Moms visas:
Ingefära malen Ingefära malen

Ingefära malen

48 kr
strl:
Finns i lager
På väg in i lager
.
Välj ett val ovan.
På väg in i lager
Meddela mig när produkten finns i lager
Prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på "LÄGG I VARUKORGEN"-knappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen.

Läs mer om prenumeration här





Produktbeskrivning:

Ingefära höjer fettförbränning, används främst för matsmältningen och mot orolig mage, diarré och illamående.

Anses ha följande egenskaper:
Ingefära är en av de kryddor som innehåller flest antioxidanter. Ingefära används främst för matsmältningen och mot orolig mage, diarré och illamående. Ingefära används även mot åksjuka. Ingefära är även svagt inflammationshämmande och kan därför ibland användas som kosttillskott vid ledbesvär, gärna i kombination med gurkmeja som har en liknande verkan.

Underlättar viktnedgång.
 

Ingefära är en mild stimulant, verkar inflammationshämmande, är rik på antioxidanter, motverkar illamående och är väderfördelande. Det är vanligt att ingefära används för att motverka och lindra åksjuka. Ingefära kommer ursprungligen från Asien där den har stort utrymme i den traditionella läkekonsten.

Ingefära är markstammen (rhizomeren) av Zingiber officinale. Ingefära används både i den traditionella kinesiska medicinen och den indiska. Användningen kan spåras flera tusen år tillbaka.

Mot matsmältningsbesvär

I Kina användes ingefära för matsmältningen och mot orolig mage, diarré och illamående redan för flera tusen år sedan. Än idag är det vanligt att använda ingefära mot åksjuka och för matsmältningen.

I matlagningen används ingefära idag i mängder av recept. Särskilt populär är den i asiatisk matlagning som t.ex. till Suchi.

Ingefära innehåller antioxidanter

Ingefära är en av de kryddor som innehåller flest antioxidanter. Räknat för antal antioxidanter per gram är ingefära också ett av de livsmedel som överhuvudtaget innehåller flest antioxidanter.

Den typ av antioxidanter som ingefära innehåller är framför allt fenolföreningar. Antioxidanterna är fenolföreningar.

Ingefära är inflammationshämmande

Ingefära är svagt inflammationshämmande. Den används därför ibland som kosttillskott vid särskild ledbesvär.

Den kombineras ibland med gurkmeja som har en liknande verkan.

Illamående kan behandlas med ingefära

Ingefära används idag ofta för att förebygga och behandla illamående och åksjuka. En viktig fördel med ingefära framför läkemedel mot åksjuka är att ingefära inte orsakar trötthet. Studier bekräftar att ingefära kan ha en god effekt vid åksjuka, sjösjuka och illamående vid gravidtet.

Effekten av ingefära upplevs av en del som jämförbar med åksjukepiller medan andra inte får en god effekt. En orsak till det kan vara att studier vanligen inte sker på färsk eller torkad ingefära utan extrakt.

Ingefära är en stimulant

Ingefära är svagt stimulerande. Effekten kommer från några av de eteriska oljorna som har centralstimulerande egenskaper.

Flera andra rhizomerer har liknande egenskaper. Detta gäller förutom ingefära särskilt den nära besläktade kryddan galangal.

Varningar, säkerhet och interaktion

Försiktighet vid gallsten, användning av cancermedicin och vid behandling med blodförtunnande medicin.

Ingefära används ofta mot illamående i samband med graviditet. Dock bör man inte ta stora doser.

Ingefärans kulturhistoria

Ingefära har odlats i många tusen år i Indien och Kina. Man känner inte till varifrån den ursprungligen kommer från men de södra delarna av Kina är en kandidat. Arabiska köpmän förde med sig ingefära till Mellanöstern och vidare till Europa.

Idag förekommer den inte längre vild. Den odlas främst i Kina, Japan, Indien, Nigera och i mindre omfattning i andra länder.



Produkter

Övrigt

Handla

Information