Moms visas:

Gurkmeja i kapsel eller pulver - Ekologiskt och som juice

Gurkmeja heter Curcuma longa på latin och ingår i familjen ingefära-växter. Det är en flerårig ört som innehåller polyfenolen curcumin  vilket ger gurkmeja dess gula färg. Växten härstammar från Asien och odlas främst i Kina, Indien och på ön Java.

Gurkmeja kallas ofta för en av de nyttigaste kryddorna som finns. Den ger en härlig färg till både kryddblandningar som curry och till senap, och har dessutom använts inom indisk läkekonst i tusentals år eftersom den har en rad fantastiska hälsofördelar.

 

Gurkmejans ursprung

Gurkmeja kommer ursprungligen från Sydostasien och används för det mesta inom den indisk matlagningen. Det sägs att Marco Polo ska ha tagit med sig gurkmeja till Europa på 1300-talet, men kryddan har inte förrän nu haft något större genomslag mer än som färgsättare.

Hur känns gurkmejan igen?

Gurkmejan känns igen på sin starkt gula färg, som kommer från det aktiva ämnet curcumin. Man tror att curcumin har flera positiva hälsoeffekter, där allt bottnar i den kraftfulla antioxidativa effekt det besitter.

Finns det biverkningar av curcumin?

Försökspersoner har ätit stora mängder curcumin utan biverkningar. I Indien finns inga signifikanta indikationer på nämnvärd biverkningar från curcumin via gurkmeja.

 Den är en mycket kraftig antioxidant, tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen.

Vad är det verksamma ämnet i Gurkmeja?

Det verksamma ämnet i gurkmeja är curcumin, som är ett färgämne som gör gurkmeja flitigt använt i olika livsmedel. Gurkmeja har för övrigt andra användningsområden än som färgämne, det används också som krydda (ingår i curry).

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: