Moms visas:
Superfruit Multi Complex 60 st 500mg Superfruit Multi Complex 60 st 500mg

Superfruit Multi Complex 60 st 500mg

Vår mest kompletta fruktformula!
 

Superfruits egen formula är utvecklad för att täcka in ett brett spektrum av frukter och antioxidanter. Baserad på våra 10 bästa superfrukter och våra starkaste extrakt är detta ett självklart val bland våra produkter!

Om du är ute efter en komplett och smidig lösning är detta något för dig. Kapseln innehåller: Aronia, Acai, Mangostan, Tranbär, Fläderbär, Hallon, Granatäpple, Camu Camu, Gojibär och Blåbär.

ORAC-värdet ligger på mellan 1100-1700 micromolTE/kapsel. ORAC betyder Oxygen Radical Absorbance Capacity och är en internationell metod för att mäta frukters antioxidativa förmåga.Rekommenderat intag: 2-4 st kapslar om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Ingredienser: Extrakt från: Aronia, Acai, Mangostan, Tranbär, Fläderbär, Hallon, Granatäpple, Camu Camu, Gojibär och Blåbär.

Deklaration per kapsel: Superfruit Multi Complex Formula: 500mg

Innehåll: 60 st kapslar

Försiktighet: Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot frukterna i kapseln.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

_________

Aronia:
I traditionell användning har Aronian använts för en uppsjö välgörande effekter, bland annat för magbesvär till kliniska försök att lindra strålskador. I Polen görs ett te på Aronia som anses välgörande. Antioxidanterna i Aronia kallas för anthocyaniner samt proanthocyaniner och sitter i det mörka pigmentet. Den totala mängden antioxidanter är något av det högsta som uppmätts. De mättal som används är 1480 mg per 100 g förska bär och proanthocyanidin koncentrationen är 664 mg per 100 g. Förutom detta innhåller även Aronia vtimainerna och mineralerna: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D, E, magnesium, zink, kalium, järn, med mera.


Acai:

Bäret är proppfullt med antioxidanten antocyanin - det är mer än tio gånger så mycket antocyanin i acaibär jämfört med rödvin. Dessutom är bären en ren vitaminbomb och innehåller en lång rad mineraler samt omega- 9-fettsyror.
Per 100g Kcal 576 Kolhydrater 16,1g varav socker 4,2g Protein 11,1g Totalt Fett 52,6g varav mättat 12,1g Omega 6 6,4g Omega 9 29,3g Kalcium 320mg Järn 3,6mg Kalium 1000mg Natrium 29,0mg Kostfiber 17,0g Vitamin C 11,0mg Vitamin E 0,5 IU ORAC >70000-150000


Mangostan:

I Sydostasien används Mangostanfruktens skal inom folkmedicinen.Mangostan-extrakt innehåller Xantoner från fruktskalet. Xantonerna är kraftfulla antioxidanter som anses förbättra rörligheten i lederna och vara allmänt stärkande och skyddande. Antioxidanter är ämnen som skyddar oss mot fria radikaler. Fria radikaler skadar cellerna och påskyndar åldrandet. När vi blir äldre minskar kroppens egen produktion av antioxidanter och det blir extra viktigt att äta mycket antioxidantrika bär, frukter och grönsaker samt att komplettera med tillskott av antioxidanter.

 
Tranbär:


Frukten Tranbär/Vaccinium macrocarpon L. är rik på
näringsämnen, speciellt antioxidanter. Tranbären både växer vilt och odlas på norra delen av halvklotet men framförallt i Nordamerika. Tranbären är kända för sin antioxidativa förmåga att bidra till skydd för urinvägarnas hälsa och kärlhälsa i allmänhet. Superfruits Cranberry-pulver är certifierade enligt EUs regelverk förordning 834/2007. Pulvret är gjort på hela frystorkade tranbär, är osötat och innehåller inga tillsatser.

Frukt och Hälsa: Antixodianter i frukter som t ex Proantocyanidin och
Vitamin C i Tranbär har en antioxidativ effekt som kan skydda kroppens
celler och bidra till en god hälsa.

ORAC: Superfruits Cranberry-pulver har ett uppmätt antioxidantionsvärde
enligt ORAC på 534 ?molTE/g. ORAC betyder Oxygen Radical Absorbance
Capacity och är en internationell metod för att mäta frukters antioxidativa
förmåga.
 

Fläderbär:


Fläderbär har snabbt blivit populära de senaste åren som örtmedicin. Orsaken är  studier som visar att fläderbär kan ha god effekt mot influensa. Nyheter om fläderbär:Hallon:

Hallon är ett mycket nyttigt bär. Forskning pekar på att hallon innehåller mycket av polyfenoler,  kraftfulla antioxidanter, och av en ovanlig typ. Hallon innehåller mycket mangan, C-vitamin och fibrer. Det finns också hel del folat, B2-vitamin, magnesium, niacin, kalium och koppar.
 

Granatäpple:


Granatäpple innehåller en mängd skyddande antioxidanter,  särskilt av sorten flavonoider, vilka anses ha god effekt på vår hälsa. Flavonoider förknippas vanligtvis med kakao, rött vin och grönt te och anses ge skydd åt hjärta och kärl.
En del forskning pekar på att granatäpplen, liksom många andra frukter och bär, kan förebygga hjärt-och kärlsjukdomar. Studier pekar på att granatäpplen kan motverka högt blodtryck och minska  inlagring av plack i blodkärlen.

I en liten studie visade sig ett extrakt gjort av granatäpplen vara lite bättre än det antiseptiska medlet klorhexidin mot plack (beläggning) på tänderna.

Camu Camu:

Camu Camu har ingen lång historia av användning då den har ansetts för sur att äta bland det lokala folket. På senare år har man börjat använda Camu Camu i olika drycker, glasser och i hälsokost. C-Vitamininnehållet är så högt som 500 000 ppm vilket innebär 2 gram vitamin C per 100 gram frukt. Jämfört med Acerola som har upp till 172000 ppm och apelsiner som har upp till 4000 ppm. Camu Camu har 30 gånger så högt C-Vitamininnehåll som apelsiner, 10 gånger mer järn, 3 gånger mer niacin, dubbelt så mycket riboflavin och 50% mer fosfor. Utöver detta erbjuder frukten en komplett uppsättning av mineraler och aminosyror. Camu Camu innehåller också Beta-Karoten, kalium och kalcium.  

Forskning visar att camu camu har kraftigt antioxiderande och antiinflammatoriska
egenskaper, och är långt mer effektivt än den c-vitamin som finns i vanliga
C-vitamintabletter.

Enligt Natural News kan camu camu även bidra till att skydda hjärnan från åldersrelaterade
neurologiska besvär genom sin höga koncentration av C-vitamin. Särskilt om man
kombinerar camu camu med ett dagligt intag av essentiella fettsyror (t.ex. genom
att hälla EFA-olja i salladen - lika delar linfrö-, pumpakärns- och hampaolja)
och nötter.


Gojibär:
Gojibäret är unikt eftersom det bland annat innehåller 18 olika aminosyror, varav sju av åtta är bland de livsnödvändiga.

Dessutom är gojibäret fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen.Blåbär:
 
Blåbär innehåller massvis av vitaminer och mineraler. De är framförallt rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är dessa antocyaniner som ger blåbären den blåa färgen och tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Förutom antocyaniner innehåller blåbären flera andra vitamer och mineraler, bland annat kacium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin. Dessutom finns det nyttiga betakaroten i blåbären.

Inom traditionell läkekonst har blåbären använts mot bland annat diarré, synproblem och hudproblem. Lutein är ett ämne som finns i blåbär och är en karotenoid. Lutein sägs skygga mot gråstarr och vissa andra ögonsjukdomarTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
18-410Ps-360


Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: