Moms visas:

Hovar

“Ingen hov, ingen häst” för om inte hovarna är starka och friska kan de inte bära hästen genom träning och arbete. För att uppnå bra hovkvalitet krävs arbete både inifrån och utifrån.

Dålig hovkvalitet kan bero på att hästen lider brist på viktiga byggstenar och näringsämnen. Några av de viktigaste ämnena som krävs för att bygga upp en stark och elastisk hov. är biotin, MSM, aminosyror och zink. Tecken på att hästen lider en brist eller saknar tillräckligt av ett ämne kan vara spruckna eller torra hovar, hovsprickor, sköra hovar, dålig hovtillväxt osv. Det är även viktigt att se över hästens foderstat och se till att magen är i balans, många ser positiva effekter av att tillföra ett pre- eller probiotiskt tillskott isyfte att förbättra hovarnas kvalitet. 
Hästens hovar bör smörjas regelbundet för att bevara hovens naturliga fukt. Med hovpasta skapar man en skyddande hinna som verkar avstötande mot vatten och lerpartiklar, på så vis kan man motverka uttorkning och sköra hovar. Vill man ha extra glans och ett välvårdat intryck bör man välja hovolja som lätt tränger in i hoven och lämnar en snygg finish. 

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: