Moms visas:

MSM för både människa och djur

MSM är ett livsviktigt svavel och är en förkortning av MetylSulfonylMetan (MSM) och används till både människor och djur. Det är ett ämne som bygger upp hår, naglar och hud.

Vad är MSM?

Det är ett näringstillskott kosttillskott som finns i alla livsmedel som mjölk, frukt, kött och grönsaker. MSM är en naturlig form av organiskt svavel som finns i alla levande organismer. MSM är den 3: e största delen som finns i människokroppen. Din kropp består av vatten, salt och MSM.

Varför behöver vi MSM?

Kroppen använder MSM för att skapa nya, bra, friska celler. Vitaminer och aminosyror arbetar med MSM under denna process. Utan ordentliga nivåer av MSM, kan våra kroppar inte bygga upp bra, friska celler, vilket leder till sjukdom. Våra kroppar producerar nya celler 24 timmar per dag.

Om kroppen inte får rätt näring och byggmaterial, kommer det att leda till dåliga, illa fungerande celler, brister i dom grundläggande ingredienserna utgör en risk för cellerna. Om vi vill ha ett sunda, friska celler som kan upprätthålla god hälsa behöver vi komplettera vår kost med MSM.

Om MSM finns i alla livsmedel, varför behöver vi komplettera med MSM?

På grund av sin flyktiga natur, försvinner MSM snabbt från mat när den är bearbetas, koks och / eller lagras. Så fort du plockar frukt eller grönsaker från trädet eller vinstockar, börjar det snabbt förlora MSM. Även i kött, MSM är inte lika rikligt som det brukade vara. Djur som idag utfodras med torkat, lagrat gräs, hö och spannmål, lider brist på MSM.

När kroppen använder MSM molekyl till en ny cell, konsumeras den i processen och MSM är förlorade för alltid. Vi måste ständigt fylla på kroppens MSM så att den kan producera nya, bra, friska celler. En konventionell kost lämnar inte minimimängden av MSM som vi behöver.

Det saknas i syntetiska livsmedelstillsatser, kosttillskott, mineraliska kompositioner, mat substitut och mycket fyllmedel används för att späda ut eller ändra livsmedel. Med dagens moderna kost av kokta eller på annat sätt bearbetade och utspädda livsmedel, de flesta - om än inte alla - Den civiliserade människans kost är bristfällig avseende denna mycket viktiga ingrediens.

Hur säkert är MSM?

MSM är lika säker som att dricka rent vatten. På grund av sin inert material, MSM inte är allergena, icke-feberalstrande, och har inga störande eller oönskade farmakologiska effekter. Det kan även användas som ett säkert blodspädmedel. Du kan inte överdosera med MSM.

Organet kommer att använda det som den behöver, och efter 12 timmar, kommer kroppen att spola Överskjutande mängd ur kroppen eftersom det är en fri radikal och främmande protein gatsopare.

För att bibehålla goda, friska celler, ta MSM på morgonen och kvällen. Tänk dock på att msm är uppiggande och bör inte tas för sent på kvällen om man har sömnproblem.

MSM är en viktig dietetisk Svavel! MSM eller methylsufonylmethane, är en naturlig svavelförening, som finns i alla levande varelser.

Varför behöver vi svavel i vår kost?

MSM kommer från havet och är en utmärkt källa till organiskt svavel som försvunnit från våra livsmedel genom beredning, torkning, kokning och konservering. MSM är ett viktigt livsmedel (inte en drog eller medicin) och spelar olika roller i kroppen, bland annat att stimulera tillväxten av frisk hud, hår och naglar.

Det krävs av kroppen för frisk bindväv och gemensamma funktioner, god enzymaktivitet och hormonbalans, tillsammans med en god funktion av immunsystemet.

Hur MSM fungerar

MSM gör cellväggar permeabel, så att vatten och näringsämnen från fritt flöde in i cellerna och möjliggör avfall och toxiner korrekt flöde ut. Aminosyror, som alla är svavel-bonders, är byggstenar i kroppen.

Var och en spelar en viktig roll i produktionen av hormoner och enzymer som reglerar kroppens verksamhet. MSM och vitamin C används tillsammans i kroppen för att bygga nya friska celler. MSM ger flexibelt band mellan aminosyror i protein.  Utan MSM, är den nya cellen inte genomsläpplig och osmos hämmas.

Dessa celler förlorar sin flexibilitet som visar sig som ärr-vävnad, rynkor, åderbrock härdade artärer eller skadade lunga vävnader (emfysem).

Vilken dosering MSM ska jag ta?

God hälso praxis innebär att man ersätter väsentliga ämnen som våra kroppar naturligt använder upp eller förlorar genom sjukdom eller missbruk. 

Om du är fysiskt aktiv och får ont i musklerna efter en sådan aktivitet, försök med 1/2 tesked och du kommer att märka en skillnad. Tänk på att kroppen är mycket mer utsatt för toxiner och fria radikaler i huvudstadsregioner, städer än på landsbygden och kan kräva mer MSM för att bibehålla optimal hälsa.

Nivån på dis-lätta kroppen upplever också att påverka den mängd MSM behövs för att utföra dagliga funktion och ordentlig reparation av celler. Vissa människor kommer att ta mellan 1-3 teskedar beroende på graden av energi och hälsa de vill ha. Du kan inte överdosera MSM, så känn dig fri att experimentera.

Ont i leder och muskler

Erfarenheter från många idrottare intygar MSMs förmåga att öka atletisk stamina och eliminera ömma muskler! MSM ökar möjligheten för kroppen att eliminera avfall och gifter från cellerna.

Diverticulosis

Diverticulosis är det tillstånd då tjocktarmen blir trög, igensatt och slutar pulsera ordentligt. Din avföring slutar fungera ordentligt och näring kan inte passera genom tarmens väggar. MSM gör så att tarmen fårt en teflon-liknande beläggning, så att avföring passerar lätt genom tarmen. Diverticulosis är en MSM och C-vitaminbrist.

Oerhört välgörande för människan

Det stiger upp ur oceanen i form av gas vilket når atmosfären. Ozon och ultraviolett ljus omvandlar svavlet till ett biologiskt tillgängligt svavel med det kemiska namnet MetylSulfonylMetan eller kort - MSM.

Det samlas i molnen och följer med ner till jorden med regn och snö. Det är framförallt svavlet som gör att moln, is och snö ser vitt ut. Växterna absorberar sedan svavlet som når jorden genom regnet och koncentrerar det hundrafaldigt. Djuren äter växterna och på så sätt får människan i sig svavel.

Viktig funktion vid avgiftning

Svavlet gör cellernas membran elastiska och näringsämnen släpps in och slaggprodukter förs bort. Svavel förekommer främst i de svavelrika aminosyrorna cystin, cystein, metionin och tarin som binder gifter. Naturläkare använder sig av dessa aminosyror när de ska avgifta patienter från gifter och tungmetaller. 

Hud, hår, naglar och kroppsvävnad

Svavel är en viktig del av det kollagen (bindvävsprotein) och keratin (hornämne) som bygger upp hår, hud, naglar. brosk, senor, bindväv, muskler och skelett.  MSM bygger även upp   hovar och päls på djur. Svavel behövs för uppbyggnad av ny vävnad och reparation av gammal som skadats genom olyckor eller angrepp av fria radikaler.

MSM - en bristvara i dagens samhälle

Kroppen har behov av svavel för att kunna reparera sig själv. Finns flera symtom i kroppen är det troligen svavelbrist som föreligger.

MSM behövs för cellförnyelse

MSM finns i varje cell i kroppen med högsta koncentration i leder, muskler, hår, hud, naglar.

Kroppen använder MSM för att skapa nya celler, ett arbete som pågår dygnet runt. Om inte svavel finns, blir uppbyggnaden därefter. Många aminosyror, som bildar proteiner, innehåller svavel. 

Överflödigt svavel utsöndras ur kroppen inom ett dygn och man anser att MSM är helt ogiftigt, i samma kategori som vatten. Det finns inga biverkningar och MSM räknas som ett av naturens mest ogiftiga ämnen. En vuxen människa som väger 70 kilo måste komma upp i doser om ca ett och ett halvt kilo om dagen för att börja nå upp till vad kroppen klarar av. Magen säger till vad man klarar av.

MSM hjälper kroppen med de livsviktiga svavelbyggstenar som behövs för att skapa den essentiella aminosyran metionin. Essentiell aminosyra kan kroppen inte skapa själv, utan den behöver komma från kosten. Ur metionin skapas i sin tur aminosyrorna taurin, cystin och cystein vilka har olika roller i kroppens funktion.

MSM stärker immunförsvaret

Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM. Många av B-vitaminerna är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen. MSM har också både anti-inflam-matoriska och smärtlindrande egenskaper.

Dosering

Som ett regelbundet kosttillskott rekommenderas 2-6 gram per dag. Många har märkt att en för liten dos inte ger tillräcklig effekt vid svårare besvär.

Man kan börja med 1-3 kryddmått Många kan behöva 4-6 kryddmått om dagen för att få full effekt. Märker du ingen skillnad när du tar MSM så prova att öka dosen med ett kryddmått per vecka tills det ger effekt. Trappa sedan ner ett kryddmåttoch ligg sedan kvar på den doseringsnivån.

 Skulle du bli lös i magen är det bara att gå ner i dos till en nivå som magen klarar av.

Symtom på avgiftning

Känner man sig dålig när man tar MSM så kan det bero på avgiftningseffekten. Med svavlets hjälp gör sig kroppen av med de samlade gifterna. Då kan man må lite konstigt. Om det inträffar, minska doseringen och drick mycket vatten. Inom en vecka brukar effekten avta. Det är inget farligt.

Människor som använt droger, mediciner eller varit utsatta för miljögifter kan drabbas hårdare. Kroppen gör sig av med de lagrade gifterna snabbare, än vad lever och njurar hinner med. Öka doseringen av MSM långsammare än vad du skulle gjort i vanliga fall. Ta det försiktigt i början.

Tillskott av svavel behövs

En mängd faktorer tyder på att det är mycket klokt, att ta tillskott av svavel. Åkrarna innehåller 85% mindre mineraler idag än vad de gjorde för 100 år sedan. Detta är en orsak att sjukdomarna ökar! Får inte kroppen mineraler, går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda.

Värme förstör svavel. Obehandlad mjölk innehåller 6 mg MSM per liter men pastöriserad mjölk innehåller så gott som inget MSM. Modersmjölken innehåller normalt hög halt av MSM - om inte mamman lider brist på MSM. 

Ju mer smak desto mer svavel

Svavelrika grönsaker och växter har kraftig smak såsom vitlök, lök, senap och rädisor. Bland animaliska produkter är det ägg och kött som innehåller svavel.

MSM - MetylSulfonylMetan

MSM är något som finns i varenda cell i våra kroppar och är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Genom att dagligen ta MSM i form av ett kosttillskott, så ser man till att fylla på kroppens reserver av MSM. MSM hjälper kroppen bygga upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. MSM är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.

MSM hjälper kroppen att skapa cystein och taurin - två viktiga aminosyror och kraftfulla antioxidanter.

MSM - en effektiv metyldonator

Eftersom MSM består av två delar metyljoner, så fungerar MSM som en effektiv metyldonator i kroppen. Den kemiska formeln för MSM är CH3SO/span class=bottom2CH3. Metyl har formeln CH3. Det finns mängder av vetenskapliga studier som studerat hur metyl behövs i olika kemiska processer i kroppen. Metyl får kroppen bl a från de B-vitaminer typ folsyra och B12 (metylkobalamin) som vi får genom kosten. En av anledningarna till att vi inte får tillräckligt med metyl via kosten kan vara att ämnena är väldigt värmekänsliga.

En fullgod metylation i kroppen tros leda till att vi inte drabbas av förhöjda homocysteinnivåer i våra kroppar. Homocystein är en aminosyra som i en frisk kropp bara existerar under några få korta ögonblick, för att sedan via remetylation ombildas till metionin igen. Homocystein kan även via transsulfuration ombildas till cystein och därigenom även taurin.

Hur arbetar MSM?

Man kan se MSM som en cellulär mjukgörare som gör cellväggarna mer genomträngliga. MSM används förmodligen av kroppen i produktionen av ämnet "fosfatidylkolin", ett ämne som vid övergång till kolin, mjukar upp cellväggarna. Det resulterar i att cellerna tar upp näring och syre bättre. Det innebär också att cellen mer fullständigt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen. Man höjer också själva mjölksyratröskeln. Detta visar sig i form av ökad ork och pigghet.

MSM hjälper kroppen med de livsviktiga byggstenar som behövs för att skapa den essentiella aminosyran metionin. Essentiell betyder att kroppen inte kan skapa den själv, utan den behöver komma från kosten. Ur metionin skapas i sin tur aminosyrorna taurin, cystin och cystein – vilka har olika roller i kroppens funktion. Cystein är en av kroppens starkaste antioxidanter och behövs för att bekämpa alla de fria radikaler som uppstår i kroppen. Även många av B-vitaminerna, t ex B1 och biotin, är beroende av MSM för att kunna tas upp optimalt av kroppen.

Mineralbalansen

En av anledningarna till att så många människor blir sjuka nuförtiden, är att vi använder konstgödsel på våra åkrar. Konstgödsel återställer i princip bara kalium-, fosfor- och kvävebalansen. Alla andra livsviktiga mineraler utarmas och försvinner sakta men säkert från kretsloppet – med diverse brister hos oss människor som resultat. Förr i tiden när man använde sig av naturgödsel så gick alla mineraler runt i kretsloppet, och både människor och djur var friskare. MSM hjälper dig att återfå balansen.

Man kan dra en parallell till utfiskningen av våra världshav med vad som faktiskt hänt på de åkrar som odlar de grödor som vi är så beroende av. Åkrarna innehåller idag ca 90% mindre mineraler än vad de gjorde för bara 100 år sedan. Detta är en av de främsta orsakerna till att ohälsotalet är så pass stort som det är idag! En produkt som råder bot på denna obalans på växtnivå heter Ocean Solution och bygger på att de mineraler och spårämnen som inte växterna redan konsumerat, har via erosionens försorg letat sig ut i världshaven. Genom att utvinna dessa ämnen ur havsvatten och sedan sprida ut dem på åkrarna, så kan man få balans i odlingen igen.

Mineraler fungerar som en slags kemiska katalysatorer för mängder med processer i kroppen. Finns inte dessa katalysatorer så går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda. Våra kroppar är beroende av ett 70-tal olika mineraler för att kunna fungera optimalt. De mineraler som krävs i små mängder kallas för spårämnen och dagsintaget räknas i mikrogram.

MSM hjälper kroppen att reparera sig på den cellulära nivån. Bristen hanteras genom att ge kroppen rätt material att reparera sig själv med. 50 miljoner celler per sekund byts kontinuerligt ut i människokroppen. Det är därför viktigt att kroppen hela tiden har det byggnadsmaterial som behövs för att kunna generera de nya cellerna.

Så här tar du MSM:

Hur snabbt man kan få hjälp av MSM beror mycket på hur stora doser man tar och hur snabbt man kan komma upp i rätt dosering. Vissa människor tolererar snabbt stora doser medan andra kan bli lösa i magen redan vid något eller ett par gram. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du börjar med en kvarts tesked (det motsvarar 1 gram eller 1 kryddmått) om dagen, löst i ett glas vatten. Efter en vecka kan du sedan varje vecka öka dosen med en kvarts tesked till det att du nått optimal dos, som brukar vara en halv till en tesked om dagen (2-4 gram).

Man kan dela upp det på ett par gånger om dagen om man vill. Vill du ha snabbare resultat kan du öka dosen snabbare. Se dock inte en tesked som någon absolut övre gräns, det finns många som får bäst effekt av MSM vid betydligt högre doser. Det finns utrymme för att experimentera själv. Många kan i början behöva 2-4 teskedar om dagen för att få full hjälp.

Skulle du finna att du inte märker någon större skillnad när du tar MSM, så prova att öka dosen tills det att du får effekt. Bibehåll denna dos under någon vecka och gå sedan ner till ca en tesked och lägg dig på den doseringsnivån. Sträva alltid efter att hitta den lägstanivå av intag som ger dig hjälp. 

Skulle du bli lös i magen, är det bara att gå ner i dos till en nivå som din mage kan hantera. C-vitamin behövs tillsammans med MSM vid skapandet av celler, så ta gärna C-vitamin som tillskott när du tar MSM. Se till att du tar C-vitamin som inte har Aspartam som sötningsmedel, då man vet att det inte är bra för kroppen.

Många människor märker en förhöjd effekt av MSM då dom tar C-vitamin samtidigt. Om du har problem med att vänja din mage vid MSM, så kan du prova att ge kroppen små doser uppdelat på många tillfällen under dygnet. Fyll t ex en literflaska med vatten och addera till det den mängd MSM du vill ha i dig under dygnet. Skaka om och vänta tills pulvret har löst sig. Gå sen och drick några klunkar då och då av vattnet. Nu får du i dig viktigt MSM och din mage kommer troligtvis tolerera det bättre, eftersom det är så otroligt små mängder åt gången du får i dig. Om du har känslig mage så prova gärna att ta MSM i samband med någon måltid, då minskar risken för att du ska känna av magen efteråt.

På grund av den uppiggande effekten, ta inte MSM på kvällen! För många människor så blir effekten densamma som med en stor kopp kaffe. Beroende på hur stor brist du har och på hur din kropp reagerar, så kan det ta allt från några dagar till några månader innan du märker effekten av MSM.

MSM är ett av naturens mest ogiftiga ämnen. Man har i tester på djur konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. En person som väger 70 kilo, måste komma upp i doser om ca ett och ett halvt kilo om dagen för att börja nå taket av vad kroppen klarar av att hantera. MSM är i likhet med C-vitamin vattenlösligt. Det betyder att kroppen reglerar själv utsöndringen av det den inte själv klarar av att använda.

MSM har en lite besk smak. Vissa tycker det smakar illa, medan andra tycker det smakar nästan ingenting alls. Ju mer vatten eller juice du blandar ut MSM i, desto mindre känner du av smaken. Blandar du MSM i grapefruktjuice så maskeras smaken helt av grapefruktsmaken. Du kan även blanda MSM i mat.

MSM antas kunna ha en viss försurande effekt när man tar det i stora mängder under långa perioder. Därför rekommenderar vi att du kompletterar med ett intag av basgörande mineraler typ kalcium och magnesium. Produkten BASBALANS eller CARBOMIN har visat sig kunna balansera MSM mycket effektivt.   Man kan även prova att då och då göra kortare uppehåll (en vecka till tio dagar) i sitt MSM-intag. 

Eventuella avgiftningseffekter

Skulle du råka må lite dåligt första tiden du tar MSM, så kan det bero på den avgiftningseffekt som MSM har förmågan att starta. Kroppen börjar göra sig av med upplagrade gifter och det är när de gifterna ska lämna kroppen som man kan må lite konstigt. Skulle du råka ut för det, så rekommenderar vi att du minskar doseringen till hälften, dricker mycket vatten och håller ut! Det kan ta allt från några dagar till någon vecka innan avgiftningseffekten avtar. Se det hela som något positivt – i den bemärkelsen att kroppen behöver göra en storstädning bland gifterna först.

Tro bara inte att det är något negativt som håller på att hända med dig. Speciellt människor som under längre perioder använt olika mediciner, eller varit utsatta för mycket miljögifter, kan drabbas av en kännbar avgiftningseffekt. Effekten kommer sig av att kroppen försöker göra sig av med upplagrade gifter snabbare än lever och njurar hinner med. Trappa därför upp doseringen av MSM långsammare än vad du skulle gjort i vanliga fall. Ta det väldigt lugnt i början. Ta kanske en dos motsvarande ett halvt gram (ett halvt kryddmått) eller ännu mindre tills det att du börjar må bättre. Gå sen sakta men säkert upp i dosering när du känner att du klarar av det!

MSM i spray

Man kan göra sin egen MSM-spray genom att ta en del MSM-pulver och blanda det med sex delar vatten. Det kan sen användas för att lösa upp nästäppa, minska snarkande, droppa i ögonen samt spraya på olika kroppsdelar.

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: