Moms visas:

C-VITAMIN

Vitamin C är en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress.

C-vitamin /Askorbinsyra är bra för immunförsvaret Det kan både förkorta en förkylning och lindra symtomen, samtidigt minskar det trötthet och utmattning. Även nödvändigt för att bibehålla din energinivå.

Dessutom bidrar vitamin C till kroppens upptag av järn.

C-vitamin behövs även för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad.

Immunförsvaret är den viktigaste delen i vårt försvar mot infektioner, främmande ämnen och inkräktare. Den första försvarslinjen består av barriärer i form av hudens hornlager, slemhinnornas skyddande lager och flimmerhårens renborstande verkan.

Att dagligen inta 1000-3000 mg C-vitamin hjälper kroppen att hålla infektionerna borta. Vårt immunförsvar behöver vitaminet för att aktivera och stimulera bildandet av vita blodkroppar, stimulera produktionen av antikroppar och för att ta död på virus. Tillräckliga mängder med C-vitamin är med andra ord ett måste för ett fungerande immunförsvar.

 

Också bra för immunförsvaret

Probiotika
Stora delar av vårt immunförsvar, cirka 80 procent, sitter i tarmen och just därför är en väl balanserad tarmflora ett måste för ett fungerande immunförsvar. Probiotiska bakterier kan tillföras dagligen för att förebygga sjukdom och i högre doser vid akuta tillstånd, inte minst vid kräkningar, diarréer och antibiotikabehandling.

Vitlök
Historiskt sett har vitlök använts flitigt som skydd mot infektioner. Nu senare har man kartlagt att många av vitlökens goda egenskaper beror på dess innehåll av allicin. Att inta vitlök är ett mycket effektivt sett att hålla virus, bakterier och svamp på avstånd och man har sett att både antalet förkylningssymtom och sjukdagar minskar vid intag.

D-vitamin
Brist på D-vitamin är vanligt förekommande i Sverige, inte minst under vinterhalvåret, och medför att bland annat immunförsvarets funktioner försämras. För att stärka sitt immunförsvar rekommenderas ett dagligt intag av 2-3000 IE, en dos som i studier visats ge bra skydd mot både förkylningar och influensa.

Zink
Zink är mineralet som Cochrane-institutet lyft fram som den hittills mest lovande behandlingen vid förkylning, både som förebyggande behandling och vid akuta tillstånd. Mineralet som har viktiga virusdödande egenskaper ska vid insjuknande tas i doser om 30-60 mg medan det i förebyggande syfte räcker med 20-50 mg.

 

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: