Det är känt sedan ett tagt att vitlök sänker de dåliga blodfetterna, som är en grundorsak till hjärt-kärlproblem. Forskare har upptäckt ytterligare en egenskap i vitlöken. Den kan skydda mot hjärtinfarkter.
Så stärker vitlök ditt hjärta:
INNEHÅLL: Vitlök, ramslök, lök, och ...
16 krINNEHÅLL: Torkad och hackad vitlök. ...
16 krVitlök är en urgammal asiatisk kultu...
189 krINNEHåLL: Vitlök, Tomat och Chili. ...
16 krINNEHÅLL: Vitlök, Svartpeppar, Persi...
16 krAntiseptisk, antibiotisk, antimikrob...
109 krVetenskapligt namn: Allium sativum ...
49 kr-Mot tarminfektioner -Blodfettsänk...
141 krFelaktiga bakterier i tarmarna ger inte bara besvär i tarmarna utan utsöndrar bakteriegifter som aktiverar kroppens immunförsvar i tarmslemhinnan. Immunförsvaret kan då ”överreagera” och bilda olika ämnen som ger inflammationer i kroppen.
Ett vanligt symtom på tysta inflammationer är att man kan bli trött och få lite ont i leder och muskler.
Vitlöken är ett medel mot åldrandets symtom av högsta rang. Djurförsök har visat att den kan få åderförkalkningar att delvis tillbakabildas. Det finns även studier som ger stöd för att vitlök motverkar cancer. Små doser vitlök stimulerar även tarmmotoriken. Det betyder att tarmförslappning, som leder till förstoppning, motverkas.
Sjukdomsframkallande parasiter och bakterier sprids idag via maten och dricksvatten och ger besvärande tarmsjukdomar. Bakterierna blir allt mer antibiotikaresistenta . Gammal beprövad erfarenhet har ”glömts” bort, ex vitlökssaftens antibiotiska verkan mot inte bara E-coli utan även mot salmonella och multiresistenta bakterier.
Vetenskapliga studier visar att vattenbaserade vitlöksextrakt (Vitlökssaft) har en antibiotisk verkan mot inte bara E-coli utan även mot salmonella och multiresistenta bakterier.
Multiresistenta tarmbakterier och tarmparasiter ökar ohälsa och tarminfektioner. Vetenskapliga studier visar att vattenbaserade vitlöksextrakt (Vitlökssaft) har en antibiotisk verkan mot inte bara E-coli utan även mot salmonella och multiresistenta bakterier.
Det är en urgammal erfarenhet att vitlök i ex. korv, förlänger dess hållbarhet. Idag vet man att vitlökens antibiotiska verkan motverkar bakterieväxt i korv!
Ju fler parasiter och sjukdoms framkallande bakterier vi har (kallas för bioburden) i tarmarna, desto svårare får kroppen att bekämpa dessa. Genom att regelbundet använda vitlökssaft sänker man bioburden (bakterie- och parasitmängden) i tarmarna och understödjer därigenom kroppens eget försvar mot både bakterier och parasiter i tarmarna.