NAFS MÅL ÄR ATT HÅLLA DIN HÄST I PERFEKT SKICK

För att bibehålla din häst I absolut prefekt skick, kommer NAFs utbud av matsmältningstillskott för häst, visa sig ovärderligt. De behandlar alla aspekter av din hästs tarmar och matsmältningssystem. Oavsett om du strävar efter att hålla din häst i perfekt utställningsskick, vill hjälpa den att gå ner i vikt eller letar efter stöd till en upprörd, känslig tarm, har NAF en mag-produkt som passar.

Hästens matsmältningssystem är mycket känsligt.Hästens matsmältning består i grova drag av magsäck, tunntarm och grovtarm. Stärkelsen från spannmåls bryts primärt ner i magsäcken och tunntarmen, här tas även de flesta mineraler upp. I grovtarmen bryts fibrerna ner (från grovfodret) av mikroorganismer och ombildas till fettsyror, som hästen kan använda till energi och till att hålla hullet.

Fodras hästen med för mycket socker och stärkelse, går det ut över mikroorganismernas miljö i grovtarmen (pH faller), så de inte trivs. Om det sker, upptar hästen inte de näringsämnen, den har behov för.

Det kan medföra, att hästen får diarré, kolik, fång, EMS, dåliga hovar, stripig päls, nedsatt prestationsförmåga och andra följdsjukdomar. Detta kan ändras genom en målinriktad foderstat, som eventuellt understödjs med en av våra produkter, som är utvecklad för ändamålet.