Moms visas:

Nyponpulver, nyponmjöl och grovmalda nypon

EN DUNDER KUR. 

C-vitamin -bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

NYPON OCH NYPONPULVER INNEHÅLLER OVANLIGT MYCKET C-VITAMIN

Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så stärker det immunförsvaret i kroppen och hjälper till att behålla cellerna unga.

nyponpulver

 

 

Strö över en liten mängd nyponpulver över maten varje dag. Även bra förebyggande syfte.

100% ren naturprodukt - nyponpulver (Rosa Canina)

Nypon Rosa Canina innehåller rensade nypon som är ugnstorkade, ej soltorkade. Ugnstorkning är en fördel för att bevara C-vitamininnehållet.

 

Innehåller ovanligt mycket C-vitamin
Nypon är nog mest kända för deras höga halt av C-vitamin. Mellan 1 och 2 procent av den torkade massan består av vitamin C. Idag är C-vitaminets antioxidativa effekt bevisad, vilket innebär att nypon hjälper cellerna att försvara sig mot fria radikaler.

Fria radikaler orsakar att celler bryts ner och påskyndar på så sätt åldrandet.

Genom att äta mat rik på antioxidanter stärks immunförsvaret och kroppen blir bättre på att försvara sig. Nypon innehåller inte bara vitamin C utan även flavanoider och karotenoider, som båda är värdefulla antioxidanter. Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare minskar smärtan och svullnaden och ledernas rörlighet ökar.

Välj det nyponpulver som passar bäst för just dig.  Malningsgrad från 1-4)

 

1:an - Nyponmjöl, gjort av 50% nyponkärnor och 50% fina nyponskal.

1,5 :an Nyponpulver Extra finmalen EKO 98% skal och 2% kärnor. (för snabbare upptag,  -passar alla, även hästar) 

2,5:an - Finpulveriserad  80% skal och 20% kärnor. Lite grövre än 2:ans (-passar alla, även hästar) 

4:an - Hackad nyponskal

 

Nypon och nyponpulver innehåller ovanligt mycket c-vitamin

C-vitamin deltar bland annat vid bildandet av collagen, "cementen" som binder samman kropps-cellerna, i bindväven. Den stärker blodkärl och hud. Den får sår att läkas snabbare. Den är viktig för cellernas försvar mot fria syre-radikaler (=viktig anti-oxidant). Den skyddar fettämnen i kroppen mot att oxidera/härskna.

Dess uppbringade aktivitet skyddar mer mot bakterier och virus, exempelvis återkommande familjeförkylningar, hals- och kroppsinfektioner

I Norsk läkartidning publicerades nyligen att nypon är den frukt som innehåller den högsta halten antioxidantia. Denna egenskap är knuten till frukters färg och röda samt blå frukter innehåller höga halter. Nypon har en mycket hög halt av C-vitamin

Lycopene finns i Nypon

Nypon innehåller Lycopene, en substans som också finns i tomat. 

Man har funnit att Nypon innehåller en antiinflammatorisk substans; Galactolipid. Forskare vid Jordbruksdepartementet hittade en galactolipid som ger den antiinflammatoriska effekt som är så speciell för nypon.

100% ren naturprodukt - nyponpulver (Rosa Canina)

T&A Nyponpulver 2:an innehåller rensade nypon som är ugnstorkade, ej soltorkade. Ugnstorkning är en fördel för att bevara C-vitamininnehållet. Nyponen är viltväxande och handplockade i södra Chiles rena luft, fritt från konstgödsel och besprutning.

Innehåller också ovanligt mycket C-vitamin även efter torkning, på grund av den speciella låga temperatur som används vid själva torkningsprocessen.

Nyponpulver innehåller per 100 gram:

 • Energi 895 kilojoule
 • Protein 6,5 gram
 • Kolhydrat 36 gram
 • Fett 3,8 gram
 • Kostfibrer 4,7 gram
 • Vitamin C 705 milligram
 • Vitamin A
 • Vitamin B, flera olika
 • Kalium
 • Magnesium
 • Bioflavonoider
 • Betakaroten
 • Pektiner

Ge ej till barn eller gravida utan läkares inrådan.
Notera: Ge ej till dräktiga ston.

Strö över en liten mängd nyponpulver över maten varje dag. Även bra ur förebyggande syfte.

Dosering

Rekommenderar dygnsdos för människor:

Rekommenderad dos av nyponpulver; 5-6g/dag = ca 1 matsked eller ca 3 teskedar (1tsk=2,5 g).

Varmvatten rekommenderas inte då det kan vara relativt med hur varmt det kan vara då vissa ämnen i nyponet kan ta skada. När det gäller kosttillskott är det alltid bättre att sprida ut intaget på flera gånger per dag istället för att ta allt på en gång. Om du är rökare kan du behöva flerdubbla ditt intag.

Minidos är livsmedelsverkets rekommendation för att slippa brister.

Rekommenderad dygnsdos för hundar:

<15 kg = 1 tsk/dag (2,5 g)
15-30 kg = 2 tsk/dag (5 g)
30> kg = 3 tsk/dag (7,5 g)

Rekommenderad dygnsdos för hästar:

5-10g/100kg häst. (5 gram=drygt 20 ml=ett kaffemått)

Analysgaranti vitaminer Analysgaranti mineraler
Ämne mg/100 g  Ämne mg/100 g 
Vitamin C 565 Kalcium 630
Vitamin E 4,7 Magnesium 170
Vitamin B2 0,99 Fosfor 162
Vitamin B3 0,96 Kalium 96
Vitamin B1 0,21 Koppar 10,9
Vitamin B6 0,20 Mangan 3,9
Vitamin K 0,060 Fluor 1,9
Vitamin A 0,0011 Järn 1,9
Vitamin B12 0,0005 Natrium 1,8
Svavel 1,0  
Zink 1,1  
Kisel 0,85  
Bor 0,15  
Selen 0,022  
Jod 0,0093  
Aluminium 0,0087  
Nickel 0,0079  
Molybden 0,0021  
Kobolt 0,00051  
Litium 0,00041  
Krom 0,00020  

 

Innehåll: Nuponpulver av skal 98%, Nyponpulver av kärna 2% Ursprungsland: Argentina/Chile

Värt att veta

Värdena i analysgaratierna för vitaminer och mineraler kan variera något på grund av att skördarna kan vara olika. Större differens än 0,5% förekommer dock inte.

Avskrift från Certificate of Analysis (COA)
Analys is Result
Quality 100% pure
Appearance Medium reddish orange
Flavor/Aroma Tart and tangy / Characteristic
Particle size #50 mesh
Bulk density (GM/20ML) 8,2
Microscopy Passed
Heavy metals <3 PPM MAX
E Coli Negative
Staphylococcus Negative
Coliform 180 CFU/G
Moisture 4,6%
Bacterial plate 900 CFU/G
Yesat and mold 150 CFU/G
Total ash <2,2%
Volatile oil Negative
Pesticide residue Negative

T&A NYPONPULVER 2:ANS FINPULVERISERAD - Timotej & Andersen

Hej!
Har nu använt ert nyponpulver T&A NYPONPULVER 2:AN i tre veckor för min höftledsartros och har
inte varit så här bra på över ett år, smärtan har gett med sig till ca 80 %!! Ett smärre mirakel eftersom jag har
provat med allehanda mediciner inklusive glukosamin utan någon effekt. Jag vill verkligen rekommendera alla med artrosbesvär att prova. Inga biverkningar alls och massor med vitaminer, mineraler och antioxidanter påköpet. Är så glad att jag fick detta tips av en väninna som själv har blivit hjälpt och märker en försämring så fort hon slutar med pulvret. Själv använder jag 2:an och blandar ut med kallt vatten. Helt ok smak.
Med vänlig hälsning
Ingrid/Höllviken  

T&A NYPONPULVER 2:AN är även rikt på många av de vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver för hälsa och välbefinnande. Nypon är bland annat en av de frukter som har de allra högsta halterna av B-vitaminet folat, vilket Lena Strålsjö har studerat i sitt doktorandarbete vid SLU. Förutom att en brist i fosterstadiet kan leda till försämrad tillväxt och utveckling, kan folatbrist hos den vuxna människan orsaka blodbrist, försämrat immunförsvar och förändringar i slemhinnorna.

Det finns även studier som visar att den som är deprimerad ofta har låga halter av folat/folsyra.

T&A NYPONPULVER 2:AN är en ren natur- produkt; ett nypon- pulver av nyponskal och nyponkärnor. Till produkten används endast vilt växande nypon (Rosa Canina) från bergen i Chile, där jorden inte är använd för jordbruk med konstgödsel och besprutning eller förorenad av avgaser från bilar och industri.

I detta område, på den höga höjd som nyponen plockas, existerar inte den insekt som livnär sig på nypon och därför är produkten helt fri från mask. Förmodligen är nypon från detta område den enda maskfria nyponprodukten som finns att köpa.

T&A NYPONPULVER 2:AN är ugnstorkade, ej soltorkade utomhus. Det är en fördel för att bevara innehållet av C- och B-vitamin. För ett effektivt bevarande av vitaminerna gäller det att snabbt få ner vattenhalten vid en jämn och lagom temperatur. Vid ugnstorkning har man full kontroll över torkprocessen.

I nypon finns minst 40 naturliga högaktiva hälsoämnen - exempelvis aminosyror, A-vitamin, många B-vitaminer, Biopektin, C- och E-vitamin, Fluor, Fosfor, Jod, Järn, Kalium, Litium samt högvärdiga antioxidanter som Betakaroten, Kisel, Krom, Selen, Magnesium och Zink.

Nyponets organiska syror, ex. Svavel och Folsyra, stimulerar all kroppscirkulation. Kalium reglerar kroppens vätskebalans ihop med natrium, och för balansen mellan dessa. Det behövs för njurfunktionen, blodtrycket och för nerv- och muskelfunktionerna. Det bidrar hjärnans syreförsörjning och har betydelse för kroppens bas- och syrabalans.rdiga antioxidanter som Betakaroten, Kisel, Krom, Selen, Magnesium och Zink.


Kunder berättar om nyponets effekter

Hej!
Har nu använt ert nyponpulver i tre veckor för min höftledsartros och har inte varit så här bra på över ett år, smärtan har gett med sig till ca 80 %!! Ett smärre mirakel eftersom jag har provat med allehanda mediciner inklusive glukosamin utan någon effekt. Jag vill verkligen rekommendera alla med artrosbesvär att prova. Inga biverkningar alls och massor med vitaminer, mineraler och antioxidanter på köpet. Är så glad att jag fick detta tips av en väninna som själv har blivit hjälpt och märker en försämring så fort hon slutar med pulvret. Sj fort hon slutar med pulvret. Själv använder jag 2:an och blandar ut med kallt vatten. Helt ok smak.

Med vänlig hälsning
Ingrid/Höllviken


Jag har ätit nyponpulver nr. två som jag köper hos Timotej & Andersen i två års tid. Innan jag började med nyponpulvret hade jag ont i ryggen, var stel i nacken samt väldigt trött. Efter några veckors användning märkte jag en märkbar skillnad mot tidigare. Stelheten och ryggsmärtan hade minskat väsentligt. Nu två år senare har jag inte alls ont i ryggen eller är stel i nacken. Som bonus på det hela är jag även mycket mycket piggare jämfört med tidigare. Dessutom har jag även färre infektioner än innan../ Madelene från Skanör


 


5 skäl att välja 2:ans finpulverisade nypon

 • Snabbast upptag = snabbare resultat
 • Smaka mer· Populärast (se topplistan)
 • Flest resultat från nöjda kunder
 • Innehåller i genomsnitt mer antioxidanter

TOPPLISTAN

1. T&A NYPONPULVER 2:AN
2. 3:an Grovmalen nypon
3. 4:an Hackad nypon
 
 
I nypon finns den aktiva substansen galaktolipid. Det verkar kunna påverka våra vita blodkroppar att röra sig långsammare, vilket i sin tur kan påverka ledrörligheten. Det har redan forskats mycket kring det, men det behövs fortfarande mer studier för att kunna avgöra vad det verkligen har för inverkan på våra leder. Många som provat att äta extra nypon i kosten upplever en skilnad i ledrörlighet. Det är en naturlig produkt 
 
Nyponpulver eller Litozin/Litomove (strandnypon) 

Bakgrunden till Litozin är att danska forskare studerade ifall tillförsel av nyponpulver kan lindra ledvärk. Man utförde flera dubbelblinda studier med naturligt nyponpulver mot placebo (sockerpiller) och konstaterade att ledvärken lindrades. Studierna är publicerade. Man fann att Nypon innehöll en antiinflammatorisk substans; Galactolipid.

Litozin

För att kunna kommersialisera dessa fynd bestämde man sig för att framställa ett extrakt av nypon som nu säljs under namnet Litozin. Det har skrivits i dagstidningar om positiva fallbeskrivningar där enstaka människor har använt Litozin. Inga studier är publicerade med Litozin, men företaget arbetar med en ansökan till läkemedelsverket och kanske får vi läsa studier framöver.

Antioxidantia och C-vitamin innehåll i Nypon

Litozin innehåller den antiinflammatoriska substansen Galactolipid vilket även nypon gör men nypon har många flera unika egenskaper. I Norsk läkartidning publicerades nyligen att nypon är den frukt som innehåller den högsta halten antioxidantia. Denna egenskap är knuten till frukters färg och röda samt blå frukter innehåller höga halter. Nypon har en mycket hög halt av C-vitamin. Vi vet inget om Litozins innehåll av antioxidantia eller C-vitamin men vi vet att forskning har visat att tillförsel av renframställd antioxidantia och C-vitamin har inte alls kunnat uppnå den effekt man får när dessa substanser tillförs via frukt varför det inte är troligt att Litozinet kan motsvara den naturligt tillförda antoxidantian+C-vitamin effekten från nyponpulver.

Det är inte heller troligt att Litozinet har lyckats fånga dessa egenskaper hos nyponen.

Sammanfattning

Litozin är således ett extrakt av nypon, men som tagit fasta på nyponens antiinflammatoriska effekter, det finns inga jämförande studier mellan nyponpulver och Litozin varför det är omöjligt att säga att den ena är bättre eller sämre än den andra vad det gäller att lindra ledbesvär. Det finns publicerade studier på nyponpulver som dokumenterar denna smärtlindring men det finns inga studier på Litozin.

Nypon har många andra åtråvärda egenskaper via höga halter av antioxidantia, C-vitamin och Lycopene och det är inte troligt att dessa egenskaper finns i Litozin då de är kopplade till fruktens färg och den naturliga råvaran. Litozin är ett extrakt där man valt delar av innehållet i nypon.

Nypon är en av naturens bästa bärare av antioxidanter. Flera studier visar på hälsofrämjande egenskaper hos nypon, se nedan några rubriker från artiklar.

Nypon är den frukt som innehåller i särklass mest Antioxidant. Tidskrift för den norska läkarföreningen; 124; 1643-5; 17.juni 2004, Prof. Blomhoff

Nypon innehåller 15 ggr så mycket C-vitamin som citron. I Form, Danmark, sid 50-51, 2001, Martin Kreutzer

Cancerceller hämmas av nypon och havtorn. Journal of Agricultural and Food Chemistry, vol.52, nr 24, 2004, Marie Olsson, Sveriges LantrbruksuniversitetNypon innehåller en anti-inflammatorisk Galactolipid. J.Nat.Prod 66, 994-995, 2003 Erik Larsen från Danish Institute of Agriculture ScienceAnmärkningsvärt högt innehåll av Lycopene; 13-35 mg/100g. Lycopene finns också i tomat. Mol Aspects Med. 24:385-9, 2003, V.Bohm, Institute of Nutrition, Germany*Nypon, en ”ny” källa till lycopene? Mol Aspects Med. 2003 Dec;24(6):385-9.**Tomato lycopene and its role in human health and chronic diseases. CMAJ. 2000 Sep 19;163(6):739-44.

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: