Bryggerijäst, Lakritsrot, Natriumklorid, Mynta, Torkad morot, Extrakt av Saccaromyces cerevisiae, Oligofruktos (torkad), Omija-bär, Nypon, Frön från Mariatistel, Gurkmeja, Maskrosblad, Torkad morot, Torkad Chlorella (grönalg), Ingefära, Ginkoblad, Rosmarin
Additives (per kg)
Spårämnen
Zinksulfatmonohydrat 3b605 (2,740 mg) 959 mg Zink
Vitaminer
Vitamin E 3a700   354 I.E.
Smältbarhetsförbättrande medel
Saccharomyces cerevisiae      
NCYC Sc47 4b1702   6.3x1010 cfu
Emulgeringsmedel
Lecitin E322   32.900 mg
Bindemedel
Bentonitlera 1m558i   315.000 mg
Analytical Constituents
Råprotein 14,1%
Råoljor och fetter 6,1%
Råaska 40,4%
Växttråd 6,9%
Syrafast aska 22,3%
Natrium 8,0%
Kalcium 18.100 mg/kg
Fosfor 14.165 mg/kg

Att analysera hästens träck kan vara en viktig och värdefull del av att övervaka hästens hälsa och välbefinnande. Mag- och tarmhälsan hos hästar är nära kopplad till deras övergripande hälsostatus, och det uppskattas att över 70% av immunförsvaret är lokaliserat i magen. Genom att noggrant observera och bedöma träcken kan man få insikt i hästens matsmältningsfunktion samt identifiera eventuella tecken på obalans eller kommande problem.

Träckanalysen kan ge information om hur väl hästen absorberar näringsämnen, om det finns inflammation, parasitinfektioner eller andra hälsoproblem som påverkar mag- och tarmkanalen. Genom att vara uppmärksam på förändringar i träckens utseende, konsistens, färg och lukt kan man få tidiga indikationer på eventuella problem och vidta åtgärder i tid.

 

Det är viktigt att komma ihåg att träckanalysen inte ersätter veterinärbesök eller professionell rådgivning, men det kan vara en användbar kompletterande metod för att övervaka hästens hälsotillstånd och tidigt upptäcka eventuella avvikelser. Vid misstanke om hälsoproblem är det alltid bäst att konsultera en veterinär för att få en korrekt diagnos och behandlingsplan.

Att vara medveten om och regelbundet övervaka hästens träck kan bidra till att främja en god mag- och tarmhälsa samt identifiera eventuella riskfaktorer för framtida problem.

Vid orolig mage hos hästar är det viktigt att vara uppmärksam och vidta lämpliga åtgärder för att återställa balansen i tarmen och främja en god maghälsa. Här är några tips som kan vara till hjälp:

 1. Kontakta veterinär: Om din häst har allvarlig diarré, feber, koliksymptom eller viktnedgång, bör du omedelbart kontakta veterinär. Dessa kan vara tecken på allvarlig sjukdom som kräver professionell bedömning och behandling.

 2. Utvärdera foderstaten: Foderförändringar eller felaktig foderstat kan vara en bidragande faktor till orolig mage. Se över hästens foder och eventuella förändringar som nyligen har gjorts. Arbeta med en hästfoderexpert för att säkerställa att foderstaten är lämplig för hästens behov.

 3. Hantera stress: Stress kan påverka hästens maghälsa. Försök att minska stressfaktorer i hästens miljö och rutiner. Ge hästen tillräckligt med tid för vila och återhämtning, och se till att den har tillgång till en trygg och lugn plats.

 4. Tillskott för maghälsa: Det finns tillskott tillgängliga som kan hjälpa till att återställa balansen i tarmen och främja en hälsosam maghälsa. Tillskott som innehåller prebiotika och probiotika kan vara fördelaktiga för att främja en balanserad tarmflora. Rådgör med en veterinär eller hästfoderexpert för att få rekommendationer om lämpliga tillskott.

 5. Gradvis introduktion av foderförändringar: Om du behöver göra förändringar i hästens foder, gör det gradvis för att ge tarmen tid att anpassa sig. Introducera nya foderkomponenter successivt under en period av några dagar eller veckor.

 6. Tillgång till friskt vatten: Se till att hästen alltid har tillgång till friskt och rent vatten. Vattenintaget är viktigt för att upprätthålla en sund matsmältning.

Kom ihåg att varje häst är unik, och det kan vara värdefullt att rådgöra med en veterinär eller hästfoderexpert för att få individuellt anpassade råd och rekommendationer baserat på din hästs specifika situation och behov.

Produktdetaljer
NAF1952

Särskilda referenser

 • 5032410135220
 • NAF1952
Reviews