• −10%
Schisandrapulver 125g EKO

Schisandrapulver 125g EKO

Ingredienser: Ekologisk Schisandra Pulver

I vilt tillstånd återfinns schisandra

111960
Rawpowder
142,00 kr
127,80 kr Spara 10%
Inkl. moms Skickas omgående
Antal
Sista produkten i lager

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Ingredienser: Ekologisk Schisandra Pulver

I vilt tillstånd återfinns schisandra i Tibet Sibirien och norra Kina och den tillhör växtfamiljen Magnoliaceae. Den verksamma substansen i pulvret återvinns ur en torkad mogen frukt. 
   Sedan 1950 har Schisandra och dess verkan intresserat forskare världen över och den likställs med ett annat stärkande medel nämligen ginseng.
   Schisandra räknas som en frukt och den har fem smaker. Den smakar sött surt bittert salt och starkt. På kinesiska heter den Wu wei zi vilket betyder just ört med fem smaker. Dessa fem smaker tros vara anledningen till att den kan verka på ett brett spektra.

Hälsofördelar med schisandra

Schisandrabär (Schisandra chinesi) används traditionellt mot åldrande för att öka kroppens uthållighet skärpa intellektet och mot stress. Bäret påstås också öka lusten och verkar milt lugnande. Det sägs öka dopaminhalten i blodet (kroppens egna lyckoämne) och således kan det motverka depressioner. 
   Schisandra tros öka blodcirkulationen skydda hjärta- och kärl och lunga centrala nervsystemet. Schisandrapulvret tas snabbt upp av kroppen men frisätts långsamt så effekten efter intaget består i flera timmar. 
   I studier är det bekräftat att Schisandra liksom andra adaptogener ökar kroppens egna motståndskraft mot virus som tex. förkylnings- och influensavirus. Den sägs också motverka hosta och ha en slemlösande effekt. Utöver det så sägs den förbättra synen och mörkerseendet. 

Hur används schisandra?

Ofta förekommer den tillsammans med rosenrot och andra adaptogener för att öka kroppens uthållighet motståndskraft och är även energigivande.

En tesked av pulvret upplöst i vatten saft smoothie eller juice anses tillräckligt och Schisandrapulvret behöver inte kokas eller förbehandlas. 

OBS: Vid graviditet och epilepsi avråds bruk av Schizandra.

 
'''''
Produktdetaljer
111960
Reviews