Moms visas:

Loppfrö / Psyllium / Husk

Människa

Psylliumfröets skal består till 85 % av kostfiber och är en viktig kompis till mag-tarmkanalen.

Skalets hårda yta bryts nämligen inte ner i tarmen utan driver istället på rörelserna så att risken för förstoppning minskar.

Skulle du ändå bli förstoppad brukar en blandning med 2 msk frö och en 1/2 liter varmt vatten ge effekt inom ett dygn. Det är framförallt skalen som används och det finns både hela eller krossade, fröna är små och svarta och kallas därför också för loppfrö.

Så använder du det: Psylliumfrö har ingen utmärkande smak och gör sig därför bäst som blandning i mat eller dryck, rekommenderad dagsdos är 1-3 msk.

Överskrider du dosen kan magen bli svullen och gasig. Bra att veta: Det är viktigt att dricka rikligt med vatten när du tar psylliumfrö.

Eftersom fibrer sväller och absorberar vatten i tarmarna kan det förvärra en eventuell förstoppning.


Häst

Förebygger sandkolik
Loppfrö används vid behandling och förebyggande av sandkolik hos häst och som stabilisator när hästens mage är orolig av andra anledningar, t.e.x diarré och vätskerinn vid avföring samt om hästen har tendens att få förstoppning.

Loppfrö är lämpligt att använda i förebyggande syfte när man misstänker att hästen får i sig sand och jord och/eller när hästen ofta har kolikanfall.

Obs! Har hästen återkommande besvär : Försök utreda anledningen till att hästens mage inte fungerar normalt och ta kontakt med veterinär. Loppfrö är ett överlägset medel för att hjälpa häster med sand- och jordpartiklar i magen.

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: