• -40,00 kr
  • Paket
MSM Alavis 1kg + Glukosamin 1kg - Gluko Max  ion silver 100% ren

MSM Alavis 1kg + Glukosamin 1kg - Gluko Max ion silver 100% ren

  • Ren glukosaminsulfat, fri från tillsatser.
  • Förbättrar ledfunktion och rörlighet.
  • Stödjer snabb återhämtning och prestation.
  • Innehåller naturligt svavel för cellförnyelse.
  • Förbättrar blodcirkulation och syreupptag.
  • Idealisk för både människor och djur.
  • Ökar uthållighet och träningsvilja.
pkt88
T&A
909,00 kr
869,00 kr Spara 40,00 kr

I stället för 909,00 kr

Inkl. moms

Det här paketet innehåller

Antal
Skickas omgående

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
MSMStorsäljarnaIon SilverDjurPaketpriserDjur
Beskrivning

I en studie publicerad i Clinical Drug Investigations har man sett en förstärkt effekt vid artros när man kombinerar glukosamin med organiskt svavel MSM. Ref:

“Combination therapy showed better efficacy in reducing pain and swelling and in improving the functional ability of joints than the individual agents ” report the researchers in the June issue of Clinical Drug Investigations (vol 24 no6 pp 353-363).


100% Glukosaminsulfat. 100% REN
I jämförelse med andra Glukosamin så är denna 100% ren.
Många andra är utblandat med fruktos vilket man bör ta i beaktande och kika på innehållsförteckningen när man ska göra sitt inköpsval av glukosamin.


MSM står för MetylSulfonylMetan och kan användas av både människor och djur.
Svavel behövs vid läkning av skador och förnyelse av
 

MSM GER DIN HÄST KRAFT OCH RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR ATT KUNNA TRÄNA OCH PRESTERA BÄTTRE!

MSM är ett naturligt svavelbaserat ämne. Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i de protein som bygger upp bl a brosk senor hjärna bindväv muskler skelett päls och hovar.

Organiskt svavel är med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. MSM är ett naturligt förekommande ämne som finns i bla mjölk och gräs men det förstörs vid torkning och upphettning.

Ensilage innehåller t ex nästan inget MSM alls. När hästen får tillskott av MSM så kan kroppen reparera sig själv och den vägen hålla sig friskare. Hästen får dessutom en förbättrad cirkulations- och syreupptagningsförmåga. Det leder i sin tur till att mjölksyratröskeln förskjuts avsevärt. Hästen återhämtar sig snabbare efter träning blir piggare och får oftast bättre aptit.

MSM Är en förkortning för Metyl-Sulfonyl-Metan men kallas också organiskt svavel och är ett kosttillskott som kan användas av alla oavsett ålder kön eller hälsotillstånd. Svavel behövs vid läkning av skador och förnyelse av celler.

MSM-pulver utvinns av den nordamerikanska tallen. Svavel är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. Det är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som byggel upp bla. brosk senor hjärna bindväv muskler och skelett. Genom att dagligen ge MSM i form av ett fodertillskott så ser man till att fylla på kroppens reserver av metyl och organsikt svavel. MSM hjälper till att bygga upp aminosyrorna metionin cystein cystin och taurin. MSM är också en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.


Studie visar att hästar som får Alavis MSM blir uthålligare och mår bättre I en studie utförd av den välkände veterinären Ronald D. Riegel konstaterar man att den grupp av hästar som dagligen fått 20 gram MSM i kosten allihop sänkt sina träningstider på bana med i snitt 2 6 sekunder. Hästarna blir mer träningsbenägna och återhämtar sig snabbare efter träningen. Hästarna höjer sin mjölksyratröskel markant vilket leder till att de får en helt annan uthållighet på banan.

Egenskaper som dessa har lett till att många av de stora stallen inom trav- och galoppsporten fått upp ögonen för ämnet och med gott resultat ger sina hästar MSM som tillskott. 

Gluko/Max är registrerat fodertillskott hos Jordbruksverket. GLUKOSAMIN - finns i ledbrosket som fördelar trycket mot leden vid belast-ning och verkar stötdämpande. Glucosamin och Kondroitinsulfat som bl.a ingår i ledbrosk. Ledbrosket nybildas långsamt i en process där glukosamin används som byggsten. Halten av kropps-eget glukosamin minskar med stigande ålder. Vid hård träning ökar också omsättningen av ledbrosk och det krävs mer glukosamin för nybildningen.

 

 

''

MSM-pulver

Hästar: Första tio dagarna 40 gram per dag (2 rågade mått) sedan 20 gram om dagen (i rågat mått) fortsättningsvis.

Ponny som är mindre ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram(2 mått) under de första tio dagarna sedan 15 gram (1 mått) om dagen i underhållsdos. 

Hundar: Dosen baseras på hundens vikt.

Om hunden väger mindre än 10 kg så rekommenderas en dos om 250-500 mg per dag.

10-20 kg blir en dos om 500-750 mg per dag.

20-30 kg ska ha 750-1250 mg per dag.

30-40 kg ska ha 1250-2000 mg per dag.

50 kg och däröver rekommenderas 2500-3000 mg per dag. 


GLUKOSAMIN

Dosering:

Hästar ca 500 kg: 10 gram/dag (2/3 av medföljande mått)

Ponny ges något mindre dos.

Hundar: ca 25 mg per kg och dag.

"'''

Produktdetaljer
pkt88
Reviews