Moms visas:

Brännässla och nässla som både torkat pulver och te

Brännässlan är en kulturväxt och har använts inom läkekonsten sedan urminnes tider. Växten innehåller ca 70 hälsogivande näringsämnen och har genom tiderna visats sig ha många hälsofördelar

Den har en ytterst blodrenande effekt, och är ett allmänt stärkande medel för hela kroppen. Förutom att vara mycket basgörande/avsyrande innehåller den även myrsyra som har en infektionshämmande effekt.

Här följer exempel på några av nässlans hälsofrämjande egenskaper.

Rena vitaminbomben

Nässlor är extremt näringsrika. Bland annat innehåller de karotin, vitamin A, C och de flesta viktiga mineraler.

Hälsofrämjande egenskaper av nässlan

Inom folkmedicin används nässlan för att motverka tarmsjukdomar. Den fungerar även vätskedrivande, är bra mot problem i urinvägarna.  

Brännässlan beskrivs ha blodrenande och blodbildande egenskaper, och har en traditionell användning vid eksem, allergier och läckande tarm.

Nässlan verkar inflammationshämmande och används som omslag och dryck vid infektion, inflammation m.m.

Använd gärna nässlan i ditt fotbad om du har trötta och svullna fötter.

Strö lite torkad nässla över gröten, filen eller blanda med vatten och drick, om du har tendens till tarmproblem.

Nässlan är bra för att basa upp kroppen, då den är alkalisk.

Kvinnor - Nässla innehåller mycket järn, vilket är bra för kvinnor, främst under den period i livet som kvinnan är fertil.

Män - Men nässlor har även goda funktioner hos mannen, då det blockerar bildning av hormonet DHT (dihydrotestosteron) som kommer från mannens testosteron. DHT kan orsaka skallighet, vilket således kan motverkas av nässlan.

Mage - Brännässlan stödjer även en god mage och tarmfunktion och bidrar till normalt fungerande matsmältning.

Du kan plocka nässlor mellan juli och september. Var försiktig när du plockar nässlor så att du inte bränner dig. Använd gärna handskar och kökssax när du plockar dem det gör det hela enkelt och smärtfritt.

Köpa färdigt nässelpulver

Om man inte har tillgång att plocka egna nässlor, eller helt enkelt föredrar att inte, så finns där ekologiskt nässelpulver  att köpa som du hittar här. 

Brännässlans användningsområden

 •  Brännässla motverkar artros, reumatoid artrit, gikt, tendinit och bursit
 •  Brännässla motverkar akut artrit, osteo reumatoid,
 •  Brännässla motverkar amenorré - utebliven menstruation
 •  Brännässla motverkar bronkit, astma
 •  Brännässla används inför förlossning
 •  Brännässla motverkar förstorad prostata
 •  Brännässla motverkar överdriven menstruation
 •  Brännässla motverkar hösnuva
 •  Brännässla motverkar benskörhet
 •  Brännässla används för smärtlindring
 •  Brännässla är bra för reproduktionsorgan
 •  Brännässla för testosteron
 •  Brännässla stärker njurarna
 •  Brännässla används emot PMS

   

  Brännässlor är landbackens alger. Nässlan är rik på mineraler, vitaminer, klorofyll flavonoider, essentiella aminosyror, proteiner, acetylkolin etc. Nässlans höga innehåll av järn och klorofyll ger ett bra och blodåterskapande tillskott.

  Brännässla är också ett utomordentligt tillskott åt hår, hud och naglar. Nässelpulver är alkaliskt och därför basgörande vilket hjälper kroppen vid överskott på syra och mot kroppsförsurning.

  Brännässlor bränns inte efter torkning, kvar blir dess näringsrikedom och dess smak av vild skog.

  Nässlan är det mest kompletta och snabbverkande vitamin, mineral, klorofyll, antioxidantmedlet som finns!

  Den är vår mineralrikaste grönsak och ersätter alla vitamin- och mineraltillskott!

  Torkat nässelpulver är allra mest effektivt men även nässelte har goda effekter och är oerhört blodrenande. När man börjar med nässelpulver kan man få en irritation via huden och tarmen, men de problemen är övergående.

  För hår och hud

  Nässlor är bra för håret och motverkar håravfall hos män. Nässelvatten i håret ökar blodcirkulationen samt minskar fettavsöndringen, samt ger glans till håret och gör det mer fylligt. ​ Nässla ger positiva effekter vid eksem, kroniska hudutslag, knottror, flammighet, bristningar och som kur mot hemorrojder.

  Nässlans näringsämnen

  Acetylkolin som lugnar ner hjärtrytmen, stimulerar frisättande av noradrenalin i blodet, produktionen av saliv, slemämnen, saltsyra, matsmältningsenzymer, svettkörtlar, spänning och sammandragningar i skelettmuskulaturen samt tarmarna och urinblåsan, slappnar av ögats lins och drar samman iris och pupill.

  Histamin som är ett hormon som vidgar kärlen och verkar sammandragande på den glatta muskulaturen i mage, tarm, bronker, vener och artärer. Involverad i illamående, kräkningar, blodtryck och hudreaktioner.

  Serotinin som förbättrar sömnen och läker vävnader, deltar i bearbetningen av sinnesförnimmelser i centrala nervsystemet, stimulerar korttidsminnet.

  Myrsyra som tillsammans med nässelgiftet bidrar det till ökad genomblödning.

  Smörsyra som hjälper cellerna på tarmens insida att hålla sig friska och reducerar risken att cancerframkallande ämnen skadar tarmen.

  Klorofyll som tillsammans med järn stimulerar blodbildningen.

  Xantofyll som är ett karotinämne som stöder läkning av sår.

  Karotin som är ett förstadium till vitamin A, vilket behövs för kroppens tillväxt och att hålla slemhinnorna friska. Motverkar nattblindhet och dålig syn.

  C-vitamin som underlättar upptaget av järn och är nödvändigt för bindväven. Förhindrar skadeverkningar av fria syreradikaler, reducerar effekterna av många allergiframkallande substanser, hjälper till att behandla och undvika vanliga förkylningar, bidrar till att sänka kolesterolhalten i blodet och stärker immunförsvaret.

  Garvämnen, ex garvsyra som är ett av de starkast sammandragande ämnen som kan fås ur växtriket och är också inflammationshämmande, antiseptiskt och dödar virus.

  Slemämnen som är sammansatta kolhydrater som bildar ett slags gelé då de kommer i kontakt med vatten och kan användas vid infektioner och inflammationer.

  Magnesium som ingår i enzymer, som styr produktionen och förbrukningen av energi och är en förutsättning för normal funktion av lever, bukspottskörtel, nervsystem och muskler. Det aktiverar enzymer som löser upp blodproppar och fibromer, stimulerar immunförsvaret, det hormonella systemet och matsmältningen. Det gör nerv- och muskelcellerna mindre benägna att irriteras.

  Kalium som aktiverar ett stort antal enzymer och är viktigt för nervernas förmåga att reagera på stimuli och leda impulser. Det reglerar hjärtrytmen och har inflytande på hormonbalansen samt medverkar vid omsättningen av fetter, kolhydrater och proteiner. Det är nödvändigt för njurarnas funktion och för att upprätthålla syra-balansen.

  Kisel som har en främjande inverkning på tillväxt och utveckling, stärker bindväv, muskler, ben, tänder, hår, naglar, hud och slemhinnor. Tillsammans med koppar upprätthåller kisel bindvävens elasticitet. Finska undersökningar har påvisat ett samband mellan frekvensen av hjärtinfarkter och en låg kiselhalt i dricksvattnet.

  Svavel som är ett grundämne som ibland förekommer fritt i naturen och är ett livsviktigt grundämne och ingår som spårämne i fett, kroppsvätskor och skelett. Svavel är oumbärligt vid tillverkning av broskvävnad

Produkter

Övrigt

Handla

Information


Moms visas: