THERMOHAIR- Varma strumpor

Thermohair Strumpor: Värme & Komfort För Varje Steg

När temperaturen sjunker och kylan kryper in, behöver dina fötter en pålitlig vän. Thermohair Strumpor erbjuder den värmen, styrkan och komforten du behöver, oavsett väderförhållanden.

Förstklassigt Material: Tillverkade av högkvalitativt Mohair, känd för sin lyster, styrka och hållbarhet.

Testad i Extrema Klimat: Våra strumpor har burits på båda polerna och på expeditioner över Grönland. De har bevisats vara pålitliga i de tuffaste miljöerna.

Universellt Val: Thermohair är inte bara för äventyrare! De passar utmärkt för personer med specifika medicinska tillstånd som Raynauds sjukdom, cirkulationsrubbningar, hjärtfel eller diabetes.

Nattens Kompanjon: Så bekväma att många väljer att ha dem på när de sover, för en oslagbar nattlig värme.

thermo98801
Thermohair-
436,00 kr
Inkl. moms Skickas omgående
Storlek: Herr -S 38-39
Skickas omgående Skickas omgående
Skickas omgående Skickas omgående
Antal
Skickas omgående

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Upptäck den ultimata lösningen för att hålla dina fötter varma och bekväma under alla utomhusaktiviteter! Våra Thermohair sockor erbjuder enastående isolering mot kyla, även vid fukt och smuts, vilket gör dem perfekta för jägare, fiskare, skidåkare, skridskoåkare, vandrare och alla som värdesätter varma fötter.

Vad som gör våra Thermohair sockor helt unika är det tätt invävda mohairtrådet, som kommer från ullen hos angoragetternas killingar. Denna högkvalitativa tråd skapar små öglor inåt, vilket ger en ojämförbar komfort och otrolig värmeisolering. Med dessa sockor får du de varmaste sockorna du någonsin ägt!

Oavsett om du är ute i vildmarken, klättrar i bergen eller bara njuter av en promenad i kylan, så kommer våra Thermohair sockor att hålla dina fötter torra och varma. Du behöver inte längre oroa dig för kylan eller fuktighetens påverkan – våra sockor har du täckt!

Så ge dig själv den lyxiga känslan av varma och sköna fötter i alla tänkbara utomhusaktiviteter. Beställ dina egna Thermohair sockor idag och upplev skillnaden med dessa varma, bekväma och högkvalitativa strumpor!

Håller fötterna varma och torra. Håller värmen även för jägare som sitter stilla på pass och andra som fryser om fötterna. 

Mohair är känt för sin värme styrka lyster och hållbarhet.

Strumpor från THERMOHAIR har burits vid både nordpolen och sydpolen och även värmt fötterna på expeditioner som korsat Grönland. THERMOHAIR bärs numera av allt fler som ägnar sig åt ett aktivt friluftsliv men även av personer som lider av Raynauds sjukdom (cirkulationsrubbningar) hjärtfel eller diabetes

Underbara att sova i.

Strumpor - ca 16 cm höga

 

75% Kid Mohair / 25% Nylon.


 

'

Även om de stora öglorna inuti sockarna är gjorda av 75 % kidmohair och 25 % nylon läggs nylon på utsidan av sockorna för att tillåta stretch och elasticitet. Detta minskar innehållet av kidmohair genom hela strumpan men öglorna du känner inuti är fortfarande en blandning av 75 % kidmohair / 25 % nylon.

När man inkluderar det yttre lagret av nylon är det totala innehållet i strumpan 70 % kid mohair och 30 % nylon.

'''

THERMOHAIR:
Våra strumpor är varumärkesskyddade under namnet THERMOHAIR. 

De är gjorda av pälshår från första klippningen av killingarna från Angora eller Mohairgetter så kallad Kid Mohair då håret är extra mjukt och fint och utgör den lyxigaste och dyraste mohairkvaliteten. 

Strumporna är stickade i en särskild öglefrekvens som gör dem ovanligt mjuka på insidan. Mohairen har blandats med 32 % nylon för att bli mer elastisk med bättre passform som resultat. Mohair är känt för sin värme styrka lyster och hållbarhet. 

Det är därför en idealisk fiber för lyxigt sköna plagg som dessutom är lättskötta eftersom materialet är tvättbart i maskin.

THERMOHAIRs strumpor är särskilt lämpliga för dem som arbetar eller idrottar utomhus i kallt väder. Strumporna isolerar mot kyla även vid fukt och smuts – perfekt för den som jagar fiskar rider åker skidor eller skridskor eller vandrar eller för den som bara vill ha varma fötter. 

MOHAIR:
Mohair är ”ull” (”hår” är en mer korrekt beskrivning) från Angoragetter ursprungligen från Angoraregionen i Turkiet. 

De första djuren kom till Nordamerika 1849 och användes då bl.a. för att beta av undervegetationen på blivande jordbruksmark. Under guldrushen användes angoragetterna för att dra slädar. 

Deras slittåliga men mjuka hår utnyttjades för att göra tyg åt guldgrävarna. Så småningom avtog intresset för rasen och den dog ut helt i Kanada. I början på 1970-talet importerades åter Angoragetter från USA till Kanada där de fortfarande är förhållandevis vanliga. Angoragetter idisslar gräs löv och sly. Deras rikliga päls mohairullen är en naturlig fiber och samtidigt en miljövänlig och förnybar resurs. Pälsen växer med c:a 2 5 cm i månaden och djuren klipps två gånger om året. Ett enda djur producerar 6 till 9 kg hår per år (getter) respektive 11 till 15 kg (bockar).

Thermohair Inc. är ett kanadensiskt företag som utvecklar tillverkar och marknadsför sina unika strumpor i hela Nordamerika. 

De första strumporna tillverkades 1992 och verksamheten har expanderat sedan dess – i första hand tack vare den goda renommé som spridits av nöjda kunder. 

Strumpor från THERMOHAIR har burits vid både nordpolen och sydpolen och även värmt fötterna på expeditioner som korsat Grönland. THERMOHAIR bärs idag av allt fler som ägnar sig åt ett aktivt friluftsliv men även av personer som lider av Raynauds sjukdom (cirkulationsrubbningar) hjärt- och kärlsjukdomar eller diabetes. 

Den genialiska utformningen av strumpans insida med öglefrekvens minimerar dessutom risken för skavsår.

'

Strumpan går att tvätta i maskin och behåller formen tack vare en inblandning av nylon i “skalet” som även gör dem outslitliga.

Tvättas i 40grader ska hänga och torka ej torktumling

Getterna som ullen kommer ifrån föds upp småskaligt under mycket djurvänliga förhållanden.

Produktdetaljer
Thermohair-
thermo98801

Särskilda referenser

  • 44446
  • thermo2221
Reviews