Lugnande till er häst

Många hästägare frågar ofta om man kan utfodra Oestress tillsammans med Magic, för ston som uppvisar både hormonell obalans och allmän ängslighet/ångest.

Det enkla svaret är "Ja", eftersom de två produkterna fungerar mycket bra i synergi och att det inte finns några stora mängder av näringsämnen utan mer ingredienser som ger stöd humör och de fysiska besvär som ett sto kan uppleva. Vi rekommenderar dock att du tar några enkla steg för att säkerställa att detta är det bästa tillvägagångssättet för ditt sto. Bedöm hennes beteende, både när det gäller personlighetstyp och säsongstecken som ses, för att få en känsla av om hon verkar mer brunstig eller ett hon är mer ett ängsligt sto.

Utifrån vilken profil som passar bäst, är den som vi rekommenderar att introducera först. Om du känner att det efter den första burken eller flaskan har hjälpt ett område men inte båda, så introducerar du den andra produkten. Genom att göra detta ser du till att du bara använder det som ditt sto verkligen behöver.

Den goda nyheten är att vi tycker att de fungerar så bra tillsammans att utfodringsgraden hos båda vanligtvis kan reduceras till lågt underhåll och totalt sett utfodrar du inte mer än om du skulle utfodra ett.

Kom ihåg att Magic och Oestress är båda unika blandningar som riktar sig till lite olika områden.Särskilt för tävlingsston täcker en kombination av de två alla stoets behov och kommer att säkerställa att hon kan bibehålla sitt lugn och fokus inför för varje säsong.

BRUNST: Ston har ofta två utmaningar under sin brunstperiod: att kunna bibehålla sitt fokus men också att vara bekväm i sin kropp.

Stoets äggstockar är placerade strax bakom och nedanför sadeln (se bild) och tecken av obehag och ömhet är ofta belägna till detta område. Se bilder för att skapa en bättre förståelse av dess placering. Tecken på dessa obehag kan vara:

💙Att stoet viftar irriterat med svansen
💙Känslighet vid borstning av detta område
💙Ömheten kring ländryggen kan innebära att stoet har svårare att ta ut steget, att gå i form eller att utföra vissa rörelser som normalt annars fungerar väl. Håll utkik efter mer info om brunst inom kort.